?>

Liseliler projede birincilik için yarışacak

57. TÜBİTAK LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI BÖLGE YARIŞMASI KAYSERİ'DE BAŞLADI.

Eğitim - 4 ay önce

57. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Yarışması Kayseri’de başladı. Programda konuşan Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "Artık insanların hangi becerilere sahip olduklarını konuşuyoruz" dedi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Ahmet Bilge Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen yarışmaya Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Türköz, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Kırpık, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "Bugün burada TÜBİTAK Bölge Sergisi’ni yapıyoruz. 57’ncisi düzenlenen liseler arası öğrenci araştırma projelerinde, öğrencilerimizin birbirinden değerli bilimsel düşünceyi ve araştırma kültürünü ortaya koymuş oldukları çalışmaları somut olarak izleme fırsatı elde edeceğiz. Bunun sonucunda yapılacak değerlendirme ile Türkiye Finali’ne gidecek araştırma projeleri buradan seçilmiş olacak. Artık insanların hangi bilgiye sahip olduklarını ya da hangi okulda okuduklarını değil; hangi becerilere sahip olduklarını konuşuyoruz. Bugün büyük bir şükür vesilesidir ki çocuklarımız, büyük bir heyecanla ve merak duygusundan hareketle üretmiş oldukları projeleri, bugün bizlerin ve değerlendirme kurulunun dikkatine bilimsel olarak sunmuş oluyorlar. İlimizde lise TÜBİTAK araştırma projelerine 686 projemiz müracaat etti. Bunlardan 387’si bölge yarışmasına davet edildi. Bugün itibarıyla bölge finaline kalan 38 çok değerli projemiz var. Geçen sene ilimizden bir okulumuz, Türkiye matematik alanında 12 dal arasında Türkiye derecesi yaparak Kayserimizi gururlandırdı. Şüphesiz burada sadece Kayseri’nin çabasını övmeye çalışmıyorum. Katılan bütün illerimizin çocukları, öz ve öz bizim çocuklarımızdır. Onların düşünceleri ve üretmiş oldukları projeler, bilimi bir beceriye dönüştürme amaçları bizim için çok değerli ve kıymetlidir" dedi.

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Kırpık ise, "Bu projelerin mutfağında, gençlerimizin umudunu aydınlatan danışman öğretmenlerimiz var. Sabırla ve özveriyle öğrencilerimizin merakını projeye dönüştüren, onlara rehberlik eden tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Emekleriniz, ülkemizin geleceği için çok kıymetlidir" ifadelerini kullandı.

Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Türköz de, "Bizim zamanımızda ‘başımıza icat çıkarmayın’ derlerdi. Maşallah, her taraf icatlarla doluyor. Son dönemde ülkemiz hem kendi insanına hem de dünya medeniyetleri arasına çok büyük katkılar sunmayı başarmıştır. Bu durum sizler sayesinde oluyor. Gençliğimiz geleceğimizdir, geleceğimiz de gençliğimizdir. Bu tür yatırımları gençliğimize yapıyoruz. Gerek millî eğitimimiz gerekse diğer yatırımlarımız, tamamen öğrencilerimizin daha iyi yetişmeleri için gerekli çalışmaları yürütmektedir. Yüzlerce proje arasından 38 projemiz buraya gelmeye hak kazandı. Bu tür yarışmalarda elbette birinci ve ikinci olacak; ancak yarışmayı her zaman değerli kılan yapılan yatırımdır. Buraya gelen bütün öğrencilerimize ben canı gönülden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol tarafından öğrencilerin projelerinin tanıtıldığı stantlar gezilerek bilgiler alındı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ PARTİLİ ERGUN: “TÜRKİYE’DE KAYIP ÇOCUKLARLA İLGİLİ NE POLİTİKA VAR NE DE VERİ!”

2026-02-04 12:12 - Genel

Menteşe’nin Meyve Ambarında Su Krizi

2026-02-03 13:45 - Gündem

Marmaris’in Güzellik Rotası: Yasemin Uçan Beauty

2026-02-06 17:36 - Marmaris

Milyonlarca kez dinlenen Tom Odell İstanbul’da sahne alacak

2026-02-03 12:38 - Magazin

Tarkan’ı 9 gündür süren konser serisinde yaklaşık 50 bin kişi dinledi

2026-02-04 16:50 - Magazin

Mehmet Çevik’ten samimi itiraflar: "Sahne aşkım hiç bitmedi"

2026-02-08 13:59 - Magazin

Selçuk Balcı Başkentli sanatseverlerle buluştu

2026-02-07 22:59 - Magazin

Karadeniz Ereğli’de unutulmaz konser

2026-02-06 10:06 - Magazin

Uludağ’da Sefo çılgınlığı

2026-02-07 12:04 - Magazin

Evinde ölü bulunan Datçalı doktor toprağa verildi

2026-02-06 17:29 - Asayiş

İlgili Haberler

Manisa’nın koroları festivallere damga vurdu

22:36 - Eğitim

Köy okulundan bursluluk sınavında büyük başarı

20:53 - Eğitim

Sepet şeklinde tasarlanan insan saçında çikolata ikramı

19:34 - Eğitim

Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Kal, Burhaniye’de okulları ziyaret etti

18:49 - Eğitim

Burhaniyeli öğrencilerden robot yarışmasında önemli başarı

18:42 - Eğitim

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem