?>

Kültürel mirası modaya yansıttılar

Anadolu, mezopotamya, roma, hititler ve osmanlı imparatorluğu gibi medeniyetlerin mirasını modaya yansıtan gençler, geceye damgasını vurarak seyircilerden büyük alkış aldı.

Magazin - 3 ay önce

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi son sınıf öğrencileri, eğitim yolculuklarını unutulmaz bir defile ve sergiyle tamamladı. Tekstil ve Moda Tasarımı bölümünü bitiren 12 öğrencinin hazırladığı 60 parçadan oluşan özel koleksiyon, muhteşem bir defile ile izleyicilerin beğenisine sunuldu. Anadolu, Mezopotamya, Roma, Hititler ve Osmanlı Devleti gibi medeniyetlerin kültürel mirasını modaya yansıtan gençler, geceye damgasını vurarak seyircilerden büyük alkış aldı.

Defilenin organizasyonunu üstlenen Rönesans Model Ajans, etkinliği kusursuz yöneterek görsel bir şölen sundu. Mimarlık, Endüstriyel Tasarım, Görsel İletişim Tasarımı, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerinden mezun olan öğrencilerin 200’ü aşkın projesinin yer aldığı sergi de ziyaretçilerden tam not aldı. İzmir Ekonomili gençler, yapay zekadan da yararlanarak hazırladıkları sürdürülebilir ve yenilikçi çalışmalarıyla fark oluşturdu. Dijital katalog hazırlandı

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin büyük heyecana sahne olan ‘Mezuniyet Sergisi ve Defilesi’, kampüsteki amfitiyatroda gerçekleşti. Gençlerin büyük titizlikle hayata geçirdiği projeler, dijital bir katalog haline de getirilerek fakültenin web sitesinde sunuldu.

Katalogda, projelerin iki ve üç boyutlu görsellerine, videolarına yer verildi. Defileye; Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Akçakaya, İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Eren, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu, dekanlar, bölüm başkanları, farklı üniversitelerden akademisyenler, sektör temsilcileri, davetliler ve aileler katıldı. "Topluma katkı sağlayan projeler ürettik"

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, fakülte olarak 20 yılı geride bırakmanın gururunu yaşadıklarını ve şimdiye dek yaklaşık 3 bin genci mezun ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Bulgun, "20 yıl boyunca öğrencilerimiz, mezunlarımız ve dış paydaşlarımızla birlikte kente ve topluma katkı sağlayan çok sayıda projeye imza attık. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu destekler olmasa, fakülte olarak bu kadar başarılı bir noktaya gelemezdik. Bu yıl mezun olacak 200 öğrencimiz, hazırladıkları projelerle ne kadar iyi eğitim aldıklarını bir kez daha kanıtladı. Yeni tasarım etiği ile kültürel mirası yeniden yorumlayan öğrencilerimiz, bizlere muhteşem bir defilede, birbirinden şık tasarımları keyifle izleme fırsatı sundu. Tüm mezunlarımızı kutluyor, çalışma hayatında onlara başarılar diliyorum" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

2025-05-31 12:29 - Ulaşım

Hınıs’ta ’Beraber bir dondurma yemeyelim mi?’ etkinliği

2025-05-29 18:17 - İnsan

Marmaris Depremi Güvenlik Kameralarına Yansıdı

2025-06-03 03:45 - Asayiş

Marmaris'te Şok Ölüm

2025-05-30 11:08 - Asayiş

Ankara’daki hobi bahçelerinin durumu ele alındı

2025-05-29 17:49 - Siyaset

Marmaris Tazelenme Üniversitesi'nden İlk Mezunlar

2025-05-29 15:02 - Eğitim

Fiba Commercial Properties, yeni projelerini yatırımcılara tanıttı

2025-05-29 15:28 - Ekonomi

MR Cihazı Tartışmasına AK Parti'den Açıklama

2025-06-02 16:47 - Gündem

CHP’li Özcan’dan Yargı Eleştirisi

2025-05-29 14:55 - Siyaset

İlgili Haberler

Sarıgöl’de Manuş Baba rüzgarı esti

11:31 - Magazin

Motofest’te katılımcılara doyumsuz müzik ziyafeti

11:10 - Magazin

AK Parti’li Kasapoğlu sahnede Sinan Akçıl’a eşlik etti

12:24 - Magazin

Motofest heyecanı başladı

11:27 - Magazin

Hande Ünsal Selendi’de konser verdi

09:57 - Magazin

Günün Manşetleri

Balonya, 6 Günde 30 Binden Fazla Ziyaretçiyi Ağırladı

14:23 - İnsan

Akciğer Kanseri Türkiye’nin En Ağır Yükü

13:52 - Sağlık

Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı’nı ruhsatsız çıktı

13:44 - Genel

Küller Arasından Sağ Çıkan Yılan Hayrete Düşürdü

13:36 - Asayiş

Cinayet Zanlısı 18 Gün Sonra Mağarada Yakalandı

13:33 - Asayiş