?>

Kahreden "Beyaz Kod" ifadesi

Bursa’da yanlış serum sebebiyle hayatını kaybeden yüsra türkoğlu’nun ailesi, doktorların ‘beyaz kod’ vermesine ilişkin karakola çağırıldı. Karakolda ifade veren aile, ‘acımız çok taze, hiçbir şey yapmamamıza rağmen böyle şeylerle uğraşıyoruz’ dedi.

Asayiş - 2 yıl önce

Bursa’da yanlış serum sebebiyle hayatını kaybeden Yüsra Türkoğlu’nun ailesi, doktorların ‘Beyaz Kod’ vermesine ilişkin ifade vermek için karakola çağırıldı. Karakolda ifade veren aile, ‘Acımız çok taze, hiçbir şey yapmamamıza rağmen böyle şeylerle uğraşıyoruz’ dedi.

Öte yandan, doktorların aileyi suçlayarak sorumluluktan kaçamayacaklarını hatırlatan ailenin avukatı, "Bursa Şehir Hastanesi’nde malpraktis olarak tanımlamış olduğumuz ihmali üstlenmemek adına yapılan organize bir görev dağılımı silsilesi bulunmaktadır" dedi.

Olay, 19 Mayıs Pazar günü meydana geldi. Türkoğlu ailesinin 4 çocuğundan biri olan Yüsra Türkoğlu (7) bahar nezlesi olduğu için ailesiyle beraber Bursa Şehir Hastanesi’ne gitti. İddiaya göre, Bursa Şehir Hastanesi’nde yanlış serum takılan minik Yüsra hayatını kaybetti. Cemil ve Azime Türkoğlu çifti acısını yaşayamadan bir darbe de doktorlardan geldi. Doktorlar, Türkoğlu ailesinin kendilerine şiddet uyguladığını iddia ederek ‘Beyaz Kod’ verdi.

Acımızı yaşayamadan karakola çağırdılar

‘Beyaz Kod’ verilmesi sonrası Türkoğlu çifti karakola çağırıldı. Karakolda ifadesi alınan baba Cemil Türkoğlu, “Doktor ihmali yüzünden çocuğumuz hayatını kaybetti. Biz acımızı yaşamadan aynı doktor bize ‘Beyaz Kod’ verdi. Acımız daha tazeyken, daha kendimize gelememişken mevcutlu olarak savcılığa gönderiyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Fiziki veya sözlü temasımız hiçbir şekilde olmadı. Yaptıkları suçu gizlemeye yönelik bizi uğraştırıyorlar. Bir çocuğumun mezuniyeti var, bir çocuğumuz 1 yaşında anneye muhtaç olmasına rağmen bizi karakollarda gezdiriyorlar. Bu da devletimizin bize bir sürprizi oldu. Devletimizden bize sahip çıkmasını, haklının yanında durmasını istiyoruz. Biz haklıyken haksız duruma düşürülmek istemiyoruz” dedi. “Bursa Şehir Hastanesi’nde organize bir görev dağılımı silsilesi bulunmaktadır”

Cemil ve Azime Türkoğlu çiftinin avukatı Erkan Behçet Arıkan ise, “Soruşturma süreci hakkında savcımız ve ilgililer ile irtibat halindeyiz. Yüsra Türkoğlu hastanede ihmal sonucu maalesef vefat etmiştir. Bu vefat sürecinde hekimler üzerlerine sorumluluk almamak için malpraktis olarak tanımlamış olduğumuz ihmali üstlenmemek adına yapmış oldukları organize bir görev dağılımı silsilesi bulunmaktadır. Bursa Şehir Hastanesi’nde. Bunun yansıması olarak ise Bursa Tabipler Odası’ndan açıklama yapılmıştır. Kendileri de sorumluluğu üstlenmek yerine müvekkillerimizi ve ailesini suçlayarak sorumluluğu üzerlerinden ailenin üzerine atmaya çalışmışlardır. Konu yargı makamları tarafından her ne kadar incelense de teknik tarafı bakımından almış olduğumuz mütalaalarda bir ihmal sonucu vefat olduğu çok açıktır. Konu hakkında savcılık makamının araştırmaları devam etmektedir. İlgililer hakkında gözaltı süreci incelemeleri devam etmektedir” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KARAMAKA MARMARİS TARİHİNE IŞIK TUTUYOR

2024-05-31 14:12 - Yaşam

KÖYCEĞİZ GÖLÜ'NÜ BESLEYEN SU KAYNAKLARI KURUYOR

2024-06-01 14:55 - ÇEVRE

KARACA: TURİZM BÖLGELERİNDE BAZI TASARRUF MADDELERİ MUAF TUTULMALI

2024-06-04 11:31 - Turizm

102 Kurum: Hukuku işletin tüm termik santralleri kapatın

2024-06-04 13:24 - ÇEVRE

Yaşlı adam evinde ölü bulundu

2024-05-29 15:38 - Asayiş

MARMARİS'TE SU KESİNTİSİ UYARISI

2024-06-04 20:42 - Marmaris

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

2024-06-02 23:15 - Marmaris

AVRUPA’DAKİ YEŞİL DÖNÜŞÜM TÜRKİYE İÇİN FIRSAT MI TEHDİT Mİ?

2024-06-04 15:56 - ÇEVRE

MARMARİS'TE KUŞLARIN RESİTALİ

2024-05-29 13:52 - Marmaris

GEZİ DİRENİŞİ 11. YILINDA FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

2024-06-01 15:53 - Gündem

İlgili Haberler

Alanya’da kamyonet şarampole yuvarlandı: 1 yaralı

09:07 - Asayiş

Burdur’da oto yıkamacıda yangın

09:07 - Asayiş

Vince çıkarak intihara kalkışan şahsı itfaiye vazgeçirdi

08:53 - Asayiş

Bursa’da trafik ve eğlence mekanlarına sıkı denetim

04:36 - Asayiş

Sultanbeyli’de alkollü sürücü dehşet saçtı: 4 yaralı

04:03 - Asayiş

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık