?>

Küçükçekmece Belediyesi’nden Graffiti’ye tam destek

Küçükçekmece belediyesi’nin yaşar kemal sanatevi bahçesinde düzenlediği graffiti festivali renkli görüntülere sahne oldu. ?stanbul genelinden 20 graffiti sanatçısının katılımıyla gerçekleşen festival, 2 gün boyunca sanatseverlerin de uğrak noktası oldu.

Genel - 4 gün önce

Küçükçekmece Belediyesi’nin Yaşar Kemal Sanatevi bahçesinde düzenlediği Graffiti Festivali renkli görüntülere sahne oldu. İstanbul genelinden 20 graffiti sanatçısının katılımıyla gerçekleşen festival, 2 gün boyunca sanatseverlerin de uğrak noktası oldu.

Festivale katılan 20 sanatçı kendilerine ayrılan tuvallerde özgün tasarımlarını hayata geçirirken, ziyaretçiler de graffiti sanatının oluşum sürecine tanıklık etme fırsatı buldu. Rengarenk bir atmosferde gerçekleşen etkinlikte, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi de sanatçıları yalnız bırakmadı. Başkan Çebi’nin eline sprey boya alarak sanatçılara eşlik etmesi de festivalin sembol anlarından biri oldu.

Kemal Çebi: Kentimizin sanat kimliğini güçlendirmeye devam edeceğiz

Sanatçılarla sohbet eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, grafitinin desteklenmesini önemsediklerini ifade ederek, " Sokak sanatı olan graffitiyi kent kimliğinin bir parçası olarak görüyorum. Bunun da daha ötesinde gençlere alan açmak ve sanatı görünür kılmak gerekiyor. Bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Festivalimize katılan tüm sanatçılara ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Sanatçılardan Başkan Çebi’ye teşekkür

Küçükçekmece’nin genç yeteneklerinden graffiti sanatçısı BySeyf, yasal ve desteklenen alanlarda üretim yapmanın kendilerini daha özgür hissettirdiğini ifade ederek, "Küçükçekmece Belediyesi’nin bu sanatı sahiplenmesini çok değerli buluyorum. Bize bu imkânı sağlayan Belediye Başkanımız Kemal Çebi’ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

8 yıldır sokak sanatıyla ilgilenen genç sanatçı Selvera ise ilk kez bir belediyenin düzenlediği graffiti festivaline katıldığını söyleyerek, "Resim öğretmeniyim. Genelde realistik portreler çalışıyorum. Hip-hop kültürüne olan ilgim beni graffiti alanına yönlendirdi. İlk kez belediyenin yaptığı böyle bir festivale katılıyorum. Yerel yönetimlerin gençlere böyle bir alan oluşturması çok değerli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Ne Ünlüdür? Ne Yenir?

2025-05-26 16:28 - Marmaris

Marmaris Emniyet Müdürlüğü'nde Görev Değişimi

2025-05-22 10:36 - Marmaris

MARMARİS PLAJINDAKİ BAKIMSIZ TUVALETLER TEPKİ ÇEKTİ

2025-05-23 13:23 - Marmaris

Menteşe Belediyesinden imara aykırı yapılara geçit yok

2025-05-23 21:02 - Gündem

Motosiklet kazasında yaralanan yayayı güneşten şemsiye yardımıyla korudular

2025-05-21 18:42 - Asayiş

FETHİYE'DE AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI BİNASINA TAŞLI SALDIRI

2025-05-21 12:29 - Asayiş

Datça'da Tamirci Ustası İşyerinde Ölü Bulundu

2025-05-24 12:36 - Asayiş

DİZİ VE FİLM SEKTÖRÜNÜN GÖZDESİ MARMARİS!

2025-05-22 11:54 - Marmaris

Kızkumu Plajı'ndaki İhale İddiaları Meclis Gündeminde

2025-05-23 13:15 - Marmaris

Başsavcı Yasin Emre öğrencilerle bir araya geldi

2025-05-21 17:15 - İnsan

İlgili Haberler

Bayburt’ta TRSM hastalarına yönelik okçuluk yarışması düzenlendi

12:05 - Genel

Vatandaşlar arasında anlaşmazlık nedeniyle bir kazma dahi vurulamadı

11:35 - Genel

Jandarma öğrencileri ağırladı

11:40 - Genel

Kayserililer Avrupa’daki ‘Türk gücünü ‘ ayağa kaldırıyor

11:34 - Genel

İYİ PARTİ’Lİ ERGUN: “SANAYİ SEKTÖRÜ CAN ÇEKİŞİYOR!”  

11:35 - Genel

Günün Manşetleri

Tütün Ürünleri Ağız Sağlığını Tehdit Ediyor

10:19 - Sağlık

Takla atan minibüs hurdaya döndü

10:19 - Asayiş

En uzun böreği yiyebilmek için günlerce aç kaldılar

10:02 - İnsan

52 Yıllık Sigara Tiryakiliği Son Buldu

10:00 - Sağlık

Çamaşır Makinesine Gizlenmiş Uyuşturucu Bulundu

18:15 - Asayiş