?>

Kütahya’da rehber öğretmenler toplantısı düzenlendi

KÜTAHYA’DA REHBER ÖĞRETMENLER TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Eğitim - 5 ay önce

Kütahya Rehberlik ve Araştırma Merkezi koordinesinde, 2025-2026 eğitim öğretim yılı ikinci dönem başı rehber öğretmenler toplantısı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Beylerbeyi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da katıldı. Programda, okullarda yürütülen rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin eğitim öğretim süreçlerindeki yeri ve önemi ele alındı. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, yaptığı değerlendirmede, rehberlik hizmetlerinin öğrencilerin akademik, sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyen temel unsurlardan biri olduğunu vurguladı. Bu hizmetlerin planlı ve etkili yürütülmesinin eğitim ortamlarının niteliğini artırdığını ifade eden Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sürecinde yürütülen rehberlik çalışmalarına da değindi. Yılmaz, rehberlik hizmetlerinin öğrencilerin sınav kaygısını azaltma, doğru hedef belirleme ve motivasyonu artırma açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Sınav sürecinde öğrenci, veli ve okul iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, özellikle tercih dönemlerinde özveriyle görev yapan rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlara teşekkür etti.

Konuşmasında "Akran Nezaketi" konusuna da yer veren Yılmaz, okul ortamlarında olumlu iletişim kültürünün geliştirilmesi, akran ilişkilerinde saygı, empati ve anlayış temelli yaklaşımların yaygınlaştırılmasının öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Toplantıda rehber öğretmenlerin yürüttüğü önleyici rehberlik çalışmalarının okul iklimine olumlu yansıdığı vurgulanırken, eğitim öğretim süreçlerinde mesleki ve teknik eğitim programlarının önemi de ele alındı. Öğrencilerin ilgi, yetenek ve değerleri doğrultusunda yönlendirilmesinde rehber öğretmenlerin kariyer planlamasındaki belirleyici rolüne dikkat çekildi.

Toplantının son bölümünde ise veli-rehber öğretmen iş birliğinin okul atmosferi ve öğrenci başarısı üzerindeki etkileri değerlendirildi. Ailelerin rehberlik süreçlerine aktif katılımının öğrencilerin akademik ve psikososyal gelişimini olumlu yönde desteklediği vurgulandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ PARTİLİ ERGUN: “TÜRKİYE’DE KAYIP ÇOCUKLARLA İLGİLİ NE POLİTİKA VAR NE DE VERİ!”

2026-02-04 12:12 - Genel

Menteşe’nin Meyve Ambarında Su Krizi

2026-02-03 13:45 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Çıkan yangında ev küle döndü

2026-02-01 13:04 - Asayiş

Milyonlarca kez dinlenen Tom Odell İstanbul’da sahne alacak

2026-02-03 12:38 - Magazin

‘Barış Manço Anma Gecesi’ 4 Şubat’ta

2026-02-01 09:15 - Magazin

Tarkan’ı 9 gündür süren konser serisinde yaklaşık 50 bin kişi dinledi

2026-02-04 16:50 - Magazin

ERGUN “MENTEŞE’DEKİ TOKİ PROJESİ 3,5 YILDIR ORTADA YOK”

2026-01-31 16:16 - Genel

Mehmet Çevik’ten uyuşturucu açıklaması

2026-01-31 10:42 - Magazin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan ’yeni anayasa’ vurgusu

2026-02-01 18:43 - Siyaset

İlgili Haberler

YKS’nin zirvesi yine Kartal AİHL oldu: Türkiye dereceleri peş peşe geldi, başarının sırrını anlattılar

19:13 - Eğitim

Geleceğin Meslekleri Programında Açık Deniz Sondaj Teknolojisi Ele Alındı

19:21 - Eğitim

Torununa destek için 46 yıl sonra sınava girdi, Türkiye birinciliğiyle gururlandı

19:15 - Eğitim

Vali Erol, LGS’de tam puan alan öğrencileri ağırladı

18:24 - Eğitim

Alaplı’da gençler telefon ekranından tezhip sanatına yöneldi

17:07 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim