?>

‘Maharetli Eller’ çarşısı açıldı

Gürsu belediyesi’nin ev hanımı kadınlar için tasarladığı ‘maharetli eller’ çarşısı bugün açıldı. çarşıda, gürsulu ev hanımlarının el emeğiyle yaptığı eserler görücüye çıktı.

Ekonomi - 10 ay önce

Gürsu Belediyesi’nin ev hanımı kadınlar için tasarladığı ‘Maharetli Eller’ çarşısı bugün açıldı. Çarşıda, Gürsulu ev hanımlarının el emeğiyle yaptığı eserler görücüye çıktı.

Gürsu Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Maharetli Eller’ çarşısı Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz, çok sayıda ev hanımı ve vatandaşın katılımıyla bugün açıldı. Çarşıda satılan el yapımı çantalar, çiniler ve örtüler büyük ilgi gördü. Açılışta konuşan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Hanım kardeşlerimizin seçim döneminde bizlerden böyle bir talepleri vardı. ‘Başkanım halk eğitim merkezlerinde öğrendiklerimizi evde uyguladık. Yaptığımız eşyalar evlere sığmıyor’ diye bizden bir yer talep ettiler. Bizim buradaki amacımız hanımlarımızın el emeğiyle ürettikleri ürünleri Bursa’ya tanıtmak. Burada çeyizlik ürünlerden yemeklere kadar bir çok emek var. Gayemiz pazarı açarak kardeşlerimize destek vermek. Hanımlarımızın ürettiği ürünleri de e-ticaret desteği vererek dünyaya pazarlamak. Bu ürünleri her gün duyulmaya başlayınca da pazarın değeri artmış olacak. Gürsu’da becerikli ve maharetli kardeşlerimiz var. Sadece onlara bir köprü olmak gerekiyordu. Onların güzelliklerini biraz daha ön plana çıkarmamız gerekiyordu. Bu pazarda da sizlerin katkısıyla bunu başardık. Açılışta bizleri yalnız bırakmayan sizlere ve ürün üretip burada ürünlerini satacak olan pazar esnafımıza hayırlı işler diliyorum” dedi.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz ve protokol ile pazarı gezerek satıcılara hayırlı işler diledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS DENİZ KENARINDA 3 BİN KİŞİLİK ÇADIR KAMPI

2024-07-06 14:17 - Marmaris

MARMARİS'TE TRAVERTENLERE KARŞI YÜZMENİN TADI BAŞKA

2024-07-10 14:25 - Marmaris

MARMARİS’TE MARİNA KAPASİTE ARTIŞI PROJESİNE İPTAL

2024-07-06 19:36 - Marmaris

YENİ SAYFA İLE İTALYA GEZİSİ

2024-07-06 12:44 - Ulusal

Muğla Sandras Dağı’nda çevreciler kazandı

2024-07-11 13:43 - ÇEVRE

Erdoğan: "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir"

2024-07-05 16:47 - Ulusal

Muğla ve Türkiye’deki aktif fay hatları

2024-07-11 16:18 - Gündem

ANADOLU'DA MUHTEŞEM BİR RÜYA: BALLICA

2024-07-08 11:14 - Gezi

Marmaris’te yanan alanlar yeşeriyor

2024-07-09 12:55 - ÇEVRE

SANTRAL DAVASI REDDEDİLDİ, MUĞLALI ÇEVRECİLER AYAKTA

2024-07-09 13:20 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Yalova’dan 4 ayda 190 milyon dolarlık ihracat

15:15 - Ekonomi

Kuru incir ihracatı yüzde 28 büyüdü

13:20 - Ekonomi

Malatya Açık Oto Pazarı’nda satıcı da alıcı da beklemede

13:13 - Ekonomi

AOSB Ulusal 5’inci Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması Sonuçlandı

12:37 - Ekonomi

Siirt’te yılın ilk mercimek hasadı yapıldı

12:29 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Yeşilin Binbir Tonu Fotoğrafçıları Büyüledi

15:33 - Gündem

Kardiyorenal Sendrom Alarmı

15:28 - Sağlık

80 yıllık giysiler yeniden hayat buldu

14:23 - Genel

Mehir Vakfı'ndan Evlilik Çağrısı

14:21 - İnsan

Özel Öğrencilere Şiddet Uygulayan Öğretmen Tutuklandı

13:53 - Asayiş