?>

Kayseri Büyükşehir’den öğrencilere 1,4 milyon bardak sıcak çorba desteği

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, "ÖĞRENCİ VE GENÇ DOSTU BELEDİYE" VİZYONU DOĞRULTUSUNDA 2025 YILI BOYUNCA ÜNİVERSİTELERDE VE BELEDİYE KÜTÜPHANELERİNDE TOPLAM 1 MİLYON 400 BİN BARDAK SICAK ÇORBA İKRAM EDEREK GENÇLERİN İÇİNİ ISITMAYA DEVAM ETTİ.

Genel - 4 ay önce

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, "Öğrenci ve Genç Dostu Belediye" vizyonu doğrultusunda 2025 yılı boyunca üniversitelerde ve belediye kütüphanelerinde toplam 1 milyon 400 bin bardak sıcak çorba ikram ederek gençlerin içini ısıtmaya devam etti.

Büyükşehir Belediyesi, eğitim hayatlarını sürdüren gençlere yönelik sosyal destek uygulamalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde hayata geçirilen "Öğrenci ve Genç Dostu Belediye" anlayışı kapsamında, Kayseri’de bulunan devlet ve vakıf üniversiteleri ile Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren kütüphanelerde öğrencilere ücretsiz sıcak çorba ikramı yapılıyor.

2025 yılı boyunca haftanın yedi günü devam eden uygulama kapsamında, öğrencilere günlük 1 bardak sıcak çorba ve 2 adet roll ekmek ikram edildi. Yıl genelinde toplam 1 milyon 400 bin bardak sıcak çorba dağıtılırken, hizmetin toplam maliyeti 13 milyon 536 bin 187 lira 57 kuruş olarak gerçekleşti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı koordinasyonunda, belediyenin iştiraklerinden KAYTUR aracılığıyla gerçekleştirilen ikramlar, özellikle sınav dönemlerinde ve soğuk kış günlerinde öğrencilerin büyük takdirini topladı. Hem üniversite kampüslerinde hem de kütüphanelerde sunulan bu hizmet, gençlerin ders çalışma motivasyonuna ve sosyal yaşamına katkı sağlıyor.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’yi "kütüphaneler şehri" yapma hedefi doğrultusunda kütüphaneleri hem teknolojik hem de fiziki altyapı açısından sürekli yenilerken, çay ve çorba ikramlarıyla da bu alanları gençler için cazibe merkezine dönüştürüyor.

Sıcak çorba ikramından duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler, sunulan hizmetten dolayı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi, gönül belediyeciliği anlayışıyla gençlere yönelik sosyal projelerini arttırarak sürdürmeyi hedefliyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİSİN ŞAMPİYON KIZLARININ HEDEFİ DÜNYA KUPASI

2026-01-14 11:44 - Spor

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Üye Heyecanı

2026-01-17 16:41 - Marmaris

Turizmci Kaya’nın samimi açıklamaları programa damgasını vurdu

2026-01-15 13:10 - Magazin

Genç yetenek Mustafa Konak’ın rol aldığı film Berlin Film Festivali’ne davet edildi

2026-01-15 15:06 - Magazin

Gülden Karaböcek Edirne’de sevenleriyle buluştu

2026-01-19 14:23 - Magazin

Vali Taşolar, görevine başladı

2026-01-19 13:15 - Magazin

İki efsane yıllar sonra karşılaştı, o anları türkü söyleyerek taçlandırdı

2026-01-19 09:52 - Magazin

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

CHP’Lİ ÖZCAN: “MARMARİS’TE DEPREM RİSKİ ALTINDAKİ OKULLAR KADERİNE TERK EDİLEMEZ”

2026-01-14 12:33 - Marmaris

Bahadır Batum: "Rayiç Bedellerdeki Artış Sektörü Zorluyor"

2026-01-16 15:39 - Marmaris

İlgili Haberler

Yüksekova’da 70 kilometrelik yeni doğal gaz hattı için çalışmalar başladı

17:44 - Genel

Başkan Büyükkılıç; Kayseri Turizm Ödülleri Komisyonu’nu ağırladı

17:31 - Genel

Tarihi Kentler Birliği, Eylül Ayı Meclis Toplantısı Kayseri’de yapılacak

17:24 - Genel

Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK’ten İzmir semalarında nefes kesen prova

17:13 - Genel

Ayvalık plajları yaz sezonuna hazır

17:08 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem