?>

Kırkpınar Ağası Selim: “Ben hiçbir pehlivandan korkmam”

Kırkpınar ağası seyfettin selim: €?ben hiçbir pehlivandan korkmam”

Spor - 10 ay önce

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Edirne’de yaptığı konuşmada, “70-80 başpehlivan var, şimdi 40 tane çıkacak, bunların birçoğunun hiç kimseyi yendiği yok. Ben hiçbir pehlivandan korkmam. Bunu çok net söylüyorum, hiç başarısı yok ama gelip Kırkpınar’da güreşecek ve sırf Kırkpınar’da güreştim diyecek, ben de istemiyorum kardeşim” dedi.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Edirne’de gerçekleştirdiği toplantıda Kırkpınar’la ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Ağalık ihalesiyle ilgili konuşan Kırkpınar Ağası Selim, Kırkpınar’ın güreşin olimpiyatı olduğunu ve öyle de anılmaya devam edeceğini belirterek, “Bu işin parayla alakası yok, benim yapmış olduğum yardımlara bakarsan Kırkpınar’da bana daha 50 yıl ağalık yaptırırdı" dedi. “Ağalık ihalesi 22 milyon 222 bin TL bedelle açılacak”

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim de Kırkpınar’da uzun yıllar ağalık yaptığını ve artık Kırkpınar ağalığını taşıyacak birine devretmek istediğini anlattı.

Kırkpınar Ağalığı ihalesini 22 milyon 222 bin lira bedelle açacağını aktaran Selim, "Bu işin parayla alakası yok, benim yapmış olduğum yardımlara bakarsan Kırkpınar’da bana daha 50 yıl ağalık yaptırılırdı" dedi.

Selim, er meydanının yenilenmesini desteklediğini, bu konuyla ilgili gereken desteği de vereceğini kaydetti. "Lig usulüyle belirleme sistemi Kırkpınar’ı taçlandıracak"

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, ise Kırkpınar Er Meydanı’nın yenilenmesi için gerekli görüşmelerin yapıldığını ve herhangi bir durum söz konusu olmadığı takdirde aynı yerde kalmasının planlandığını ifade etti.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı Türkiş, 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri kapsamında kentte bir otelde düzenlenen toplantıda, ata sporu yağlı güreşe katkıda bulunmak için hep birlikte çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılımın bu yıl başlanan lig usulüyle belirleme sisteminin Kırkpınar’ı taçlandıracağını aktaran Türkiş, "Yeni sistemin Kırkpınar’a zarar vermek değil Kırkpınar’ı kurtarmak amacıyla yapıldığını ifade ettik. Herkesin katılmasının serbest olduğu yer değerli bir yer değildir. Katılımın belirli kurallara bağlandığı objektif kriterlerle korunduğu yerler değerlidir, biz de Kırkpınar’da bunu yaptık" dedi. “Kırkpınar Er Meydanı’nın yenilenmesiyle ilgili görüşmeler yaptık”

Kırkpınar daveti dolayısıyla Ankara’da çeşitli ziyaretler ve temaslarda da bulunduklarını anlatan Türkiş, Kırkpınar Er Meydanı’nın yenilenmesi ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Yeni er meydanının en kısa zamanda hayata geçmesi için adım attıklarını belirten Türkiş, "Kesinlikle Kırkpınar’ın saha sorunu çözülecek. Valimiz, belediye başkanımız, Kırkpınar ağamız bu konuya vakıf ve konu değerlendiriliyor. Edirne’ye Kırkpınar’a yakışır bir güreş sahası yapılacak ve hepimiz bundan mutluluk duyacağız" diye konuştu.

Er meydanının aynı yerinde kalmasını desteklediğini anlatan Türkiş, yerle ilgili tüm dinamiklerin bir araya gelip karar vereceğini kaydetti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DALAMAN'DA REVİZYON İMAR PLANI TEPKİSİ

2024-07-03 13:50 - Gündem

Fransa'da Macron'un Aldığı İkinci Yenilgi Avrupa Gündeminin Merkezinde

2024-07-01 14:42 - Ulusal

Erdoğan: "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir"

2024-07-05 16:47 - Ulusal

AKKÖPRÜ SANTRALİ ÖZELLEŞTİRİLME İHALESİ İPTAL EDİLDİ

2024-07-02 13:45 - ÇEVRE

DÜNYA İKİNCİSİ SULTANİYE KAPLICASI’NA İLGİ BÜYÜK

2024-06-29 12:20 - ÇEVRE

MUĞLA ORTACA'DA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU SEÇİLDİ

2024-07-04 12:42 - Gündem

MUĞLA’NIN DİREKSİYONU TOPUKLU EFELER’E EMANET

2024-07-05 10:55 - Gündem

İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sonuçları: İkinci Tura Kalan Adaylar

2024-06-29 13:40 - Ulusal

CHP’Lİ BELEDİYE SATMAK İSTİYOR, CUMHUR İTTİFAKI KARŞI ÇIKIYOR

2024-07-04 12:24 - Marmaris

Joe Biden Tartışması: Adaylık Krizi ve Muhtemel İstifa

2024-07-01 12:56 - Ulusal

İlgili Haberler

Erzincan’da futbolun üç yönlü kahramanı

10:21 - Spor

BAL 4. Grup: Suvermez Kapadokyaspor: 4 - Develigücü: 2

10:19 - Spor

Ağrı’nın atletizm yıldızları olimpiyat hedefi için ter döküyor

10:14 - Spor

Çal’da filenin şampiyonu belli oldu

09:53 - Spor

Son dakikada golü atıp takımı şampiyon yaptı, antrenör babasına koştu

09:36 - Spor

Günün Manşetleri

Parkta Bulunan Cesedin Kimliği Belirlendi

10:14 - Asayiş

Bakan Kurum'dan Köy Evi Ziyareti

10:14 - Gündem

Uzmanlardan El Hijyeni Uyarısı

10:03 - Sağlık

Can Alan Sulama Kanala Duvar Örüldü

10:02 - Asayiş

Çocuklar bile kullanıyor, elektronik sigara tehlikesi büyüyor

09:39 - Sağlık