?>

Kalp Krizine Karşı Erken Teşhis Hayat Kurtarır

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Cemal Sağ, kalp krizine bağlı ani ölümlerin erken teşhis ve doğru müdahalelerle önlenebileceğini vurguladı.

Sağlık - 9 ay önce

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Cemal Sağ, modern yaşamın getirdiği stres, düzensiz beslenme ve hareketsiz yaşam tarzının kalp ve damar hastalıklarını tetiklediğini belirterek, kalp krizine bağlı ani ölümlerin erken teşhis ve doğru müdahalelerle önlenebileceğini vurguladı. Özellikle 40 yaş üstü bireylerin, ailesinde kalp hastalığı olanların ve risk faktörleri taşıyan kişilerin düzenli kardiyolojik kontrollerden geçmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Sağ, basit bir EKG, efor testi, sanal anjiyo veya anjiyografi ile damar tıkanıklıklarının erken dönemde tespit edilebileceğini söyledi.

Kalp Sağlığınızı Koruyun, Ani Ölümleri Önleyin

Modern yaşamın getirdiği risk faktörlerine dikkat çeken Prof. Dr. Ali Cemal Sağ, hipertansiyon, diyabet, yüksek kolesterol, sigara kullanımı, aile öyküsü ve hareketsiz yaşam gibi faktörlerin kalp damar hastalıklarının temel nedenleri arasında yer aldığını belirtti. Bu faktörleri kontrol altına almanın, kalp krizi riskini önemli ölçüde azaltacağını vurgulayan Prof. Dr. Sağ, sağlıklı ve dengeli beslenme, düzenli egzersiz, sigara ve alkolden uzak durma, stresten kaçınma ve düzenli uyku gibi yaşam tarzı değişikliklerinin kalp sağlığını korumada kritik rol oynadığını ifade etti.

Kalp Krizinde Hızlı Müdahale Hayat Kurtarır

Kalp krizi anında hızlı müdahalenin hayati önem taşıdığını belirten Prof. Dr. Sağ, bilincini kaybeden ve nefes almayan bir kişiye vakit kaybetmeden 112 Acil Servis aranarak kalp masajına başlanması gerektiğini söyledi. Kalp masajının sağlık ekipleri gelene kadar ritmik şekilde devam ettirilmesinin, hastanın hayatta kalma şansını önemli ölçüde artırdığını vurguladı.

Haftanın Öne Çıkanları

40 bin metrekarelik Millet Bahçesini vatandaşlar kullanmaya başladı

2025-04-03 09:39 - Gündem

MEHMET OKTAY'DAN DİSİPLİN SORUŞTURMASINA SİTEM

2025-04-02 10:41 - Siyaset

BAYRAMDA ULAŞIM RAKAMLARI REKOR KIRDI

2025-04-03 10:59 - Ulaşım

Ahmet Aras ve Gonca Köksal Dünyaevine Girdi

2025-04-01 17:02 - Gündem

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Tefecilikten Tutuklandı

2025-03-28 23:05 - Marmaris

Erzincan’da meyve fidanı satışına yoğun ilgi

2025-04-02 20:26 - Gündem

MARMARİS’TE SAĞANAK YAĞIŞ DEVAM EDİYOR

2025-04-02 14:46 - Marmaris

Köyceğizli Öğrenciler Öykü Yarışmasında Birinciliği Paylaştı

2025-04-01 12:11 - Kültür Sanat

Marmaris'te Tefecilik Operasyonu

2025-03-28 11:11 - Asayiş

Başkan Ünlü'den Marmaris'te Yoğun Bayram Mesaisi

2025-03-31 09:44 - Genel

İlgili Haberler

Bingöl’de UMKE’den zorlu şartlarda hasta nakli

00:05 - Sağlık

Denizli’de geçen yıl 3 bin 378 kişi organ bağışında bulundu

18:06 - Sağlık

Kışın egzama vakaları artıyor

16:56 - Sağlık

‘Anne Oteli’ zorlu kış şartlarında hastalar için sıcak bir yuva oldu

16:26 - Sağlık

Kasık fıtıklarında erken tanı hayati önem taşıyor

16:21 - Sağlık

Günün Manşetleri

Askere gidecekti, tabutuna "O şimdi asker" yazılı tülbent serildi

13:58 - Asayiş

Polisten tarihi eser operasyonu

13:56 - Asayiş

Kaldırımda yürüyen kişiye silahlı saldırı: 2 yaralı

13:49 - Asayiş

Taziye evine yemek yaparken evini yakıyordu

13:48 - Asayiş

Bu okulda manav var, görevli yok

13:45 - İnsan