?>

Kahramanmaraş’ta yanan ormanlık alanlar fidanlarla buluşturulacak

Onikişubat belediye başkanı hanifi toptaş, geçtiğimiz aylarda çamlıbel-çakırdere kırsalında meydana gelen büyük orman yangınından etkilenen alanlarda fidan dikim çalışmalarının başlayacağını ifade etti

Gündem - 3 saat önce

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, geçtiğimiz aylarda Çamlıbel-Çakırdere kırsalında meydana gelen büyük orman yangınından etkilenen alanlarda fidan dikim çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Çamlıbel-Çakırdere kırsalında 26 Temmuz’da çıkan yangında bin 650 hektarlık orman alanı ile 350 hektarlık ziraat ve özel mülkiyet arazisi zarar gördü. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün tespitine göre Çakırdere ve Çamlıbel mahalleleri doğrudan etkilendi. Çakırdere Mahallesi Narlı Obası’nda 3 çadır, 1 ahır ve 1 ev, Çamlıbel Mahallesi’nde ise 1 ev hasar gördü. Ayrıca yaklaşık 350 dönüm tarım arazisi de yangında zarar gördü. Yangının ardından bölgeye sık sık giderek vatandaşlarla bir araya gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, bu kez Orman Genel Müdürlüğü Onikişubat Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin sürdürdüğü mühürleme çalışmalarını yerinde takip etti. "Yeni ağaç türleri bölge halkına ekonomik katkı sağlayacak"

Yangında can kaybı yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu belirterek sürecin titizlikle ilerlediğini belirten Başkan Toptaş,"Orman Bölge Müdürlüğümüzün yürüttüğü mühürleme çalışmaları kapsamında yaşama ihtimali olmayan ağaçlarımız tespit ediliyor. Bu ağaçların kaldırılmasının ardından geniş çaplı teraslama çalışmaları başlayacak. Ardından fidan dikimiyle bu alanlarımız yeniden yeşillenecek. Amacımız, 1.650 hektarlık alanı yeniden Yeşil Vatan’a kazandırmak"dedi.

"11 Kasım’da ilk fidanlarımızı toprakla buluşturacağız"

Ağaçlandırma çalışmalarının sadece doğayı korumakla kalmayacağını, aynı zamanda kırsal halk için yeni gelir kapıları açacağını vurgulayan Başkan Toptaş, "Bölgenin doğal ağaç türleri yeniden toprakla buluşturulacak. Bunun yanında badem, ceviz ve fıstık çamı gibi türler de uygun alanlara dikilecek. Bu ağaçlar hem yangınlarda doğal bir set oluşturacak hem de vatandaşlarımız için önemli bir gelir kaynağı olacak. 11 Kasım’da ilk fidanlarımızı Çamlıbel-Çakırdere kırsalında toprakla buluşturacağız. Her fidan, geleceğe dikilmiş bir umut olacak. Tüm hemşehrilerimizi bu seferberliğe katılmaya davet ediyorum" dedi.

Başkan Toptaş, sürecin başından itibaren özveriyle çalışan Orman Genel Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ile destek veren tüm kurum ve vatandaşlara teşekkür ederek, yanan alanların kısa sürede yeniden yeşile kavuşacağınıda sözlerine ekledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kestane Bahçesi Kenevir Tarlasına Dönüştürülmüş

2025-08-30 13:50 - Asayiş

Kuşadası’nda sene başı müdürler kurulu toplantısı yapıldı

2025-08-31 10:43 - Genel

TCSG-310 BOTU VE TCG İMBAT MARMARİS’TE ZİYARETE AÇILDI

2025-08-30 13:11 - Marmaris

MARMARİS'TE KASK TAKMAYANLAR HAYATINI KAYBEDİYOR

2025-08-30 13:42 - Marmaris

MARELLA DİSCOVERY 2' KRUVAZİYERİ 1855 YOLCUSU İLE MARMARİS’E GELDİ

2025-09-01 16:16 - Marmaris

Marmaris’te 2025-2026 Adli Yılı Törenle Başladı

2025-09-01 11:50 - Marmaris

Vali Akbıyık’tan Başkan Aras’a destek ziyareti

2025-09-02 02:05 - Asayiş

Marmaris’te 233. Kez İntihar Girişimi

2025-09-04 15:52 - Marmaris

Marmaris Evren Paşa İlkokulu Yeniden Yapılıyor

2025-09-04 11:55 - Marmaris

Buldan yangın göletlerinde su azaldı

2025-08-30 14:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Bolu’da sağanak hayatı felç etti: Sokaklar göle döndü

15:15 - Gündem

Siirt’te baraj gölü balıklandırıldı

14:56 - Gündem

Yıldırım’da tarih yeniden canlanıyor: Setbaşı-Yeşil-Emir Sultan aksı gün yüzüne çıkıyor

14:54 - Gündem

Yüksekova’da Şemdinli üzümü tezgahlarda yerini aldı

14:55 - Gündem

Zorkun Yayla’sının renkli misafiri Türk semenderi

14:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, hazırlıklarını sürdürdü

14:15 - Spor

Kayıp Tır Şoförü İçin Gaiplik Kararı Alındı

14:06 - İnsan

Milliler, Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda çeyrek finale yükseldi

14:02 - Spor

Sigaranın çıkardığı yangın hastaneyi küle çeviriyordu

13:46 - Asayiş

Azerbaycan, Paşinyan’ın uçağının hava sahasını kullanmasına izin verdi

13:29 - Siyaset