?>

KBÜ’de “Biyomimetik akıllı yılanımsı robot” geliştirildi

Yenilikçi ve özgün tasarımlarla geleceğe ve teknolojiye öncülük eden karabük üniversitesi’nde “biyomimetik akıllı yılanımsı robot” geliştirildi.

İnsan - 1 yıl önce

Yenilikçi ve özgün tasarımlarla geleceğe ve teknolojiye öncülük eden Karabük Üniversitesi’nde “Biyomimetik akıllı yılanımsı robot” geliştirildi.

Karabük Üniversitesi yenilikçi ve özgün tasarımlarla geleceğe ve teknolojiye öncülük ediyor. KBÜ yüksek lisans eğitim programları kapsamında “Biyomimetik akıllı yılanımsı robot” geliştirildi. Bu alanda Türkiye’de yapılan ikinci çalışma olan robot, biyolojik yılanın yaptığı hareketlerin tamamını yapabilmekle birlikte yılan tarafından yapılamayan iki hareketi de gerçekleştirebiliyor. Sahip olduğu özellikleri ile çok çeşitli sahalarda kullanılabilecek olan “Biyomimetik akıllı yılanımsı robot” üzerinde çalışmalar sürdürülerek yaygın kullanıma sunulması planlanıyor.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Cevat Özarpa ve Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Makine Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi Murat Gökmen’i Rektörlük makamında ağırladı.

Görüşmede Dr. Öğr. Üyesi Özarpa danışmalığında, KBÜ Makine Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi Gökmen’in geliştirdiği, KBÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından desteklenen, “Biyomimetik Akıllı Yılanımsı Robot BİYROT 01” üzerine bilgi paylaşımı yapıldı.

Rektör Kırışık, bilim merkezli bir üniversite olarak bu tür yenilikçi projeleri önemsediklerini, projenin geliştirilmesi ve kullanıma sunulması için her türlü desteği Karabük Üniversitesi olarak sunacaklarını ifade etti.

Özarpa ve Gökmen da misafirperverliği için Rektör Kırışık’a teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ulucanlar’da ne canlar gitti

2024-05-06 11:10 - Gündem

100 YILLIK HASRET BÜYÜKŞEHİR İLE SONA ERİYOR

2024-05-06 13:52 - Gündem

Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi

2024-05-05 23:13 - İnsan

DİŞ HEKİMLERİNE YEŞİL PASAPORT İÇİN VEKİL DESTEĞİ

2024-05-04 13:35 - Sağlık

EGELİ İŞ İNSANLARINDAN AZERBAYCAN’A ÇIKARMA

2024-05-06 16:10 - Gündem

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

2024-05-05 22:31 - Genel

DALYAN’DA MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN

2024-05-06 11:33 - Gündem

Bağcılar’da Hıdırellez coşkusu

2024-05-06 09:21 - Genel

BU TEKNE EGE’DE İLK MARMARİS'TE ÜRETİLİYOR

2024-05-06 11:19 - Gündem

Evinden adeta cephanelik çıktı

2024-05-05 22:43 - Asayiş

İlgili Haberler

Nuran-Celal Gülşen MTAL’de mezuniyet coşkusu

18:37 - İnsan

Düzce’nin önemli bir sosyal ihtiyacı karşılandı

18:08 - İnsan

Karabük’te akıllı vezne sayısı artırıldı

18:07 - İnsan

Tırazlar Mahallesi halkı Ferdi Zeyrek için mevlit yemeği verdi

17:26 - İnsan

Doğan: "Bu şehir, hizmetin en iyisini hak ediyor"

17:11 - İnsan

Günün Manşetleri

“İnsan Yiyen Uyuşturucu” Operasyonu

16:15 - Asayiş

10 Adrese Dev Uyuşturucu Baskını

16:01 - Asayiş

Sınır Ötesinde Yeşil Enerji

15:58 - Ekonomi

Uzmandan KKKA Uyarısı

15:57 - Sağlık

Bakan Bak’tan Down Futsal Milli Takımı’na Tebrik

15:44 - Spor