?>

Kula’nın kurtuluşunun 103. yılı etkinlikleri başladı

Kula ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yılı kutlamaları çelenk sunma töreni ile başladı.

Kültür Sanat - 2 gün önce

Kula ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı kutlamaları çelenk sunma töreni ile başladı.

Kula’da düşman işgalinden kurtuluşun 103. yıl dönümü sebebiyle kutlama programı düzenlendi. Program, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda, ilçe şehitliği ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılıp dualar edildi. Sonrasında ise Hisarkapı kavşağından başlayıp Kent Meydanı’nda sona eren kurtuluş korteji ve şehitleri anma yürüyüşü yapıldı.

Yunus Emre ve Şehit Ömer Halisdemir Kent Meydanı’nda düzenlenen kutlama programında, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez yaptı. Başkan Dönmez, kurtuluş mücadelesinde şehit düşen kahramanları yad etti. Konuşmaların yapılmasının ardından günün anlam ve önemine binaen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Taner Akkal ve Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu tarafından gönderilen kutlama tebrik ve telgrafları okundu. Daha sonra öğrenciler tarafından günün önemini anlatan şiirlerin okunması, halk oyunları, yaren ekibi, mehteran gösterisi, mahalli sanatçı Sami Dinç’in mini konseri ve cimnastik gösterisi ile program sona erdi.

Kula’nın 103. yılı kutlamaları saat 20.00’da Kula Kent Meydanı’nda Çocuk Oyun Etkinlikleri ve 5 Eylül Cuma saat 21.00’da Müfit Can Saçıntı (Mandıra Filozofu)’nın söyleşi programı ile devam edecek.

Kula’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü kutlama programına; Kula Kaymakamı Talha Altuntaş, Savcı Şeyma Polat Altuntaş, Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Semih Tokay, İlçe Emniyet Müdürü Secaattin Aktay, kamu kurum ve kuruluş başkanları, daire amirleri, kolluk kuvvetleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş başkanları, gaziler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kestane Bahçesi Kenevir Tarlasına Dönüştürülmüş

2025-08-30 13:50 - Asayiş

Kuşadası’nda sene başı müdürler kurulu toplantısı yapıldı

2025-08-31 10:43 - Genel

MUĞLA'DAN TOKYO'DAKİ OLİMPİYATLARA 6 SPORCU

2025-08-29 14:21 - Spor

Marmaris'te Motosiklet Kazalarına Karşı Seferberlik

2025-08-28 16:43 - Asayiş

Menteşe, 30 Ağustos'u Büyük Bir Coşkuyla Kutladı

2025-08-30 12:03 - Genel

TCSG-310 BOTU VE TCG İMBAT MARMARİS’TE ZİYARETE AÇILDI

2025-08-30 13:11 - Marmaris

MARMARİS'TE KASK TAKMAYANLAR HAYATINI KAYBEDİYOR

2025-08-30 13:42 - Marmaris

Muğla’da hafif ticari araçla motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü

2025-08-29 16:50 - Asayiş

MARELLA DİSCOVERY 2' KRUVAZİYERİ 1855 YOLCUSU İLE MARMARİS’E GELDİ

2025-09-01 16:16 - Marmaris

Marmaris’te kaybolan Rus turist bulundu

2025-08-28 21:18 - Asayiş

İlgili Haberler

İnsuyu Mağarası 47 yıl sonra Kültür ve Sanat Festivali’ne ev sahipliği yaptı

21:26 - Kültür Sanat

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nden farkındalık sergisi

17:59 - Kültür Sanat

İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşu

15:42 - Kültür Sanat

İnegöl, uluslararası duvar resimleri festivali ile sanatla buluştu

15:19 - Kültür Sanat

Uluslararası Menemen Çömlek Festivali’ne görkemli açılış

15:27 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

AK Parti heyeti şehit ailesi ile bir araya geldi

14:22 - İnsan

Fenerbahçe, hazırlıklarını sürdürdü

14:15 - Spor

Kayıp Tır Şoförü İçin Gaiplik Kararı Alındı

14:06 - İnsan

Milliler, Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda çeyrek finale yükseldi

14:02 - Spor

Sigaranın çıkardığı yangın hastaneyi küle çeviriyordu

13:46 - Asayiş