?>

Keçiören Belediyesi’nden özel gereksinimli çocuklara teknoloji dolu yaz etkinliği

Keçiören belediyesi tarafından özel gereksinimli çocuklara teknoloji dolu yaz etkinliği düzenlendi.

Genel - 2 ay önce

Keçiören Belediyesi tarafından özel gereksinimli çocuklara teknoloji dolu yaz etkinliği düzenlendi.

Ankara’nın Keçiören Belediyesi, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Müdürlüğü’nün öncülüğünde özel gereksinimli çocuklara yönelik etkinlik düzenlendi. Prof. Dr. Tunçalp Özgen Teknoloji Merkezi (TEKNOMER) ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda çocuklar keyifli anlar yaşadı.

Etkinlik, özel gereksinimli bireylerin toplumla bütünleşmelerini desteklemek, kendilerini değerli hissetmelerini sağlamak ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla planlandı. Çocuklar, gün boyunca teknolojiyle dolu çeşitli alanlarda eğlenceli ve öğretici aktivitelerle buluştu.

Teknolojiyle keşif yaptılar

TEKNOMER’in teknolojik altyapısı sayesinde, etkinliğe katılan çocuklar farklı deneyim alanlarında teknolojiyi birebir yaşama fırsatı buldu. e-Spor odasında bilgisayar oyunları oynayan çocuklar, dijital rekabetin heyecanını yaşarken, XBox ve PlayStation gibi popüler oyun konsollarını da deneyimledi. Bu cihazlarla ilk kez tanışan bazı çocuklar ise büyük bir sevinç ve heyecan yaşadı.

Etkinliğin en ilgi çekici bölümlerinden biri ise sanal gerçeklik (VR) alanıydı. VR gözlüklerini takarak dijital dünyalara adım atan çocuklar, kimi zaman uzaya çıktı, kimi zaman okyanusların derinliklerini keşfetti. Bu deneyimler, çocukların hayal dünyalarını genişletirken onlara yeni perspektifler kazandırdı. Etkinlik kapsamında mikrofon başına geçen çocuklar, sevdikleri şarkıları söyleyerek keyifli anlar da yaşadı. Kimisi solo performans sergilerken kimisi arkadaşlarıyla birlikte düet yaptı. Bu alan, çocukların kendilerini özgürce ifade edebilmelerine imkan tanıdı.

Etkinliğin sonunda, greenbox stüdyosunda hatıra fotoğrafları çekilen çocuklar, günün anısını ölümsüzleştirdi. Ayrıca etkinlik boyunca çocuklara pamuk şeker, patlamış mısır ve sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi limonata ikram edildi. İkram saatlerinde yüzlerinden tebessüm eksik olmayan çocuklar, neşeli ve unutulmaz anlar yaşadı.

Başkan Özarslan’dan özel gereksinimli bireylere tam destek

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, etkinliğe dair yaptığı açıklamada, özel gereksinimli bireylerin toplumsal yaşamda daha görünür hale gelmesi gerektiğine dikkati çekerek "Özel gereksinimleri olan evlatlarımıza hak ettikleri değeri vermek ve onların ihtiyaçlarına yönelik yaşam şartlarını sağlamak bizlerin öncelikli görevidir. Bu anlayışla hareket ediyor, onlar için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösteriyoruz. Keçiören’de özel gereksinimli hiçbir vatandaşımız, evine kapanmak zorunda kalmadan hayatın olağan akışına dâhil olacak."

Keçiören Belediyesi’nin bu anlamlı etkinliği, hem çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı hem de toplumsal duyarlılığı güçlendiren örnek bir uygulama olarak takdir topladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye Zorkun Çocuk Şenliği’nde Demet Akalın rüzgarı

2025-08-10 17:14 - Magazin

Uzmanlardan Deprem Sonrası Çocuk Psikolojisi Uyarısı

2025-08-11 14:27 - Sağlık

13. TAYK-Eker Olympos Regatta’da, J70 Match Race yarışları tamamlandı

2025-08-13 22:41 - Spor

Galatasaray-Fatih Karagümrük Maçının VAR Hakemi Açıklandı

2025-08-15 12:08 - Spor

Galatasaray ve Kocaelispor Maçlarının Tarihleri Açıklandı

2025-08-15 09:55 - Spor

Paris Saint-Germain, Süper Kupa’yı ilk müzesine götürdü

2025-08-14 00:30 - Spor

Siirt’te sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla "Sağlık Yönetimi Zirvesi" düzenlendi

2025-08-13 15:37 - Sağlık

Hakkarili dağcılar rehberliğinde Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı

2025-08-11 09:44 - Gündem

Ali Koç'tan Lösemi Hastası Rüzgar'a Unutulmaz Davet

2025-08-13 13:35 - Spor

BÜYÜKŞEHİR’DEN ULAŞIMDA ÖĞRENCİYE TAM DESTEK

2025-08-08 14:18 - Ulaşım

İlgili Haberler

Erzincan’da Filistin’e destek: Cumhuriyet Meydanı’nda dualar edildi

03:21 - Genel

İsrail’in Sumud Filosu’a müdahalesinin ardından ABD Konsolosluğu önünde protesto edildi

02:41 - Genel

Kayseri’de İsrail’in Sumud Filosu’na müdahalesine tepki

00:11 - Genel

MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey: "Kentsel dönüşüm çalışmalarında Marmara’nın tümünü birlikte planlamalıyız"

22:18 - Genel

Halfeti’de teknelerle Sumud Filosu’na destek

22:17 - Genel

Günün Manşetleri

4 kuzene mezar olan kuyu toprakla kapatıldı

15:43 - Asayiş

Beşiktaş’ta Galatasaray derbisinin hazırlıkları devam etti

15:01 - Spor

Altın Çilek bereketi pazar tezgahına yansıdı

14:49 - Ekonomi

Motosikletler kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü

14:37 - Asayiş

İmamı av tüfeğiyle vuran zanlının serbest kalmasına tepki

14:22 - Asayiş