?>

Lübnan’dan savaştan kaçanlar yaşadıkları korku dolu anları anlattı

?srail'in saldırılarının ardından lübnan'dan savaştan kaçıp mersin taşucu limanına ulaşanların bayışı yaklaşık bini buldu, mersin’e ulaşanlar yaşadıkları korku dolu anları anlattı.

Genel - 9 ay önce

İsrail’in saldırılarının ardından Lübnan’dan kaçan farklı ülkelerden yaklaşık bin kişi, Mersin’deki Taşucu Limanı’na geldi. Lübnan’dan çıkışlarını sağlayan Türkiye’ye teşekkür eden yolcular, yaşadıkları korku dolu anları anlattı.

İsrail’in Lübnan’a saldırmasının ardından Lübnan’da yaşayan başka ülke vatandaşları, havayolu kapalı olduğu için deniz yolu ile Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşçu Limanı’na gelmeye devam ediyor. Daha önce iki gemiyle Taşucu Limanı’na gelen çok sayıda kişi, buradan ülkelerine gitti. Bugün ise aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu farklı ülkelerden 320 kişinin bulunduğu gemi limana girdi. Savaştan kaçan yolcular, yaşadıkları korku dolu anları anlattı.

Savaştan kaçıp deniz yoluyla Türkiye’ye ulaşan Gülsüm Sak, patlamalardan ötürü korktuklarını belirterek, “Özellikle çocuklarımız çok korktu. Biz de o nedenle ülkemize geri dönmek zorunda kaldık. Beyrut’ta ikamet ediyorduk. Evimiz yüksek bir tepede bulunuyor. Bombaları gördük, çok korktuk” dedi.

Çalışmak için Samsun’dan Lübnan’a giden ve savaşın ardından dönmek zorunda kalan Baki Çidem, iki farklı ülkenin savaşında ölmemek için döndüğünü ifade ederek, “Çalışmak için gitmiştim. Her yerde bombalar patlıyor. Kaldığımız otelin yanında da bombalar patladı. Yaşananlar TV’de görüldüğü gibi değil, her yan kan gölü. Dağlarda saklanmak zorunda kaldık. Bir savaşta öleceksem kendi ülkemde ölmek isterim. İki farklı ülkenin savaşında ölmemek için dönmek zorunda kaldım” şeklinde konuştu.

Pasaport işlemlerinin ardından Avrupa ülkelerine gitmeye hazırlanan yabancı uyruklu yolcular ise, Lübnan’dan çıkışlarını sağlayan Türkiye’ye teşekkür ettiler.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

DOĞANIN EŞSİZ HEDİYESİ: SALDA GÖLÜ

2024-09-27 13:46 - Gezi

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

Söke’de tarımı koruma için tuzak kontrolleri sıkı tutuluyor

2024-09-27 09:35 - Genel

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

MUĞLA’DA VATANDAŞLARIN DAVASINA MUSKİ’DEN DESTEK

2024-10-02 14:36 - Asayiş

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

2024-09-27 16:44 - Gündem

Çamlık Bulvarı Pazar günleri trafiğe kapatılacak

2024-09-27 15:44 - Gündem

İlgili Haberler

YKS’ye giren öğrenci ve ailelerine ikram dağıtıldı

11:38 - Genel

Kimliğini takside düşüren öğrencinin yardımına Bayburt polisi koştu: Komiser öğrenciyi sınava yetiştirdi

11:30 - Genel

Okulları karıştırınca motosikletli polis okula böyle yetiştirdi

11:35 - Genel

Anne oğul aynı okulda sınava girdiler

11:35 - Genel

Afyonkarahisar’da YKS sınavına giren birçok adayın imdadına polis yetişti

11:12 - Genel

Günün Manşetleri

Milyonluk surat

10:12 - İnsan

75 Yaşındaki Usta ve 3 Oğlu Aynı Atölyede Sanatı Yaşatıyor

10:10 - Kültür Sanat

12 Yaşındaki Ameer Türkiye'de Hayata Tutundu

09:48 - Genel

Askeri Yasak Bölgeye Giren Şahıs Tutuklandı

09:47 - Asayiş

Çocuklarınızın kıyafetleri vücutlarına oturmuyorsa dikkat

08:48 - Sağlık