?>

Kızılay Genel Başkanı Yılmaz: “Muhataplarımızla Gazze’ye alternatif yollardan yardım ulaştırılması için görüşmeye başladık”

Kızılay genel başkanı prof. Dr. Fatma meriç yılmaz, “yaşanan son gelişmenin ardından başta mısır kızılayı ve filistin kızılayları olmak üzere, bölgedeki tüm muhataplarımızla gazze’ye alternatif yollardan insani yardım ulaştırılması için neler yapılabileceğini görüşmeye başladık” dedi.

İnsan - 2 yıl önce

Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Yaşanan son gelişmenin ardından başta Mısır Kızılayı ve Filistin Kızılayları olmak üzere, bölgedeki tüm muhataplarımızla Gazze’ye alternatif yollardan insani yardım ulaştırılması için neler yapılabileceğini görüşmeye başladık” dedi.

Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Yılmaz İsrail güçlerinin Refah sınır kapısını insani yardımlara kapatmasını değerlendirdi. Gazze’de yaşananların çok büyük bir insani trajedi olduğuna dikkati çeken Yılmaz, “Gazze’de 7 Ekim’den bu yana devam eden insani dramı sonlandırmak üzere taraflar arasında başlayan ateşkes görüşmelerinin sonuçsuz kalmasını Türk Kızılay olarak endişeyle karşılıyoruz. Bölgede bir an önce acil ve kalıcı ateşkes şartlarının sağlanması ve kıtlık riskiyle karşı karşıya olan Gazze halkına daha fazla insani yardım ulaşması adına her türlü çabanın gösterilmesi için dünya kamuoyuna açık çağrıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı. “Muhataplarımızla Gazze’ye alternatif yollardan insani yardım ulaştırılması için neler yapılabileceğini görüşmeye başladık”

Türkiye’nin Gazze’ye en çok yardım ulaştıran ülke konumunda olmayı sürdürdüğümü aktaran Yılmaz, Filistin İnsani Yardım Operasyonu kapsamında bölgeye havayolu ve denizyoluyla yaklaşık 50 bin tona yakın yardım malzemesi gönderildiğini kaydederek şu ifadeleri kullandı:

“Operasyon kapsamında Türk Kızılay ve AFAD iş birliğiyle Gazze’ye gönderilen ‘İyilik Gemileri’ bölgedeki en temel ihtiyaçları hızla karşılamaya katkı sağladı. Gazze’ye çatışmaların öncesinde günlük yaklaşık 500 TIR ile temel tüketim malzemeleri giriyordu. Çatışmalar sürecinde ortalama 100 TIR’ın girişine izin verildi ve bu Gazze’deki durumu her geçen gün daha kötü bir seviyeye indirdi. En sonunda ise dün (6 Mayıs 2024) yaşanan gelişmelerin ardından İsrail tarafının Refah sınır kapısının Filistin tarafının kontrolünü ele geçirdiği ve kapıyı insani yardımlar dahil olmak üzere giriş çıkışa kapattığı bilgisi alınmıştır. Bu gelişme çok vahim sonuçları beraberinde getirecektir. Gazze’ye yönelik insani yardım çalışmalarının artarak devam etmesi gerekirken, tamamen bu yolun kapatılması beraberinde açlık ve kıtığı getirecektir. Kızılay olarak bu gelişmelerden büyük bir üzüntü ve endişe duyuyoruz. Biran önce kalıcı ateşkes için çağrımızı yineliyor, bunun olmaması durumunda insani yardımlara ilişkin güvenli koridorların hiçbir şekilde kapanmamasını istiyoruz. Yaşanan son gelişmenin ardından başta Mısır Kızılayı ve Filistin Kızılayları olmak üzere, bölgedeki tüm muhataplarımızla Gazze’ye alternatif yollardan insani yardım ulaştırılması için neler yapılabileceğini görüşmeye başladık. Gazze’nin kuzeyindeki sınır kapılarının bu çerçevede daha fazla insani yardım geçişine biran önce açılması gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Türk Kızılay olarak Gazze’ye yönelik insani yardım çabalarımızın kesintisiz bir şekilde süreceğini bildiriyor, kalıcı ateşkes çağrımızı bir kez daha yineliyoruz.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ulucanlar’da ne canlar gitti

2024-05-06 11:10 - Gündem

100 YILLIK HASRET BÜYÜKŞEHİR İLE SONA ERİYOR

2024-05-06 13:52 - Gündem

FETHİYE’DE 40 DÖNÜMLÜK ALANA YENİ OTOGAR YAPILACAK

2024-05-03 13:24 - Gündem

Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi

2024-05-05 23:13 - İnsan

DİŞ HEKİMLERİNE YEŞİL PASAPORT İÇİN VEKİL DESTEĞİ

2024-05-04 13:35 - Sağlık

EGELİ İŞ İNSANLARINDAN AZERBAYCAN’A ÇIKARMA

2024-05-06 16:10 - Gündem

Marmaris’te bir inat uğruna öğrenciler perişan

2024-05-01 18:34 - Marmaris

DALYAN’DA MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN

2024-05-06 11:33 - Gündem

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

2024-05-05 22:31 - Genel

SEKTÖRDE BİR İLK: EVCİL HAYVAN MAMASI DERNEĞİ KURULDU

2024-04-30 16:53 - Genel

İlgili Haberler

Kar nedeniyle Çelikhan- Malatya Karayolu ulaşıma kapatıldı

00:50 - İnsan

Karaelmas Gazeteciler Derneği’nden 10 Ocak’a özel Keltepe gezisi

20:15 - İnsan

Eskişehirspor’dan Vali Hüseyin Aksoy’a veda

19:54 - İnsan

Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimini yaptı

19:15 - İnsan

Evlat acısı kitaba dönüştü

18:19 - İnsan

Günün Manşetleri

Bina çatılarındaki dev buz sarkıtları tehlike saçıyor

16:43 - Gündem

Hem konaklıyorlar hem açılan kurslarla kendilerini geliştiriyorlar

16:30 - Kültür Sanat

Galatasaraylı taraftarlar Süper Kupa finali için stada geldi

16:11 - Spor

Yangından vahşet çıktı

15:23 - Asayiş

Meteoroloji’den ’kuvvetli rüzgar’ ve ’fırtına’ uyarısı

15:11 - Gündem