?>

Kaymakam Demirer: "Tatvan’da güvenlik ve asayiş hizmetleri kararlılıkla sürdürülüyor"

BİTLİS'İN TATVAN İLÇE KAYMAKAMI YİĞİT YAŞAR DEMİRER, İLÇEDE KAMU DÜZENİNİN SAĞLANMASI, SUÇLA MÜCADELE VE VATANDAŞLARIN HUZURUNUN TEMİNİ NOKTASINDA JANDARMA TEŞKİLATININ YOĞUN VE ÖZVERİLİ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTTÜĞÜNÜ SÖYLEDİ.

Asayiş - 4 saat önce

Bitlis’in Tatvan Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, ilçede kamu düzeninin sağlanması, suçla mücadele ve vatandaşların huzurunun temini noktasında jandarma teşkilatının yoğun ve özverili bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

Tatvan İlçe Jandarma Komutanlığı’nın 2025 yılını kapsayan faaliyet ve istatistik raporuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Demirer, ilçenin huzur ve güvenine dikkat çekti. Son beş yıllık süreçte Tatvan genelindeki jandarma bölgesinde toplam 2 bin 694 olayın meydana geldiğini kaydeden Kaymakam Demirer, 2025 yılında ise bir önceki yıla göre toplam olay sayısında yaklaşık yüzde 20’lik bir artış yaşandığını belirtti. Buna rağmen özellikle terör olaylarında yüzde 87 oranında ciddi bir azalış sağlanmasının, güvenlik güçlerinin etkin mücadelesinin somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Asayiş, narkotik, organize suçlar ve siber suçlarda artış yaşandığını aktaran Kaymakam Demirer, bu artışın denetimlerin sıklaştırılması ve suçun üzerine daha kararlı gidilmesinden kaynaklandığını belirtti. 2025 yılında yakalanan şahıs sayısının 4 bin 991’e, sorgulanan şahıs sayısının ise 1 milyonun üzerine çıktığını ifade eden Demirer, suç ve suçlularla mücadelenin kesintisiz devam ettiğini kaydetti.

Uyuşturucu ile mücadelede önemli operasyonlara imza atıldığını belirten Kaymakam Demirer, özellikle metamfetamin, eroin, kokain ve kenevir gibi maddelere yönelik yakalamalarda dikkat çekici sonuçlar elde edildiğini söyledi. Demirer, ayrıca bandrolsüz sigara, kaçak tütün, gümrük kaçağı hurma, cep telefonu ve tarihi eser kaçakçılığına yönelik operasyonlarla milyonlarca liralık kaçak ürünün piyasaya sürülmesinin önüne geçildiğini vurguladı.

Tatvan’ın transit geçiş güzergâhında yer alması nedeniyle düzensiz göçle mücadelenin büyük önem taşıdığını belirten Kaymakam Demirer, 2025 yılında 484 düzensiz göçmenin yakalandığını, organizatörlere yönelik adli işlemlerin titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti.

İlçe genelinde 2025 yılı boyunca 7 bin 356 devriye faaliyeti icra edildiğini belirten Demirer, yol kontrol noktaları, önleyici kolluk devriyeleri ve şok uygulamalarla vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlandığını kaydetti.

İlçe genelinde 24 saat esaslı güvenlik tedbirlerinin sürdürüldüğünü vurgu yapan Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer, "Tatvan İlçe Jandarma Komutanlığımız başta olmak üzere tüm güvenlik birimlerimiz, halkımızın huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden büyük bir fedakârlıkla görev yapmaktadır. Bu vesileyle tüm personelimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Üye Heyecanı

2026-01-17 16:41 - Marmaris

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

Marmaris’te 170 Milyon TL’lik Dev Yatırım Hamlesi

2026-01-15 17:14 - Marmaris

Kesinleşmiş hapis cezası bulunan FETÖ üyeleri yakalandı

2026-01-18 14:52 - Asayiş

Tadilat Mağduru Olmayın! Bahadır Batum Açıkladı

2026-01-16 16:02 - Marmaris

Türkiye’nin en büyük denizden içme suyu arıtma tesisi Muğla’da yapılacak

2026-01-18 11:55 - Sağlık

MARMARİS’İN HANGİ MAHALLELERİNDE ELEKTRİK KESİLECEK?

2026-01-16 13:05 - Marmaris

MUĞLA’DA BELEDİYE BİNALARI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

2026-01-21 11:56 - İnsan

Bahadır Batum: "Rayiç Bedellerdeki Artış Sektörü Zorluyor"

2026-01-16 15:39 - Marmaris

Denizli Kayak Merkezi yeni sezonda ziyaretçi akınına uğradı

2026-01-18 13:36 - Gündem

İlgili Haberler

Otoparktaki cinayetin şüphelisinin ifadesi ortaya çıktı: "Korkutmak istedim"

14:02 - Asayiş

Bahçelievler’de kuyumcu soyan şüpheli yakalandı

13:50 - Asayiş

Van’da seyir halindeki tırın lastikleri yandı

13:53 - Asayiş

10 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şüpheli yakalandı

13:52 - Asayiş

Kilis’te uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

13:49 - Asayiş

Günün Manşetleri

"Ses etmeyin" mesajı tutuklattı

16:48 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Shaquille O’Neal ile basketbol oynadı

16:34 - Siyaset

Ölü domuzu aracın arkasında taşıdılar

16:25 - Genel

2 ilçede hava sıcaklığı -23 olarak ölçüldü

15:53 - Gündem

Görev şehidi polis memuru Fatih Oral son yolculuğuna uğurlandı

15:51 - Genel