?>

Kooperatifçilik Genel Müdürü Marmarabirlik’i ziyaret etti

Esnaf, sanatkarlar ve kooperatifçilik genel müdürü sayın taha enes şener marmarabirlik’i ziyaret etti.

Genel - 1 yıl önce

Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes Şener Marmarabirlik’i ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Şener’in ziyaretine Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Seçkin Cenkış, Daire Başkanları Gülsüm Gözde Ayanoğlu ve Çilem Çatalbaş eşlik etti.

Türkiye’de kooperatifçiliğin örnek kuruluşlarından biri olan Marmarabirlik’in yurtiçi ve yurtdışındaki pazar payı, ürün yelpazesi, yaptığı yatırımlar, üreticiye sağladığı destekler ve kurumsal yapısı hakkında Taha Enes Şener ve çalışma arkadaşlarına tanıtım sunumu yapıldı.

Marmarabirlik’i ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Taha Enes Şener, “Arkadaşlarımızla işleyişi yerinde görelim, ihtiyaç ve istekleri tespit edelim istedik. Bu bakımdan çok verimli bir görüşme oldu. Marmarabirlik’i Turguality Marka Destek Programına dahil edilen ilk kooperatif olmasından dolayı tebrik ediyorum. Gerek kurumsal ve ekonomik, gerekse Turguality açısından Marmarabirlik diğer kooperatiflerimiz için de iyi bir örnek olmuştur” dedi.

Kooperatifler arasında Tarım Satış Kooperatiflerinin önemli bir yere sahip olduğunu bu sebeple Tarım Satış Kooperatifi ve Birliklerin desteklenmeye devam edeceklerine vurgu yapan Taha Enes Şener, 1163 Sayılı kanunda yapılan değişikliklerle ilgili olarak, “Hayata geçen yeni konunla birlikte kooperatiflerimiz ve birliklerimiz daha şeffaf hale geleceklerdir” diye konuştu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın üretici kuruluşu Marmarabirlik’e her zaman sahip çıktığını belirten Hidamet Asa, Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes Şener’e kooperatiflerin sıkıntıları hakkında bilgi verdi.

Birliklere finans desteğinin verilmesinin önemine dikkat çeken Asa, “Tarımsal üretimde büyük rol üstlenen ve önemi her geçen gün daha iyi anlaşılan kooperatifler piyasayı regüle eden bir yapıya sahip. Ülkemizde stratejik ürünler arasında yer alan zeytin, gıda ürünleri içerisinde stok maliyeti en yüksek olan bir üründür. Son iki yıl içinde bir önceki yıl aldığınız ürünü satıyorsunuz, fakat aynı miktarda ürünü yerine koyamıyorsunuz. Dünya genelinde ekonomide yaşanan sıkıntılar ve enflasyonist ortam sebebi ile kooperatiflerin mağdur edilmemesi gerekir. Bu faiz oranları ile yüksek miktarlarda kredi kullanarak ürün almak, çarkı çevirmek mümkün değildir. Bu sebep ile Birliklere ucuz kredi imkanı sağlanmalıdır. Üretici birliklerinin piyasaları regüle edebilmesi için ucuz kredi şarttır. Binlerce ortağı bulunan kooperatiflerimiz güçlü olursa, üretici de güçlü olur, üretim artar ve çiftçilerimizin refah seviyesi de yükselir” şeklinde konuştu.

Karşılıklı yapılan görüş alışverişi ve değerlendirmeler sonrasında Taha Enes Şener ve beraberindekiler Marmarabirlik Entegre Tesislerini gezerek, üretim aşamaları hakkında bilgi aldılar.

Marmarabirlik bünyesinde 2015 yılında faaliyete geçirilen dünyanın ilk ve tek zeytin lisanslı deposunda da incelemelerde bulunan Taha Enes Şener, toplam kapasitesi 5 bin ton olan bu tesisin zeytin üreticileri için büyük bir şans olduğunu söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS DENİZ KENARINDA 3 BİN KİŞİLİK ÇADIR KAMPI

2024-07-06 14:17 - Marmaris

MARMARİS'TE TRAVERTENLERE KARŞI YÜZMENİN TADI BAŞKA

2024-07-10 14:25 - Marmaris

YENİ SAYFA İLE İTALYA GEZİSİ

2024-07-06 12:44 - Ulusal

MARMARİS’TE MARİNA KAPASİTE ARTIŞI PROJESİNE İPTAL

2024-07-06 19:36 - Marmaris

Muğla Sandras Dağı’nda çevreciler kazandı

2024-07-11 13:43 - ÇEVRE

Muğla ve Türkiye’deki aktif fay hatları

2024-07-11 16:18 - Gündem

ANADOLU'DA MUHTEŞEM BİR RÜYA: BALLICA

2024-07-08 11:14 - Gezi

HER MEDENİYETTEN FARKLI İZLER TAŞIYAN ŞEHİR NİĞDE

2024-07-12 14:24 - Gezi

Marmaris’te yanan alanlar yeşeriyor

2024-07-09 12:55 - ÇEVRE

SANTRAL DAVASI REDDEDİLDİ, MUĞLALI ÇEVRECİLER AYAKTA

2024-07-09 13:20 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Depremde onlarca insana mezar olan 600 konutlarda yeni yuvalarına kavuşan vatandaşlar, 2026’yı sıcak yuvalarında karşılıyor

16:09 - Genel

Yeni yıla horon ve kolbastı oynayarak girdiler

16:13 - Genel

Başkan Erol: "Dualarımız dünyada adaletin hakim olması içindir"

15:59 - Genel

TÜGVA Başkanı Beşinci’den vatandaşlara "Gazze için Galata Köprüsü’nde buluşalım" çağrısı

15:57 - Genel

Giresun’da devrilen ağaç bir aracı kullanılamaz hale getirdi

15:29 - Genel

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan