?>

Karacabey Belediyesi’nden sivrisinek ve haşereyle mücadeleye destek

Karacabey belediyesi, yaz aylarında artış gösteren sivrisinek ve haşere şikayetlerine karşı sahaya indi. Büyükşehir belediyesi'nin yetersiz kalan ilaçlama hizmetine 2 araçla destek veren karacabey belediyesi, çalışmaların tüm mahallelerde dönüşümlü olarak sürdürüleceğini açıkladı.

Gündem - 2 ay önce

Karacabey Belediyesi, yaz aylarında artış gösteren sivrisinek ve haşere şikayetlerine karşı sahaya indi. Büyükşehir Belediyesi’nin yetersiz kalan ilaçlama hizmetine 2 araçla destek veren Karacabey Belediyesi, çalışmaların tüm mahallelerde dönüşümlü olarak sürdürüleceğini açıkladı. Başkan Fatih Karabatı, "Vatandaşlarımızın sağlığı için gerekirse araç ve ekip sayısını artıracağız." dedi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Karacabey’de artış gösteren sivrisinek ve diğer haşerelere karşı mücadele çalışmaları hız kazandı. Normal şartlarda Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan ilaçlama hizmetine, Karacabey Belediyesi de destek vererek vatandaşların şikâyetlerine kayıtsız kalmıyor.

Karacabey Belediyesi, özellikle akşam saatlerinde artan sivrisinek şikayetlerine çözüm üretmek amacıyla 2 ilaçlama aracıyla sahada aktif rol oynuyor. Bu kapsamda önceki akşam Atatürk Kültür Parkı’nda gerçekleştirilen ilaçlama çalışmasını yerinde inceleyen Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Temizlik İşleri Müdürü Tolga Mutlu’dan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Karabatı, Karacabey’in yüzölçümü bakımından oldukça geniş bir alana sahip olduğunu vurgulayarak, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut ilaçlama kapasitesinin yetersiz kaldığını ifade etti.

"64 kırsal, 21 merkez mahallemiz var; mevcut araç sayısı yetersiz"

Başkan Karabatı, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: "İlaçlama hizmeti Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda. Ancak Karacabey gibi 64 kırsal ve 21 merkez mahalleden oluşan büyük bir ilçede, bu hizmetin yalnızca 4 araçla yürütülmeye çalışılması, gelen şikayetlerden de anlaşılacağı üzere yeterli olmuyor. Bu durumu daha önce defalarca Büyükşehir’e ilettik. Vatandaşlarımızın sağlığı ve konforu bizim önceliğimiz. Bu nedenle Karacabey Belediyesi olarak biz de kendi imkânlarımızla 2 araçla destek sağlıyoruz."

Başkan Karabatı, özellikle parklar, yeşil alanlar ve mahalle aralarında yapılan ilaçlamaların düzenli şekilde sürdürüleceğini belirterek, ihtiyaç halinde ekip ve araç sayılarını da artıracaklarının altını çizdi.

Karacabey Belediyesi, yaz boyunca sivrisinek ve haşereyle mücadeleye kararlılıkla devam edeceğini vurgularken, tüm mahallelerde dönüşümlü olarak ilaçlama çalışmalarının sürdürüleceğini açıkladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da arı paniği

2025-06-28 13:58 - Gündem

Kuşadası plajlarına son model kum temizleme aracı

2025-06-30 17:42 - Gündem

Yatağan'ın Dipsiz ve Taşkesik Yolları Yenileniyor

2025-06-28 11:00 - Ulaşım

Denizlerin akciğerleri nefes alacak

2025-06-27 09:53 - Gündem

Büyükşehir'den 260 Km Yeni Yol Çizgisi

2025-06-26 13:16 - Ulaşım

KKTC Uçuşlarındaki Fiyat Ayrımcılığı TBMM'de

2025-06-27 15:34 - Gündem

Kocası tarafından balkondan atıldığını öne süren öğretmen felç kaldı

2025-06-29 14:19 - Asayiş

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

PAÜ Arama Kurtarma Ekibinden İstanbul’da kritik deprem incelemesi

2025-07-02 11:42 - Gündem

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

İlgili Haberler

Sıcaktan bunalan ayılar kendilerini Nemrut’un serin sularına attı

08:57 - Gündem

Köylerde çalışmalar aralıksız sürüyor

08:43 - Gündem

Refüjlerde bakım çalışmaları sürüyor

08:43 - Gündem

Sel afeti oluşmaması için V kanallar yapılıyor

08:27 - Gündem

Erzincan Turnaçayırı Barajı Sulaması inşaatında çalışmalar devam ediyor

08:24 - Gündem

Günün Manşetleri

Serinlemek için girdiği denizde boğulan genç toprağa verildi

14:28 - Asayiş

Balık avlamak için geldiği ırmakta ceset buldu

14:02 - Asayiş

Kadın Cinayetinde Ağırlaştırılmış Müebbet Kararının Gerekçesi Açıklandı

13:57 - Asayiş

Türk Yapımı Sıcak Hava Balonları 11 Ülkeye İhraç Edildi

12:13 - Ekonomi

Milli takıma davet edildi

12:11 - Spor