?>

Jeoloji mühendisinden 2 gündür beşik gibi sallanan Denizli’yi rahatlatan açıklama

Denizli’de son iki günde gece saatlerinde 4. 0 ve 3. 9 şiddetinde deprem ve çok sayıda artçı sarsıntılar kaydedildi. Yaşanılan depremler hakkında açıklamalarda bulunan jeoloji mühendisleri bu sarsıntıların enerji boşalmasından kaynaklandığını ve vatandaşların endişe etmesine gerek olmadığını belirtti. Aynı zamanda denizli’de şuanda büyük ölçekli depremin beklemediğini belirten jeoloji mühendisi murat öztürk, “birçok ilçelerimizde deprem hatları ve kuşakları mevcuttur. Bu fay hatları orta ölçekte depremler yaşatabilir. Denizli’de bu anlamda büyük bir depremin olması şuanda beklenmemektedir” dedi.

Gündem - 1 yıl önce

Jeoloji Mühendisi Murat Öztürk, Denizli’de art arda yaşanan orta şiddetli depremlerin enerji boşalmasından kaynaklandığına dikkat çekerek, “Birçok ilçelerimizde deprem hatları ve kuşakları mevcuttur. Bu fay hatları orta ölçekte depremler yaşatabilir. Denizli’de bu anlamda büyük bir depremin olması şu anda beklenmemektedir” dedi.

Denizli’de son iki gecede orta ölçekte depremler ve çok sayıda artçı sarsıntılar meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; dün gece Güney ilçesine bağlı Ertuğrul Mahallesi merkezli yer kabuğunun 7.6 kilometre derinliğinde 4.0, bu sabaha karşı da Baklan ilçesi merkezli yerin 7.8 kilometre derinliğinde 3.9 büyüklüğünde orta büyüklükte deprem meydana geldi. En son 2019’da Acıpayam ilçesinde 5.5 büyüklüğündeki depremi yaşayan kentte üst üste yaşanan depremler korku ve endişeye neden oldu. “Yaşanılan depremler enerji boşalmasından kaynaklı oluşmaktadır”

Jeoloji Mühendisi Murat Öztürk, bu depremlerin enerji boşalmasından kaynaklandığını belirterek, vatandaşların bu konuda tedirgin olmalarını gerektirecek bir durumun olmadığını vurguladı. Öztürk, "Denizli’de son iki günde iki orta şiddetli deprem meydana gelmiştir. Bu depremlerin ilki iki gün öne Güney ilçesine bağlı Ertuğrul Mahallesi’nde gece saat 03.00 sıralarında 4.0 şiddetinde gerçekleşmiştir. Bu deprem Buldan ilçesi fayı üzerinde yaşanmıştır. Yerin 7 kilometre altında olduğundan dolayı etkisi de az olmuştur. Küçük ölçekli depremlerin herhangi bir etkisi olmamaktadır. Bu depremlerin olması enerjinin boşalımı olduğu için halkımız bir endişe içinde bulunmasın. Bunlar yaşanabilir depremlerdir. Dün gece ise Çal ilçesine bağlı Denizler Mahallesi’nde Baklan ilçesi fayı üzerinde tekrar 3.9 şiddetinde deprem gerçekleşmiştir. Bu da yaklaşık olarak yerin 7 kilometre derinliğinde kaynaklanan küçük ölçekli depremdir. Bu depremlerden herhangi bir hasar oluşmaz ve oluşmadı. Halkımız endişe içerisinde olmasın. Bunlar yaşanılabilir depremlerdir ve bu tarz depremler enerji boşalmasıdır. O yüzden de bir tedirginlik olmamak lazım. Halkımız bu konuda rahat olsun” dedi. “Denizli’de şu anda büyük bir depremin olması beklenmemektedir”

Denizli’de en son 2019 yılında 5.5 şiddetli depremin olduğunu sonrasında ise orta ölçekte bir depremin yaşanmadığını belirten Öztürk, “Güney ilçesinde yaşanılan deprem Buldan fayı üzerinde gerçekleşmiştir. Çal ilçesinde gerçekleşen deprem ise Baklan fayı üzerinde gerçekleşmiştir. Bunlar birbirine etki çok yapmaz. O yüzden de sıkıntı doğurmaz. Denizli birinci derece deprem kuşağı üzerinde yer almaktadır. Birçok ilçelerimizde deprem hatları ve kuşakları mevcuttur. Bu fay hatları orta ölçekte depremler yaşatabilir. Denizli’de bu anlamda büyük bir depremin olması şu anda beklenmemektedir. Küçük ölçekte depremlerin olması enerji boşalımı açısından iyidir. Şehrimizde aynı zamanda 2019 yılında Acıpayam’da deprem olmuştu. Bunun şiddeti ise 5.5 depremdi. O günden sonra Denizli’mizde orta ölçekte bir deprem yaşanmadı” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

FETHİYE GÜNLÜKLÜ KOYU'NDAKİ YAPILAŞMA İPTAL EDİLDİ

2024-12-18 16:40 - Asayiş

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

MARMARİS'İN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ VE GÜZEL KALE SOKAKLARI

2024-12-12 16:09 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

Mersin’de otoban yol kenarları ağaçlandırılıyor

2024-12-14 10:25 - Gündem

Muğla’da 2025 Yılında Doğalgaz Sevinci

2024-12-13 14:06 - Gündem

Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, ortak çalışma alanlarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı

2024-12-14 10:37 - İnsan

Ankara Deneyap Proje Şenliği Sincan’da başladı

2024-12-15 14:18 - Teknoloji

İlgili Haberler

Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği

00:41 - Gündem

Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı

00:06 - Gündem

Kars’ta beyaz esaret: Tipiden göz gözü görmüyor

23:42 - Gündem

Van-Bitlis karayoluna çığ düştü

23:01 - Gündem

Muş’ta nehir kıyısında su samurları görüntülendi

22:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan