?>

KBÜ öğrencisi, HAK-İŞ Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda birinci oldu

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ (KBÜ) RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİ ENES SİRKECİ’NİN YÖNETTİĞİ "BOZKIRDA BİR ADAM DOĞAN" BELGESELİ, HAK-İŞ 14. ULUSLARARASI KISA FİLM YARIŞMASI’NDA "EN İYİ FİLM" ÖDÜLÜNÜ KAZANDI.

Kültür Sanat - 15 saat önce

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Enes Sirkeci’nin yönettiği "Bozkırda Bir Adam Doğan" belgeseli, HAK-İŞ 14. Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda "En İyi Film" ödülünü kazandı.

Sirkeci’nin belgeseli, görme engelli çiftçi ve müzisyen Doğan Yurt’un yaşam mücadelesini konu alıyor.

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Enes Sirkeci’nin yönettiği "Bozkırda Bir Adam Doğan" belgeseli, "Birinci En İyi Film Ödülü"ne layık görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla gerçekleştirilen ödül törenine Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Samir Abbasov, Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bilge Kılıç Çakır, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile akademisyenler, STK temsilcileri ve davetliler katıldı. Yönetmen Enes Sirkeci’ye ödülü HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından verildi. Arslan’a Kültür ve Sanat Komite Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı eşlik etti.

Belgesel, Çankırı’nın Kahyalı köyünde yaşayan doğuştan görme engelli Doğan Yurt’un tarım, hayvancılık ve müzikle iç içe geçen yaşamını konu alıyor. Yurt’un çocukluk dönemindeki zorluklara rağmen saz çalmayı öğrenmesi, düğünlerde sahne alması ve sonrasında çiftçiliğe yönelerek bölgesinde tanınan bir isim hâline gelmesi belgeselin merkezini oluşturuyor.

Çalışmanın danışmanlığını KBÜ Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı ve Türker İnanoğlu Film Atölyesi (TİFA) Koordinatörü Doç. Dr. Burak Türten üstlendi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da bazanın altında 1 kilo 727 gram metamfetamin ele geçti

2025-12-03 14:41 - Asayiş

Marmaris ADD’den Kadın Hakları İçin Anma Töreni

2025-12-05 11:05 - Marmaris

Ömer Faruk Ege Hayatını Kaybetti

2025-12-02 18:01 - Marmaris

Engelli ve Aileleri Birliği Derneği’nden 3 Aralık Çağrısı

2025-12-03 13:01 - Marmaris

İYİ PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TÜRKİYE’DE GIDA FİYATLARI DÜNYA GENELİNİN 7 KAT ÜZERİNDE’’

2025-12-08 12:38 - Genel

Marmaris’te Amatör Denizciler Bağlama Ücretlerine İsyan Ediyor

2025-12-04 13:10 - Marmaris

Muğla’ya mevsimin ilk karı yağdı

2025-12-06 16:31 - Gündem

MARMARİS’TE ÜÇ GEZİ TEKNESİ KARAYA OTURDU

2025-12-05 13:36 - Marmaris

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ ÖNEŞ DERİCİ İKTİDARA VE MADEN ŞİRKETLERİNE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

2025-12-08 15:18 - Genel

Marmaris'te Park Sorununa Elektrikli Çözüm

2025-12-04 14:25 - Marmaris

İlgili Haberler

Bayburt’ta öğretmenlerden türkü ziyafeti

00:38 - Kültür Sanat

Tekirdağ’da öğretmenlerden anlamlı konser: Maarif Korosu sahne aldı

18:34 - Kültür Sanat

Kesme kadayıf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

18:24 - Kültür Sanat

Girityalılar ’parçalanmış aileler’ belgeseli herkesi duygulandırdı

18:01 - Kültür Sanat

Yazar öğretmen kitap fuarında öğrencilerle buluştu

15:32 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Muğla Büyükşehir’e 39 Şiddet Başvurusu

15:51 - Genel

Bodrum Belediyesi’nden Örnek Geri Dönüşüm Çalışması

15:21 - ÇEVRE

Bodrum’da ücretsiz Kültür ve Doğa Yürüyüşleri Devam Ediyor 

13:46 - Kültür Sanat

Büyükşehir Hizmet Filosunu 170 Yeni Araçla Güçlendirdi

13:46 - Genel

Emre Çay’dan Teknoloji Koleji’ne ziyaret

11:43 - Eğitim