?>

Kastamonu’da binlerce vatandaş İsrail’i protesto etti

?srail’in refah kentinde çadır kente saldırısı sonrası kastamonu’da toplanan binlerce kişi, tepki için protesto yürüyüşü yaptı.

İnsan - 11 ay önce

İsrail’in Refah kentinde çadır kente saldırısına tepki göstermek amacıyla Kastamonu’da toplanan binlerce kişi protesto yürüyüşü yaptı.

İsrail’in, Refah kentine yönelik yaptığı saldırı sonrası Kastamonu’da vatandaşlar tepkilerini göstermek için yürüdü. Kışla Parkı önünde toplanan binlerce vatandaşın katılımıyla Cumhuriyet Caddesine kadar protesto yürüyüşü yapıldı. Çok sayıda STK’nın destek verdiği yürüyüşte ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla tekbir getirerek yürüyüş yapan kalabalık, “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Uyan artık dünya, insanlık ölüyor”, “Bebekler uyurken sessiz olunur, ölürken değil” ve “Özgür Filistin” sloganları attı.

Cumhuriyet Meydanı’nda yürüyüş sonlandı. Burada Kur’an Kerim okundu ve dualar edildi. Dua sırasında birçok vatandaş gözyaşlarına hakim olamadı.

Kalabalık grup adına basın açıklamasında bulunan Birlik Vakfı Kastamonu Şube Başkanı Erdal Arslan, “Bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşen ve 7 Ekim’den bu tarafa süregelen kanlı vahşet geçtiğimiz gün Refah’taki çadır kampına yapılan ahlaksızca ve kalleşçe saldırılarla zirve noktasına ulaştı. Büyük bir kısmını kadın ve çocukların oluşturduğu 40 bine yakın masum insan katledildi. Gazze’de taş üstünde taş bırakmayan, camileri, kiliseleri, okulları, hastaneleri, hatta çadırları bile bombalayan, devlet eliyle terörün, vahşetin, katliamın en iğrencini yapan İsrail terör devletinin ve kendisini destekleyen başta Amerika olmak üzere emperyalist ülkelerin karşısında, Kudüs’çe bir duruş, Gazze’ce bir haykırış, Müslümanca bir tepki için toplandık. 8 aydır Gazze’de yaşanan zulüm artık dayanılmaz bir hal almış vaziyette. Ne yazık ki başı gövdesinden kopan çocukları, diri diri yakılan masumları, bedenleri paramparça olmuş kadınları televizyon ekranlarından izliyoruz. Siyonist Yahudi teröristleri bugün Filistin topraklarında, yarın sınırlarımızda, sonra Anadolumuzda aynı vahşet ve katliamı sergileme rüyalarını görmektedir. Vaat edilmiş topraklar hedefleri için, bozdukları ve kendilerine uydurdukları Tevrat’taki dini metinlerin ardına sığınarak yaptıkları katliamlar Gazze’de durmayacaktır. Ancak haksızlık karşısında susan, zulüm, vahşet ve soykırıma sessiz kalan olamayız, olmamalıyız” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KARAMAKA MARMARİS TARİHİNE IŞIK TUTUYOR

2024-05-31 14:12 - Yaşam

Marmaris Barlar Sokağı

2024-05-27 11:53 - Marmaris

KATLİAMA HAYIR SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

2024-05-25 13:16 - Gündem

SOKAK DOSTLARI İÇİN TÜRKİYE AYAKTA

2024-05-27 10:59 - Gündem

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR: ÖLÜM FERMANINA HAYIR!

2024-05-29 11:08 - Gündem

ESNAF ODASİ TANITIM ATAĞINDA

2024-05-26 21:01 - Marmaris

BASINA BİR DARBE DE SGK’DAN

2024-05-28 17:23 - Gündem

MUĞLALI ÇEVRECİLER: KİRLETİYOR KAPAT

2024-05-29 12:41 - Gündem

BU KADAR DA OLMAZ ARTIK

2024-05-25 13:59 - ÇEVRE

“KATLİAM YASASINA HAYIR”

2024-05-25 19:55 - Marmaris

İlgili Haberler

Yığılca Türkiye’ye katkı sağlıyor

17:56 - İnsan

Malatya’da nikah salonlarında ’05.05.2025’ yoğunluğu

17:37 - İnsan

Aylar öncesinden ’05.05.2025’ tarihini seçtiler

17:10 - İnsan

Antalya Büyükşehir Belediyesi nikah salonunda "05.05.2025" yoğunluğu

17:07 - İnsan

Konyaaltı Belediyesi Emekli Kahvelerinde vatandaşlarla bir araya geldi

16:39 - İnsan

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan