?>

Kepez’den ‘ekolojik’ peyzaj

Kepez belediye başkanı mesut kocagöz çevreci çalışmayı yerinde görüp bürokratlarından peyzaj çalışmasıyla ilgili bilgi aldı.

Gündem - 7 ay önce

Kepez Belediyesi, iklim değişikliğinin oluşturabileceği kuraklık tehlikesinden dolayı kurakçıl peyzaj düzenlemesine geçti. Çevreyi koruyan ve su tasarrufu sağlayan bu çalışmanın ilk uygulaması, Masa Dağı bölgesindeki kavşak düzenlemesinde yapıldı.

Kepez Belediyesi, Masa Dağı bölgesinde bulunan ve Antalya Şehir Hastanesi’ne ulaşımı sağlayan caddelerin buluştuğu alanda geometrik kavşak düzenlemesi yaptı.

Fen İşleri Müdürlüğü, kavşak düzenlemesini trafik akışını, düzenli, akıcı ve güvenli hale getirmek amacıyla gerçekleştirdi.

Şehrin önemli ulaşım akslarından olan Barış Manço Bulvarı, Zeytin Dalı Şehitleri ile Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez caddelerinin kesiştiği noktadaki kavşak düzenleme çalışması tamamlandı. Çim yerine kurakçıl peyzaj

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yaklaşık 1200 metrekare büyüklüğündeki kavşak alanını peyzaj uygulamasıyla güzelleştiriyor. Kavşağın peyzaj uygulamasında ise ekolojik uygulama seçildi. Kavşak alanı, çevreyi koruyan ve su tüketimini minimuma indiren kurakçıl peyzaj uygulamasıyla düzenleniyor. Merkezinde yetişkin zeytin ağacının bulunduğu peyzaj düzenlemesinde; fazla su tüketen çim yerine kırmızı ve gri renkli cüruf taşı ile mineral filler ve doğal kum kullanılıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin de, kavşağın sinyalizasyon sistemi kısa bir sürede kuracağı bildirildi.

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de, çalışmayı yerinde görüp bürokratlarından peyzaj çalışmasıyla ilgili bilgi aldı.

İncelemenin ardından bir açıklama yapan Başkan Mesut Kocagöz, üç caddenin buluştuğu noktadaki geometrik kavşak düzenlemesini tamamladıklarını söyledi. Kavşağın peyzaj çalışmasını yapmaya başladıklarını belirten Başkan Kocagöz, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Peyzaj düzenlemesinde küresel ısınma ve kuraklık tehlikesinden dolayı kurakçıl peyzajı tercih ediyoruz. Dünyamızda artık su problemi var. Kurakçıl peyzaj uygulamasını, herkese tavsiye ediyoruz. Çim, çok fazla su tüketen bir bitki. Bu nedenle mümkün olduğunca suyun az kullanıldığı peyzaj çalışmalarını tercih edeceğiz. Masa Dağı’ndaki bu kavşaktaki ekolojik peyzaj düzenlememiz güzel olacak. Umarım halkımız da kurakçıl peyzaj çalışmasını beğenir.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğlaspor, Kendi Evinde Türk Metal 1963’ü Ağırlıyor

2024-11-09 10:35 - Spor

Samsun’da alüminyum boru içinde 768 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-08 16:05 - Asayiş

Nesine 3. Lig: Muğlaspor: 1 - Türk Metal 1963: 0

2024-11-10 16:27 - Spor

Hakkari 92 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-06 20:13 - Asayiş

Metal fabrikasında çıkan yangın kısmen kontrol altına alındı

2024-11-08 18:40 - Asayiş

Denizli’de metal fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı

2024-11-08 20:10 - Asayiş

Kasımpaşa ile Kayserispor 29. randevuda

2024-11-07 11:43 - Spor

BU CENNET GİBİ GÖLÜ MUĞLA İLE DENİZLİ PAYLAŞAMIYOR

2024-11-04 16:29 - Gezi

Mardin’in gizemli hazinesi: Dara Antik Kenti

2024-11-06 13:29 - Kültür Sanat

MARMARİS KIZILKUM KOYU ‘BETONBÜK’E DÖNÜŞMESİN

2024-11-04 14:18 - Marmaris

İlgili Haberler

Bartın’da yaralı yunus karaya vurdu

21:00 - Gündem

Kavurucu sıcaklar geliyor: Vatandaşlara "güneş çarpması ve yangın" uyarısı

20:13 - Gündem

Yanan otların arasından kurtardığı kaplumbağayı suyla serinletti

17:54 - Gündem

Elazığ’da çift başlı yılan tedirgin etti

17:09 - Gündem

Valilikten sıcak uyarısı

16:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Lösemili Çocuklara Moral Etkinliği

15:19 - Genel

Anne ve Oğul Aynı Okulda Sınavda

14:57 - İnsan

Jandarmadan Uyuşturucuya Geçit Yok

14:54 - Asayiş

Taksilerde "Panik Butonlu" Güvenlik Dönemi Başladı

14:19 - Asayiş

Fabrikadaki Sızıntı Can Aldı

14:03 - Asayiş