?>

Karne hediyesi kar eğlencesi: Aktepe’de 7’den 70’e kızak şöleni

SAKARYA'DA ETKİSİNİ GÖSTEREN KAR YAĞIŞI SONRASI ŞEHRİN YÜKSEK KESİMLERİ BEYAZA BÜRÜNDÜ. BUNUNLA BİRLİKTE AKYAZI BELEDİYESİ TARAFINDAN 4. AKTEPE KIZAK ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. ŞENLİKTE AİLELER, ÇOCUKLARI İLE BİRLİKTE KARIN KEYFİNİ DOYASIYA ÇIKARDI. 7'DEN 70'E HERKESİN AKIN ETTİĞİ VE KAYAK MERKEZLERİNİ ARATMAYAN ŞENLİK, RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU.

İnsan - 2 saat önce

Sakarya’da etkisini gösteren kar yağışı sonrası şehrin yüksek kesimleri beyaza büründü. Bununla birlikte Akyazı Belediyesi tarafından 4. Aktepe Kızak Şenliği gerçekleştirildi. Şenlikte aileler, çocukları ile birlikte karın keyfini doyasıya çıkardı. 7’den 70’e herkesin akın ettiği ve kayak merkezlerini aratmayan şenlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları sonrasında Sakarya’nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini gösterdi. Bu çerçevede, Akyazı Belediyesi Güzlek Mahallesi de beyaz örtüyle kaplandı. Akyazı Belediyesi geleneksel hale getirdiği kızak şenliğinin 4’üncüsünü Aktepe’de düzenledi. Kar ve doğanın tadını çıkarmak isteyen 10 bin üzerinde vatandaş hafta sonu ’Aktepe Kızak Şenliği’ne akın etti. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlik, kayak merkezlerini aratmadı. 7’den 70’e herkesin gönüllerince eğlendiği şenlik renkli görüntülere sahne oldu. Ayrıca belediye tarafından ilçe merkezinden kızak merkezine belediye otobüsleriyle ücretsiz seferlerin düzenlendiği şenlikte, çeşitli ikramlarda da bulunuldu. Bazı vatandaşlar horon oynarken bazı vatandaşlar da kızaklarıyla kayarak karın ve hafta sonunun tadını doyasıya çıkardı. "Şenliğimizi karne hediyesi olarak düzenledik"

Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, "Şenliğimizin dördüncüsünü düzenliyoruz. Okulların tatile girmesiyle birlikte havada uygundu şenliğimizi karne hediyesi olarak düzenledik. Çarşı merkezinden ücretsiz araçlar kaldırdık. Burada çeşitli yiyecek ve ikramlıklar veriyoruz. Çocuklarımıza güzel bir karne hediyesi oldu. Katılım yoğun ve her yıl üzerine ekleye ekleye daha güzel hale getiriyoruz. Şehrimizin yanı sıra il dışından katılımda çok oldu. Şu anda 780 rakımdayız, burayı da bir merkez haline getirdik. İnşallah ilerleyen yıllarda daha da güzel olacak ve her yıl katılım artarak devam ediyor" dedi. "Daha önce gittiğim eğlence ve kayak merkezlerini aratmıyor"

Kızak şenliğine ilk defa gelen Fuad Garayev, "Daha önce gittiğim eğlence ve kayak merkezlerini aratmıyor. Sakarya merkezine de çok yakın bir yer, ben ilk defa geldim ve çok eğleniyorum. Yollar açık, Sakarya’dan buraya ulaşım çok güzel ve çok rahat" derken Elif Arslan, "Ben geçen hafta da geldim, yarın da geleceğim çok güzel. Eğleniyoruz, düşüyoruz ama komiklik oluyor" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİSİN ŞAMPİYON KIZLARININ HEDEFİ DÜNYA KUPASI

2026-01-14 11:44 - Spor

Vali Akbıyık 2025 yılı asayiş-güvenlik rakamlarını değerlendirdi

2026-01-13 14:31 - Asayiş

MUGAT-DER’den 20 Dalda Ücretsiz Eğitim Seferberliği!

2026-01-12 12:44 - Genel

CHP’Lİ ÖZCAN: “MARMARİS’TE DEPREM RİSKİ ALTINDAKİ OKULLAR KADERİNE TERK EDİLEMEZ”

2026-01-14 12:33 - Marmaris

BAŞKAN ARAVİ ''MARMARİS'LE İLGİLİ PROJELERDE ÇALIŞTAY DÜZENLENSİN''

2026-01-13 14:08 - Marmaris

Galatasaray, Fethiye’de çiçeklerle karşılandı

2026-01-13 09:08 - Spor

Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar odası başkanı Mehmet Ayyıldız yeniden seçildi

2026-01-11 20:40 - Marmaris

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

Marmaris’te 170 Milyon TL’lik Dev Yatırım Hamlesi

2026-01-15 17:14 - Marmaris

Çöken otelde işçiler 2 saat önce fark edip, çalışmayı sonlandırmış

2026-01-14 16:56 - Asayiş

İlgili Haberler

"Meydan Kadınların" dayanışma pazarına büyük ilgi

13:46 - İnsan

Başkan Kurnaz: "Özel çocuklarımız ve ailelerinin yanındayız"

13:27 - İnsan

Bakan Yardımcısı Aydın ve Milletvekili Özhan, ilçelerde incelemelerde bulundu

13:15 - İnsan

AK Parti’de Malatya mesaisi

13:15 - İnsan

Kaymakam Kılıç’tan esnaf ziyareti

13:09 - İnsan

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Alanyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

15:59 - Spor

Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 4 - Pendiksporspor: 1

15:50 - Spor

Yangında ölü sayısı 2’ye yükseldi

15:33 - Asayiş

Durakta genç kızları gizlice görüntüleyen şahsa kadın muhtardan tepki

15:17 - Gündem

"Sosyal medyada mantık yanlışları yaygın"

13:42 - Genel