?>

Kırıkkale Valiliği’nden hayati uyarı: "Baraj ve ırmakta yüzmeyin"

Kızılırmak

İnsan - 10 ay önce

Kırıkkale Valiliği, baraj, kanal ve ırmaklarda yüzmenin tehlikeli ve yasak olduğunu bildirerek, vatandaşları boğulma riskine karşı uyardı.

Kırıkkale Valiliği, özellikle çocukların boğulma tehlikesi yaşadığı baraj, kanal ve ırmaklarda yüzmenin tehlikeli ve yasak olduğunu vurgulayan bir duyuru yayımladı. Valilikten yapılan açıklamada, suya girmenin risklerine dikkat çekilerek vatandaşların bu tehlikelerden korunması için önemli bilgilere yer verildi.

Açıklamada, öncelikle can simidi ve can yeleği gibi batmayan nesnelerin kullanılmasının hayati öneme sahip olduğu belirtildi. Bu tür ekipmanlar bulunmadığında ise kişiye tahta parçası ya da ip uzatılarak yardım edilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca yüzme bilmeyen kişilerin kurtarma girişiminde bulunmaması gerektiği, aksi halde kurtarıcının da boğulma riskiyle karşı karşıya kalabileceği ifade edildi.

Su derinliğinin anlık olarak değişim gösterebileceği ve zemin yapısının dalgalı ve engebeli olması nedeniyle kişinin batabileceği kaydedildi. Ayrıca, su içindeki çamur formundaki oluşumların bataklık etkisi oluşturarak kişiyi içine çekebileceği ve doğal bitkilerin hareketi kısıtlayabileceği uyarısı yapıldı. Su sıcaklığının düşük olması nedeniyle vücut ısısının aniden düşebileceği ve bu durumun şok etkisiyle kişinin bilincini kaybetmesine yol açabileceği belirtildi. Bu, ağır solunum yetmezliği, hızlı nefes alıp verme, panik ve tansiyon yükselmesi gibi reaksiyonlara neden olabilir. Ayrıca, su kaldırma kuvvetinin düşük olması nedeniyle yüzeyde kalmanın zorlaşabileceği aktarıldı.

Açıklamada vatandaşlar tehlikelerden korunmak için baraj, kanal ve ırmaklarda yüzmek yerine güvenli yüzme havuzlarını kullanmaya davet edilerek, "Baraja, ırmağa değil, havuza girin. Serinlemek için açık ve kapalı yüzme havuzlarını tercih edin" ifadelerine yer verdi.

Acil durumlarda da vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım talep edebilmesi gerektiği bildirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Trump’a Pensilvanya’da Silahlı Saldırı

2024-07-15 17:33 - Ulusal

MARMARİS'TE TEKNE YANGINI

2024-07-14 17:38 - Marmaris

MARMARİS’İN HANIMELİ SOSYETE PAZARI

2024-07-16 17:06 - Marmaris

Muğla Sandras Dağı’nda çevreciler kazandı

2024-07-11 13:43 - ÇEVRE

Vali Tanrısever’den Pirahmet köyü ve Tekke beldesinde sel incelemesi

2024-07-15 15:40 - Gündem

Muğla ve Türkiye’deki aktif fay hatları

2024-07-11 16:18 - Gündem

GÖZLERİNİZ AÇIKKEN GÖRÜLEN RÜYA: KAÇKARLAR

2024-07-15 16:46 - Gezi

HER MEDENİYETTEN FARKLI İZLER TAŞIYAN ŞEHİR NİĞDE

2024-07-12 14:24 - Gezi

MARMARİS'İ DUYARSIZLAR KİRLETİYOR ÇEVRECİLER TEMİZLİYOR

2024-07-15 14:33 - ÇEVRE

BU ÇAY BAHÇESİ EDREMİT’E YAKIŞIR

2024-07-13 13:35 - Yaşam

İlgili Haberler

Yaşlı ve Engelli Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne inceleme

22:22 - İnsan

Başkan Kul: "Amacımız halkımızla doğrudan iletişim kurmak"

20:53 - İnsan

Gören bir daha bakıyor: Çapa makinesi motoruyla 15 günde klasik otomobil yaptı

18:45 - İnsan

Yüksekova’daki kazada hayatını kaybedenler gözyaşları arasında toprağa verildi

18:34 - İnsan

Diyarbakır’da "Trafik Haftası" kutlamaları

18:10 - İnsan

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor