?>

KBÜ mezunları ve akademisyenlerinin kurduğu 3 firmaya SOGREEN desteği

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NİN(KBÜ) MEZUNLARI VE ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN KURULAN ÜÇ FİRMA, BAKKA TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN SOGREEN YEŞİL GİRİŞİM HİBE PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI.

Eğitim - 6 ay önce

Karabük Üniversitesi’nin(KBÜ) mezunları ve öğretim üyeleri tarafından kurulan üç firma, BAKKA tarafından yürütülen SoGreen Yeşil Girişim Hibe Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Karabük Teknokentte geliştirilen projelerin, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik odaklı çalışmalara katkı sağlaması hedefleniyor.

Karabük Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. (TEKNOKENT) bünyesinde faaliyet gösteren firmalardan TechToX, "Printhere - Sürdürülebilir Akıllı Baskı Otomatları ile Yeşil Dijital Dönüşüm Projesi" ile destek almaya hak kazandı.

Proje kapsamında geliştirilen akıllı baskı kioskları ve mobil uygulama altyapısıyla baskı hizmetlerinin daha erişilebilir, verimli ve çevre dostu hale getirilmesi amaçlanıyor. Kâğıt tüketiminin azaltılması ve dijital süreçlerin teşvik edilmesi hedeflenen sistemlerin Karabük, Bartın ve Zonguldak’ta yaygınlaştırılması planlanıyor.

Destek kazanan bir diğer firma olan TECHNATOLIA Siber Güvenlik ve Yazılım A.Ş. ise "Atık Yönetim Sistemi Projesi" ile kurumların atık yönetim süreçlerini dijital ortamda izlenebilir ve sürdürülebilir şekilde yürütmesine yönelik bir altyapı geliştirdi.

Platform sayesinde atıkların sınıflandırılması, miktar ve hareket bilgilerinin kayıt altına alınması ve raporlanması tek merkezden gerçekleştirilebiliyor. Sistemin üniversiteler, belediyeler, kamu kurumları ve özel sektör için ölçeklenebilir olarak tasarlandığı bildirildi.

Karabük Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından kurulan K-O Faktör Teknoloji ve Mühendislik de demir-çelik sektörüne yönelik sürdürülebilirlik temelli projesiyle programdan destek aldı.

"Hurdadan Standarda: Otomotiv Fren Bileşenlerinin Geri Dönüşümü ile Sertlik Testi Referans Malzemesi Üretimi" başlıklı projede, kullanım ömrünü tamamlamış fren diskleri ve kampanalarından elde edilen malzemelerin düşük enerji tüketimli yöntemlerle uluslararası standartlara uygun referans malzemelere dönüştürülmesi hedefleniyor. Çalışmayla enerji verimliliğinin artırılması, karbon ayak izinin azaltılması ve yerli üretim kapasitesinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Karabük Teknokent bünyesinde geliştirilen projelerin çevre dostu teknolojilerin yaygınlaştırılmasına, dijital dönüşümün hızlandırılmasına ve bölgesel inovasyon ekosisteminin güçlendirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’de Yerli Sığır Alarmı

2026-01-29 12:11 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Büyükşehir’den Gökova ve Göcek’te Kapsamlı Kıyı Temizliği

2026-01-29 15:36 - ÇEVRE

Makine sektör temsilcilerinden BTSO’da dev buluşma

2026-01-30 13:10 - Magazin

MARMARİS’TE FIRTINA’NIN ETKİLERİ SÜRÜYOR

2026-01-30 13:00 - Marmaris

Marmaris Sahillerinin Kış Aylarındaki Sahipleri: Güvercinler

2026-01-29 14:53 - Marmaris

BAŞKAN MANDALİNCİ’DEN PINARLIBELEN VE GÖKPINAR’A SAHA ZİYARETİ

2026-01-30 15:50 - Genel

MUĞLA GENELİ YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

2026-01-30 15:04 - Gündem

AK PARTİ MUĞLA İL BAŞKANI CENGİZHAN GÜNGÖR'' MUĞLA'DA SU KRİZİ YOK YÖNETİM KRİZİ VAR''

2026-01-30 15:08 - Genel

Marmaris’te hafta sonu hava nasıl olacak?

2026-01-29 15:00 - Marmaris

İlgili Haberler

Destek olmak için birlikte sınava girdiği torunu tam puan aldı

15:28 - Eğitim

Rektör Göktaş’tan tercih yapacak adaylara çağrı

15:35 - Eğitim

MEB’in dev eğitim projesi Sinop’ta başladı

15:03 - Eğitim

Aksaray’da çiftlere evlilik öncesi eğitim veriliyor

14:57 - Eğitim

Uzmanından sürücülere uyarı: "Birkaç saniyelik öfke yıllarca sürecek pişmanlık getirir"

14:53 - Eğitim

Günün Manşetleri

Ağaçlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü

13:16 - Asayiş

Mutfak tüpünden sızan gaz anne ve iki çocuğunu hastanelik etti

12:25 - Asayiş

6 ayda 306 bin turist Kapadokya’yı kuş bakışı izledi

12:02 - Genel

7 yıl sonra kemikleri bulunan kadının davasında ağırlaştırılmış müebbet talebi

11:53 - Asayiş

Anne adaylarına yaz uyarısı: "Susuzluk erken doğum riskini artırabilir"

10:49 - Sağlık