?>

Kıbrıs çıkartması kahramanı Cengiz Topel’in ismini taşıyan İHA ve model uçak pisti törenle açıldı

Kıbrıs çıkartmasında rum’lar tarafından eşir edilerek gördüğü 30 saat işkenceye rağmen konuşturulamayan kahramanlarımızdan şehit pilot yüzbaşı cengiz topel’in ismi bugün sivas’ta açılışı yapılar iha ve model uçak pistinde yaşatılacak.

Teknoloji - 5 saat önce

Kıbrıs çıkartmasında Rum’lar tarafından eşir edilerek gördüğü 30 saat işkenceye rağmen konuşturulamayan kahramanlarımızdan Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’in ismi bugün Sivas’ta açılışı yapılar İHA ve model uçak pistinde yaşatılacak.

Sivas Belediye Başkanlığı tarafından Sivas Valiliği ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde Sivas’ta inşa edilen Cengiz Topel İHA ve Model Uçak Pisti bugün düzenlenen törenle açıldı. 253 metre uzunlukta ve 30 metre genişliğindeki pistin açılış törenine AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlanan törende açılış konuşmasındı Uzun yaptı.

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun konuşmasında, pistin Türkiye’nin en iyi pistlerinden birisi olduğunu belirtip, "253 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde Türkiye’nin en iyi pistlerinden birini Sivas’a kazandırdık. Gençlerimiz bundan böyle ürettikleri dronları ve İHA’ları getirecekler bu alanda uçurabilecekler. Biz onların beceri ve yeteneklerini geliştirebilmeleri için onlara bir fırsat tanımış olduk" dedi.

"Teknoloji ve savunma sanayisinde büyük bir atılım sağladı."

Sivas Valisi Salih Ayhan yaptığı konuşmasında Türkiye’nin son yıllarda teknoloji ve savunma sanayisinde büyük bir atılım sağladığını ifade edip, "Türkiye özellikle on yıllarda teknoloji ve savunma sanayisinde büyük bir atılım sağladı. Kendi imkanlarıyla ürettiği insansız hava araçlarıyla dünya sahnesinde söz sahibi bir ülke haline gelmiştir. Şüphesiz geleceğin güçlü Türkiye’si teknoloji ve havacılık alanında elde edeceğimiz başarılar ile daha sağlam temeller üzerinde inşa edilecektir. Bugün açılışı yapılan Cengiz Topel İHA ve Model Uçak Pisti, bu vizyonun Sivas’ta ki bir yansımasıdır" şeklinde konuştu.

Törende konuşan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, İHA ve model uçak pistinin açılışında bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirip, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun ve projenin diğer paydaşlarına böyle bir eseri Sivas’a kazandırdıkları için teşekkür etti. Bu tarz projelerde iş birliğinin önemine değindi. Konuşmaların ardından pistin açılışı yapılarak, model uçak gösterileri yapıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kuşadası’nda sene başı müdürler kurulu toplantısı yapıldı

2025-08-31 10:43 - Genel

MARELLA DİSCOVERY 2' KRUVAZİYERİ 1855 YOLCUSU İLE MARMARİS’E GELDİ

2025-09-01 16:16 - Marmaris

Marmaris’te 2025-2026 Adli Yılı Törenle Başladı

2025-09-01 11:50 - Marmaris

Vali Akbıyık’tan Başkan Aras’a destek ziyareti

2025-09-02 02:05 - Asayiş

Marmaris’te 233. Kez İntihar Girişimi

2025-09-04 15:52 - Marmaris

Marmaris Evren Paşa İlkokulu Yeniden Yapılıyor

2025-09-04 11:55 - Marmaris

Vatandaşlardan Marmaris'e Acil Çözüm Çağrısı

2025-09-03 13:28 - Marmaris

Yıldız Tilbe için arkadaşını sırtına çıkarttı

2025-09-01 12:15 - Magazin

Muğla’da astroloğun gizemli ölümü

2025-09-05 16:15 - Asayiş

Marmaris, 42 Takımı Ağırladı

2025-09-01 13:35 - Marmaris

İlgili Haberler

Selçuk Bayraktar, Gökçeada TEKNOFEST’te

17:54 - Teknoloji

Muğla Teknoloji Yarışmasında Finalde

11:39 - Teknoloji

Tekirdağ’da Teknofest İKA heyecanı sürüyor

16:59 - Teknoloji

BARÜ öğrencileri roketleri "Gökçe"yi gökyüzüyle buluşturdu

16:41 - Teknoloji

Başkentte scooter valizle paket servisi

15:37 - Teknoloji

Günün Manşetleri

AK Parti heyeti şehit ailesi ile bir araya geldi

14:22 - İnsan

Fenerbahçe, hazırlıklarını sürdürdü

14:15 - Spor

Kayıp Tır Şoförü İçin Gaiplik Kararı Alındı

14:06 - İnsan

Milliler, Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda çeyrek finale yükseldi

14:02 - Spor

Sigaranın çıkardığı yangın hastaneyi küle çeviriyordu

13:46 - Asayiş