?>

MAKTEK Konya, şehrin marka imajını güçlendirdi

KTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI SELÇUK ÖZTÜRK, FUARIN KONYA’NIN ÜRETİM MERKEZİ KİMLİĞİNİ PEKİŞTİRDİĞİNİ SÖYLEDİ.

Ekonomi - 2 ay önce

KTO Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen MAKTEK Konya 2025 Fuarı yurt içinden ve yurt dışından 35 bin 813 profesyonel ziyaretçiyi ağırlayarak sektöre canlılık kazandırdı. KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, fuarın Konya’nın üretim merkezi kimliğini pekiştirdiğini söyledi.

MAKTEK Konya 2025 Fuarı, makine sektöründe Konya’nın marka imajını güçlendirdi. Konya Ticaret Odası (KTO) Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuar, yurt içinden ve yurt dışından 35 bin 813 profesyonel ziyaretçiyi ağırlayarak sektöre canlılık kazandırdı. Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, fuarın kapanışı dolayısıyla yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz MAKTEK Konya Fuarı, 4 holde toplam 45 bin metrekarelik alanda yaklaşık 400 firmanın katılımıyla gerçekleştirildi. Son derece verimli geçen fuarımızla ilgili firma temsilcilerinin olumlu görüşleri memnuniyet vericidir. MAKTEK Konya, makine sektöründe Konya’nın üretim gücünü, sanayi potansiyelini ve yenilikçi vizyonunu bir kez daha ortaya koymuştur."

Başkan Öztürk, fuarın Konya’nın üretim merkezi kimliğini pekiştirdiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Konya, Türkiye’nin en önemli makine üretim merkezlerinden biridir. Şehrimiz, takım tezgahları, metal işleme, otomasyon ve üretim teknolojilerinde hem ulusal hem de uluslararası pazarlarda güçlü bir konuma sahiptir. MAKTEK Konya Fuarı, bu gücü tüm dünyaya tanıtan bir vitrin olmuştur. Fuarda sergilenen yüksek teknoloji ürünleri, Konya’nın yalnızca üretimde değil, inovasyonda da merkez şehir olduğunu göstermiştir."

Firmalar ve ziyaretçiler fuarı başarılı buldu

Fuar süresince yerli ve yabancı firma temsilcileri, dört gün boyunca yoğun ticari görüşmeler gerçekleştirdi. Katılımcıların büyük bölümü, fuarın sektöre yeni iş bağlantıları ve ihracat fırsatları kazandırdığı yönünde görüş bildirdi. Ziyaretçiler açısından da MAKTEK Konya, yenilikçi ürünlerin ve teknolojik gelişmelerin takip edilebildiği, güçlü iş birliklerinin kurulduğu bir platform olarak değerlendirildi. Başkan Öztürk, fuarın Konya ekonomisine sağladığı katkıya dikkat çekerek şöyle konuştu: "MAKTEK Konya Fuarı, şehrimizin üretim altyapısına, sanayi kültürüne ve küresel tanınırlığına büyük katkı sağlamıştır.

Fuarımız sayesinde sadece makine sektörü değil, lojistikten konaklamaya, hizmetten perakendeye kadar birçok sektör de ciddi bir hareketlilik yaşamıştır.

Bu yönüyle MAKTEK Konya, Konya’nın ekonomik ekosistemine doğrudan değer katan bir organizasyon haline gelmiştir." Selçuk Öztürk, fuarın gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ederek sözlerini şu şekilde tamamladı: "MAKTEK Konya 2025 Fuarı’nın düzenlenmesinde katkı sağlayan Takım Tezgâhları Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ne (TİAD), Makine İmalatçıları Birliği’ne (MİB) ve TÜYAP Fuarcılık Grubu’na teşekkür ediyorum.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti Marmaris ilçe teşkilatında yeni yönetim hazırlığı

2025-10-07 18:00 - Marmaris

Muğla’da "Bu kadarı olmaz" dedirten görüntüler: Fayton çeken ata alkol içirdiler

2025-10-06 16:28 - Asayiş

Marmaris sosyal yardımlaşma vakfında zimmet iddiası: üç kişi tutuklandı

2025-10-10 17:28 - Marmaris

Ölüdeniz Yolu Projesinde Dev Adım

2025-10-09 14:43 - Ulaşım

MUTTAŞ İle Muğla Havalimanları’na Kaliteli Hizmet

2025-10-07 12:03 - Ulaşım

Ertelenen Aleyna Tilki konseri 10 Ekim’de yapılacak

2025-10-07 10:03 - Magazin

GÖKOVA'NIN KALBİNE YAPILACAK TESİS TEPKİ ÇEKİYOR

2025-10-06 15:12 - Marmaris

İbrahim Tatlıses, Neşet Ertaş’ın mezarını ziyaret etti

2025-10-11 16:08 - Magazin

Buket Cançekenoğlu Marmaris Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün başına geçti

2025-10-07 13:57 - Marmaris

Rehinelerin Serbest Bırakılması İçin 72 Saatlik Süre Başladı

2025-10-10 15:00 - Siyaset

İlgili Haberler

Başkan Güngör ’den Ankara’da Manavgat OSB ile ilgili yoğun temaslar

17:05 - Ekonomi

Türkiye savunma ve havacılık ihracatında tarihi rekor

15:59 - Ekonomi

Gaziantep, kasım ayında 837 milyon 860 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi

15:51 - Ekonomi

Başkan Ünverdi kasım ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

15:52 - Ekonomi

Denizli’den Kasım ayında 373 milyon dolarlık ihracat

15:46 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Muğla’da Engelsiz Yaşam Platformu toplantısı

15:41 - İnsan

Engelsiz Tatil Yaşam Merkezi ücretsiz hizmet verecek

15:25 - İnsan

Başkan Aras 19.Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı’na Katıldı

15:06 - Turizm

Engeller Muğla’da sevgi ve hizmetlerle aşılıyor

15:32 - Genel

Milas’ta Yeni Hastane Yolu Hızla İlerliyor

14:59 - Genel