?>

Kapadokya’da yeryüzü de gökyüzü de doldu

Unesco dünya doğal ve kültürel miras listesinde yer alan kapadokya bölgesinde bayram yoğunluğu yaşanıyor. ?ki gün aradan sonra havalanan sıcak hava balonları ise kapadokya bölgesinde görsel şölen oluşturdu.

Genel - 3 ay önce

UNESCO Dünya doğal ve kültürel miras listesinde yer alan Kapadokya bölgesinde bayram yoğunluğu yaşanıyor. İki gün aradan sonra havalanan sıcak hava balonları ise Kapadokya bölgesinde görsel şölen oluşturdu. Balonlar gökyüzünü doldururken, balonları seyretmek isteyen turistler de Kapadokya’nın eşsiz vadilerini doldurdu.

Ramazan Bayramı’nın 9 güne çıkmasının ardından Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya bölgesindeki doluluk oranı yüzde 100’ü buldu. Bölgede bulunan yaklaşık 850 konaklama tesislerinde bulunan 36 bin yatağın tamamı doldu.

Bayram tatilini Kapadokya bölgesinde geçirmek isteyen yerli turistler, bayram sabahında havalanan sıcak hava balonları ile Kapadokya bölgesini kuş uçuşu seyretme imkanı bulurken, balona binemeyen yerli ve yabancı turistler ise Kapadokya bölgesinin seyir tepelerinde uçan balonları izleri. Bölgede hava muhalefeti nedeniyle yapılamayan sıcak hava balon uçuşları bayram sabahı tekrar başladı. Havalanan sıcak hava balonları Kapadokya semalarında yeniden görsel şölen oluşturdu.

Sabahın erken saatlerinde Göreme beldesine bağlı Aşk Vadisinden havalanan 156 sıcak hava balonları ile yaklaşık 3 bin 500 yerli ve yabancı turist Kapadokya bölgesini kuş bakışı izleme fırsatı buldu. Balonlarda yer bulamayan turistler ise Kapadokya vadilerini doldurarak bu görsel şöleni izledi.

Kapadokya tatili için Muğla’dan gelen Gül Özilter yaptığı açıklamada, "Çok heyecanlıyım ve çok merak ediyorum. İlk defa böyle bir şey yaşayacağım. Kapadokya’yı çok beğendim. Kiliseleri, şapelleri ve peribacalarını ilk defa gördüm. Herkese tavsiye ediyorum. Mutlaka görülmesi gereken bir yer. Kapadokya bölgesini havadan izleyeceğim" dedi.

Sıcak hava balon pilotu Efsal Durak, "İki günün ardından bugün tekrar uçuyoruz. Bayramın ilk gününde havada olacağız. Hava güzel, iyi bir uçuş olacak. Talep çok fazla. Bugün yaklaşık 156 balon ile beraber gökyüzünde bir şölen oluşacak. Misafirlerimize bu deneyimi yaşatmak için buradayız" dedi.

Kapadokya’yı dünyanın buluştuğu yer olarak nitelendiren Nuri Çelik de yaptığı açıklamada "Kapadokya çok güzel bir yer. Muhteşem bir atmosfer ver. Herkesin buraya gelip bu duyguyu tatmasını isterim" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Tefecilik Operasyonu: Esnaf Odası Başkanı Gözaltında

2025-03-25 12:30 - Asayiş

ERGUN'DAN DEMOKRASİ VE HUKUK ELEŞTİRİSİ

2025-03-24 12:39 - Siyaset

TFF 3. Lig 4. Grup: Turgutluspor: 1- Denizlispor: 1

2025-03-26 16:41 - Spor

CHP'li Balcı'dan MHP'li Demirel'e Sert Cevap

2025-03-26 13:07 - Marmaris

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Tefecilikten Tutuklandı

2025-03-28 23:05 - Marmaris

Metin Ergun'dan Ekonomik Kriz Uyarısı

2025-03-27 13:58 - Ekonomi

Marmaris'te Tefecilik Operasyonu

2025-03-28 11:11 - Asayiş

Köyceğizli Miniklerden Sıfır Atık Farkındalığı

2025-03-29 11:22 - Gündem

Marmaris'te Dar Sokaklar Araç İşgalinde

2025-03-25 16:15 - Marmaris

MARMARİS BAHAR ÖNCESİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

2025-03-26 12:59 - Marmaris

İlgili Haberler

Antakya yerinde kentsel dönüşüm projeleriyle hayat buluyor

13:05 - Genel

İran-İsrail çatışmasında 5’inci gün: Van’da sınırda hareketlilik azaldı

12:55 - Genel

Dilovası’nın yeni araçları tanıtıldı

12:47 - Genel

Jandarma 186. yılını böyle kutladı: Gölün içinde Türk bayrağı açtılar

12:44 - Genel

Afetlere yüksek teknolojiyle hazırlık; Türkiye’de sadece Erzincan ve Denizli kullanıyor

12:17 - Genel

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş