?>

Kültür sanatın kalbi Kayseri Kültür Yolu Festivali’nde atıyor

Kayseri kültür yolu festivali’nin dördüncü gününde her yaş grubuna hitap eden etkinlikler kayserililerden yoğun ilgi gördü.

Genel - 2 ay önce

Kayseri Kültür Yolu Festivali’nin dördüncü gününde her yaş grubuna hitap eden etkinlikler Kayserililerden yoğun ilgi gördü.

Kayseri Kültür Yolu Festivali birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

HasSak Ethno-Folk Group festival kapsamında Kadir Has Kongre Merkezi Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahne aldı. Kazak ezgilerini modern yorumlarla buluşturan grup, dinleyicilere kültürel bir müzik ziyafeti sundu.

Orhan Çakmak, Kadir Has Kongre Merkezi Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde seslendirdiği türkülerle dinleyicilerine müzik dolu bir gece yaşattı.

Fatih Koca, ilahileriyle Kayserilileri Kayseri YİKOB Konferans Salonu’nda maneviyat dolu bir yolculuğa çıkardı.

Konya Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Şair ve Gecekuşu" oyunu Kayseri Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Kayseri Kalesi Arkeoloji Müzesi Konferans Salonu, somut olmayan kültürel miras taşıyıcılarını bir araya getirerek sorun ve ihtiyaçlarını paylaşmalarını sağlayan "Yaşayan Miras Çalıştayı"na ev sahipliği yaptı.

Katılımcılar Kültürel Miraslar ve Simülasyon Deneyim Atölyesi’nde ise VR deneyimi yaşadı.

Festivalin mobil sinema tırı "Sinema Yollarda", açık hava sineması nostaljisini bu kez Bünyan’a taşıdı.

Çocukların festival neşesi devam ediyor

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde kurulan birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı "Çocuk Köyü" minik misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Festivalin dördüncü gününde minikler, "Adnan Abi ile "Cesaretimiz Ayakta" etkinliği ve "Z Takımı" çocuk tiyatrosu ile gönüllerince eğlendi.

Çocuk kitapları yazarı Merve Ergenoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Kayseri İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleşen "Birlikte Hayallerimizi Uçuralım Mı?" etkinliğinde çocuklarla bir araya geldi. Etkinlikte, resimli çocuk kitaplarının oluşum sürecini keşfeden minikler illüstratörlük mesleğini daha yakından tanıdı.

TÜRSAK 21. Çocuk Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen atölyeler festivalin dördüncü gününde de büyük ilgi görmeye devam etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te barda silahlı kavga: 2 yaralı

2025-09-08 10:04 - Asayiş

Marmaris'teki Silahlı Kavga Cinayetle Sonuçlandı

2025-09-09 12:00 - Marmaris

Fas’tan Bayburt’a uzanan aşk hikayesi: İki kardeş çifte düğünle dünyaevine girdi

2025-09-06 08:51 - Magazin

Marmaris’te 233. Kez İntihar Girişimi

2025-09-04 15:52 - Marmaris

Milas Belediyesi'nden Yol Yapım Seferberliği

2025-09-04 13:38 - Ulaşım

DALAMAN'A 30 YENİ HİZMET ARACI

2025-09-03 11:03 - Ulaşım

Ula Kırsalına 17.5 Milyon TL'lik Yol Yatırımı

2025-09-09 14:17 - Ulaşım

Marmaris Evren Paşa İlkokulu Yeniden Yapılıyor

2025-09-04 11:55 - Marmaris

Muğla’da astroloğun gizemli ölümü

2025-09-05 16:15 - Asayiş

Vatandaşlardan Marmaris'e Acil Çözüm Çağrısı

2025-09-03 13:28 - Marmaris

İlgili Haberler

Tek hayali umreye gitmek olan zihinsel engelli Fatma’nın hayali gerçeğe dönüştü

22:24 - Genel

Elazığ’da hastanede yangın tatbikatı

20:52 - Genel

Çocuklar üşümesin kampanyasında 500 çocuk giydirildi

20:49 - Genel

Patnos’ta minikler Cumhuriyet için ter döktü

20:34 - Genel

Vali Çiçek, vatandaşlarla bir araya geldi

19:51 - Genel

Günün Manşetleri

El freni çekilmeyen araç eczaneye girdi

16:02 - Asayiş

Pompalı tüfekle 2 kişiyi yaralayanlar adliyeye sevk edildi

15:47 - Asayiş

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarına başladı

15:07 - Spor

Milli hücumbotunun ilk bloğu kızağa alındı

15:02 - Genel

Kanlar içinde bulunan emekli polis kurtarılamadı

14:56 - Asayiş