?>

İyi tarım uygulamaları sayesinde çiftçiler bilinçlenecek

?yi tarım uygulamaları sayesinde çiftçiler bilinçlenecek

İnsan - 1 yıl önce

Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Söğüt’te Marul Daha İyi" projesi kapsamında çiftçiler bilinçlenecek.

Türkiye’de iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonluğunda, “İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü" projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Bilecik’in Söğüt ilçesinde "Söğüt’te Marul Daha İyi" projesi hayata geçirildi. Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından projede yer alan üreticilere, İl Sağlık Müdürlüğü ilkyardım uzmanı ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş güvenliği uzmanı tarafından ’Temel İlkyardım Eğitimi ile İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’ verildi.

Eğitimde konu uzmanı teknik personel tarafından iyi tarım uygulamaları hakkında bilgi verilirken iyi tarım uygulamalarının Bilecik genelinde yaygınlaşması gerekliliği ile ilgili dilek ve temennilerde bulunuldu.

"İlimizde mikroklima havzasında yer alan üretim alanlarında sezonda; örtü altında marul, domates, salatalık yetiştiriciliği yapılmaktadır"

Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş proje hakkında bilgi vererek, ""Önemli bir kışlık sebze olan marul, bileşiminde bulunan mineral maddeler ve vitaminler nedeni ile tüketicilerin vazgeçemediği değerli ve geleneksel bir sebzedir. Beslenme açısından çok değerli olmakla birlikte, bileşiminde oksalik asit ile fazla azotlu gübreleme sonucu nitrit ve nitrat birikimi olabildiği için bu konulara dikkat edilmelidir. Ayrıca pestisit kalıntı izleme ile kalıntısız ürün elde edilerek ’İyi Tarım Uygulamaları’ konusunda bilinçlenen çiftçi sayesinde bu tip sıkıntıların önüne geçilecektir. İlimizde mikroklima havzasında yer alan üretim alanlarında sezonda; örtü altında marul, domates, salatalık yetiştiriciliği yapılmaktadır. Yoğun üretim yapılan örtü altında yetiştiricilik için gerekli olan temel unsurlar (toprak, su gibi) aşırı gübreleme ve ilaçlamadan dolayı tehdit altındadır. Proje ile birlikte sürdürülebilir tarım için İyi Tarım Uygulamaları bilincinin üreticiler üzerinde oluşturularak alışkanlık kazandırılması hedeflenmektedir" dedi.

Toplantı sonrasında üreticilere marulda İyi tarım Uygulamalarında kullanılmak üzere damlama gübreleri dağıtıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İsrail Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur"

2024-10-04 22:52 - Siyaset

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik’in odasının fotoğrafları ortaya çıktı

2024-10-05 20:17 - Asayiş

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

Marmaris’te Cengiz Nalbant’a saldırıya büyük tepki

2024-10-03 15:20 - Marmaris

Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor:1 - Samsunspor:0 (Maç devam ediyor)

2024-10-06 16:20 - Spor

Muğla’da insanlık dışı davranış

2024-10-03 14:35 - Gündem

MUĞLA’DA VATANDAŞLARIN DAVASINA MUSKİ’DEN DESTEK

2024-10-02 14:36 - Asayiş

İlgili Haberler

Eskişehir 1 gün boyunca susuz kaldı

21:40 - İnsan

Şehit aileleri ve gaziler vefa buluşmasında bir araya geldi

21:31 - İnsan

Elazığ’da 650 öğrenciye destek

18:09 - İnsan

Osmaniye’de kaybedeni olmayan maraton düzenlendi

17:14 - İnsan

Şanlıurfa’da aşiret düğününde geline kilolarca altın takıldı

16:27 - İnsan

Günün Manşetleri

Kayıp yaşlı adam 14. günde ölü bulundu

16:05 - Asayiş

Sahte altın oyununu kuyumcunun dikkati bozdu

14:55 - Asayiş

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

14:53 - Ekonomi

Geleneksel Lezzetler 2026’da Sofralara Dönüyor

14:06 - Sağlık

Tescilli Maraş kelle paça kış mevsiminin vazgeçilmezi

13:12 - Ekonomi