?>

Kepez’in muhtarlarına afet eğitimi verildi

Kepez belediyesi, ilçede görev yapan mahalle muhtarlarına yönelik afet farkındalık eğitimi düzenledi. Eğitimde, afet anında ve sonrasında halkla iletişim süreci, tahliye ve kurtarma çalışmalarıyla ilgili temel prosedürler aktarıldı.

İnsan - 2 ay önce

Kepez Belediyesi, ilçede görev yapan mahalle muhtarlarına yönelik afet farkındalık eğitimi düzenledi. Eğitimde, afet anında ve sonrasında halkla iletişim süreci, tahliye ve kurtarma çalışmalarıyla ilgili temel prosedürler aktarıldı.

Kepez Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü, afetlere karşı farkındalık eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, ilçede görev yapan mahalle muhtarlarına yönelik afet farkındalık eğitimi gerçekleştirildi. Kepez Belediyesi Afet İşleri Müdürü Hatice Yıldırım tarafından verilen eğitimde, afet yönetiminin önemi vurgulanarak, afetin en büyük çaresinin eğitim olduğu ifade edildi. Belediye meclis salonunda gerçekleşen eğitimde, muhtarlara doğal afetler hakkında bilgilendirici bir video izletildi. Şiddetli yağmur, yangın, deprem, heyelan ve hortum gibi doğal ya da insan kaynaklı afetlere karşı alınması gereken önlemler detaylı şekilde anlatıldı. Eğitim sürecinde interaktif bir yaklaşım benimsenerek, dinleyicilerin ilgisini yüksek tutmak amacıyla soru-cevap yöntemi kullanıldı. Sunumda, afet öncesi yapılması gereken hazırlıklar, afet sırasında uygulanması gereken doğru davranış biçimleri ve afet sonrası kriz yönetimi hakkında önemli bilgiler paylaşıldı. Mahalle sakinlerinin can ve mal güvenliğinin korunması adına alınması gereken tedbirler tek tek sıralandı. Ayrıca, mahalle bazlı toplanma alanlarının her an kullanılabilir durumda olması gerektiği vurgulandı. Muhtarların, kendi mahallelerindeki afet risklerini değerlendirerek halkı bilinçlendirme konusunda sorumluluk taşıdığına da dikkat çekildi.

Kepez Belediyesi’nin düzenlediği bu eğitimle, mahalle muhtarlarının afetlere karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olmaları hedeflenirken, kriz anlarında etkin ve doğru müdahaleler yapabilmelerine katkı sağlandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

Denizli için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

2025-02-18 09:58 - Gündem

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

Marmarisli Çocuklar Türkiye Şampiyonası'na Gidiyor

2025-02-17 11:33 - Spor

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

MARMARİS'İN HER ANI BAŞKA GÜZEL

2025-02-17 13:20 - Marmaris

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

İlgili Haberler

Denetimli serbestlik yükümlülerinden evlere ücretsiz tıraş desteği

17:19 - İnsan

Düzce’ye yeni sağlık yatırımı

17:19 - İnsan

Bilimsel buluşma Erzurum’da gerçekleşti

17:16 - İnsan

Yumurtadan 4 ayaklı civciv çıktı: Sebebini veteriner açıkladı

17:03 - İnsan

Tortum Şelalesi baharla birlikte coşmaya hazırlanıyor

16:48 - İnsan

Günün Manşetleri

Arızalanan motorbotta mahsur kalan 3 kişiyi deniz polisi kurtardı

16:32 - Asayiş

Çocuklarda Yanlış Giyim Hastalık Davetiyesi Çıkarabilir

16:27 - Sağlık

Kütahya’da 4,2 büyüklüğünde deprem

16:19 - Genel

Şahin'den Sultan Abdülhamid Han'a Yönelik Sözlere Sert Tepki

16:16 - Genel

3.8 Ton Ele Geçirildi Midye Ele Geçirildi

16:01 - Asayiş