?>

Kotan: "Konyaaltı’nı daha da güzelleştireceğiz"

Konyaaltı belediyesi, ‘trebenna okuma evi'nin' açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine konyaaltı belediye başkanı cem kotan da katıldı

Kültür Sanat - 2 ay önce

Konyaaltı Belediyesi, ‘Trebenna Okuma Evi’nin’ açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, "Tarihin ve kültürün zenginliğiyle bizlere ilham veren Trebenna Antik Kenti’mizin adını taşıyan okuma evimizi, ilçemize kazandırdık" dedi.

Konyaaltı Belediyesi, HayatPark içerisinde Trebenna Okuma Evi’ni kitapseverlerle buluşturdu.

İsmini Konyaaltı’nın tarihi antik kenti Trebenna’dan alan okuma evi, vatandaşlara sakin ve huzurlu bir ortam sağlamayı amaçlıyor. Trebenna Okuma Evi’nde 20 kişilik çalışma masası, 10 kişilik okuma koltuğu ve 4 bin kitap yer alıyor. Okuma evi, hafta içi her gün 10.30-19.30 saatleri arasında açık olacak. Hafta sonları kapalı olacak kütüphane, öğrenciler ve kitap tutkunları için sessiz ve verimli bir çalışma ortamı sunmayı hedefliyor. Kotan: "Konyaaltı’nı daha da güzelleştireceğiz"

Açılışta konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, "Bugün burada Konyaaltı için çok anlamlı bir buluşmayı gerçekleştiriyoruz. İlçemizde yer alan antik kentlerimizin isimlerini ilçemizin 8 noktasında farklı yerlerde değerlendirmeye karar verdik. Bugün de bu açılışların ilkini gerçekleştiriyoruz" dedi. Her türlü zorluğa rağmen hizmet vermeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Kotan, "Biz, hizmetlerimizi kısıtlı imkanlarla yapıyoruz. Gücümüzü, halkımızdan ve Genel Merkez’imizden alıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi örgütüyle bir bütün olarak sahalardayız ve hizmet üreteceğiz. Konyaaltı’nı daha da güzelleştireceğiz. Bu daha başlangıç" ifadelerini kullandı.

Açılış törenine konuk olarak katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, "Ben, Antalya’da beş yıl öğrencilik yapmıştım. Bugün buraya gelmeden önce başkanım ile birlikte beşinci kreşimizi açtık. Atıl bir durumda olan okulu çocuklara hizmete sunmuş. Doğanın içerisinde çocukların daha rahat nefes alabileceği bir yer. Konyaaltı Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum" dedi. Konyaaltı’nın Antalya’nın en güzel ilçelerinden biri olduğuna dikkat çeken Adem, "Konyaaltı Belediye Başkanımız Cem Kotan’ı daha öncesinden de tanıyorum. Bu bölgenin hak ettiği daha güzel şeyler var. Başkanımız ile birlikte daha güzel yerlere gelecek" diye konuştu.

Müzik Akademisi Çocuk ve Gençlik Orkestrası’nın dinletisi eşliğinde gerçekleşen açılış törenine Erhan Adem’in ve Cem Kotan’ın yanı sıra, CHP Parti Meclisi Üyesi Niyazi Şen, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Can Okan Kıran, Muratpaşa Belediye Başkan Vekili Erkan Çelik, CHP Konyaaltı İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Yönetimi, Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD) Başkanı İlhami Kaplan, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te barda silahlı kavga: 2 yaralı

2025-09-08 10:04 - Asayiş

Marmaris’te Engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenlendi

2025-09-10 11:54 - Marmaris

Marmaris'teki Silahlı Kavga Cinayetle Sonuçlandı

2025-09-09 12:00 - Marmaris

Marmaris'te Lojmanda Şüpheli Ölüm

2025-09-11 09:52 - Asayiş

Fas’tan Bayburt’a uzanan aşk hikayesi: İki kardeş çifte düğünle dünyaevine girdi

2025-09-06 08:51 - Magazin

Milas Belediyesi'nden Yol Yapım Seferberliği

2025-09-04 13:38 - Ulaşım

GEZİCİ DA(YA)NIŞMA OTOBÜSÜ İLE HİZMET AYAĞINIZA GELİYOR

2025-09-10 16:01 - Ulaşım

Marmaris’te 233. Kez İntihar Girişimi

2025-09-04 15:52 - Marmaris

Ula Kırsalına 17.5 Milyon TL'lik Yol Yatırımı

2025-09-09 14:17 - Ulaşım

Marmaris Evren Paşa İlkokulu Yeniden Yapılıyor

2025-09-04 11:55 - Marmaris

İlgili Haberler

Edebiyatın kalbi Osmangazi’de atacak

14:07 - Kültür Sanat

Çivril Belediyesi bir ilke imza atıyor

14:08 - Kültür Sanat

Yılların ’Bir Pazarı’nın altında tarih yatıyormuş

13:54 - Kültür Sanat

Dram, trajedi, komedi hepsi Kasım ayında Menteşe sahnesinde

13:54 - Kültür Sanat

Barselona’daki La Sagrada Familia, dünyanın en uzun kilisesi unvanını aldı

13:36 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı

14:06 - Asayiş

Eşini bıçaklayarak öldürdükten sonra kendini yaraladı

12:54 - Asayiş

Öğrencinin yüzünde sigara söndüren temizlik görevlisi tutuklandı

12:19 - Asayiş

Baba mesleğini 62 yıldır sürdürüyor

11:31 - İnsan

Uzmandan sürücülere kış uyarısı

11:19 - Genel