?>

Kayseri Jeotermal OTB’de altyapı başladı, yatırımcı talebi zirveye çıktı

KAYSERİ VALİLİĞİ KOORDİNASYONUNDA KAYSERİ TİCARET BORSASI (KTB) TARAFINDAN TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLEN KOCASİNAN JEOTERMAL KAYNAKLI TARIMA DAYALI İHTİSAS ORGANİZE TARIM BÖLGESİ (OTB), YATIRIMCILARIN ODAK NOKTASI HALİNE GELDİ.

Ekonomi - 5 ay önce

Kayseri Valiliği koordinasyonunda Kayseri Ticaret Borsası (KTB) tarafından titizlikle yürütülen Kocasinan Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Tarım Bölgesi (OTB), yatırımcıların odak noktası haline geldi.

Kayseri’yi jeotermal tarım alanında Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacak olan Kocasinan Jeotermal Organize Tarım Bölgesi (OTB) projesinde süreçler tam gaz devam ediyor. Altyapı çalışmalarının sahaya inmesi ve enerji kaynağının verimliliğinin tescillenmesiyle birlikte, bölgeye yatırım yapmak isteyen dev firmalar adeta sıraya girdi. Altyapı çalışmalarının hız kazandığı ve 7. kuyusunda verimli sıcak suya ulaşılan projede, yatırımcıların projeye olan yüksek iştahı dikkat çekiyor.

Başkan Bağlamış: "Yatırımcı talebi projenin gücünü gösteriyor"

Projedeki son gelişmeleri değerlendiren Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, yatırımcıların projeye gösterdiği yoğun ilginin Kayseri ekonomisi için büyük bir moral kaynağı olduğunu vurguladı. Bağlamış, şunları kaydetti:

"Kayseri Valiliğimizin koordinasyonunda yürüttüğümüz bu dev projede, altyapı çalışmalarımızın başlamasıyla birlikte yatırımcı nezdinde çok ciddi bir heyecan oluştu. Şunu net bir şekilde ifade edebilirim ki; yatırımcılarımız bölgeye yatırım yapma noktasında son derece iştahlı ve kararlı. Gelen yoğun talepler, projemizin hem teknik altyapısının hem de stratejik konumunun ne kadar doğru planlandığını teyit ediyor."

7. kuyudan müjdeli haber: Verimli sıcak su bulundu

Projenin sürdürülebilirliği açısından en kritik aşamalardan biri olan sondaj çalışmalarında da mutlu sona ulaşıldı. Başkan Bağlamış, açılan 7. kuyuda tarımsal üretime en uygun sıcaklık ve debide suya ulaşıldığını belirterek, "7. kuyumuzdan aldığımız verimli sonuçlar, bölgedeki üretim kapasitemizin ne kadar güçlü olacağını kanıtladı. Altyapı ve kaynak çalışmalarımızın eş zamanlı ve sorunsuz ilerlemesi, yatırımcılarımızın projeye olan güvenini daha da pekiştiriyor" dedi.

Kayseri’nin tarımsal anlamdaki vizyon projesi olan Jeotermal OTB’de tüm süreçlerin çok iyi gittiğini ifade eden Bağlamış, projenin tamamlanmasıyla birlikte Kayseri’nin yılın 12 ayı üretim yapabilen, modern ve teknolojik bir tarım üssü olacağını sözlerine ekledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ PARTİLİ ERGUN: “TÜRKİYE’DE KAYIP ÇOCUKLARLA İLGİLİ NE POLİTİKA VAR NE DE VERİ!”

2026-02-04 12:12 - Genel

Menteşe’nin Meyve Ambarında Su Krizi

2026-02-03 13:45 - Gündem

Marmaris’in Güzellik Rotası: Yasemin Uçan Beauty

2026-02-06 17:36 - Marmaris

Milyonlarca kez dinlenen Tom Odell İstanbul’da sahne alacak

2026-02-03 12:38 - Magazin

Tarkan’ı 9 gündür süren konser serisinde yaklaşık 50 bin kişi dinledi

2026-02-04 16:50 - Magazin

Mehmet Çevik’ten samimi itiraflar: "Sahne aşkım hiç bitmedi"

2026-02-08 13:59 - Magazin

Selçuk Balcı Başkentli sanatseverlerle buluştu

2026-02-07 22:59 - Magazin

Karadeniz Ereğli’de unutulmaz konser

2026-02-06 10:06 - Magazin

Uludağ’da Sefo çılgınlığı

2026-02-07 12:04 - Magazin

Evinde ölü bulunan Datçalı doktor toprağa verildi

2026-02-06 17:29 - Asayiş

İlgili Haberler

ATSO Başkan Adayı Hatice Öz: "Antalya hak ettiği yerde değil"

21:40 - Ekonomi

Kütahya’da "Yeşil Vatan" 7/24 koruma altında

18:08 - Ekonomi

Sakarya’da fındık işçilerinin 2026 yılı yevmiyesi belli oldu

17:09 - Ekonomi

Fındık üreticileri hasat hazırlığına başladı: "Rekolte düştü"

16:52 - Ekonomi

Alanya keçiboynuzu Antalya’yı temsil edecek

16:50 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim