?>

Malatya’da 11. Kitap Fuarı için geri sayım başladı

MALATYA VALİLİĞİ VE MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN 11. ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI ÖNCESİNDE, BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI. 11. ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI, BU YIL 31 EKİM’DE BAŞLAYACAK.

Kültür Sanat - 2 gün önce

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı öncesi bilgilendirme toplantısı yapıldı. 11. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, bu yıl 31 Ekim’de başlayacak.

Malatya Nikah Sarayı’nda yapılan toplantıya Malatya Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, ilgili daire müdürleri ve basın mensupları katıldı. Kitap ve Kültür Fuarı Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "İlimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla el ele vererek 31 Ekim 9 Kasım tarihleri arasında Oduzu Pınarbaşı’nda 15 bin metrekarelik alanda fuarımızı gerçekleştireceğiz. Bu yılki fuarımızın teması ‘1 kitap 1000 Umut’. Çünkü biz biliyoruz ki kitap sadece bir bilgi kaynağı değil aynı zamanda umut ilham ve iyileşmenin de bir sembolüdür. Depremin izlerini silmeye çalıştığımız bu dönemde kültürün sanatın ve bilginin insan ruhuna kattığı güç her zamankinden daha kıymetli" dedi. Geçen yıl düzenlenen 10. Malatya Kitap Fuarı’nın şehrin kültür hayatında dönüm noktası olduğunu belirten Başkan Er, "Geçen yıl yüz binlerce ziyaretçisini ağırladığımız fuarda 300’ü aşkın yayınevi 320 yazar, yüzlerce imza etkinliği ve söyleşi Malatya’yı kitap kokusuyla doldurdu. Bu büyük ilgi bizlere güç verdi. Yeni fuar döneminde çıtayı daha da yükselttik. Bu yıl 320 yayınevi 340 yazar 340 imza etkinliği 75 söyleşi 120 okuryazar buluşması ve 30 yazar STK buluşmasıyla Malatya yeniden kültür ve edebiyat merkezine dönüştüreceğiz" diye konuştu. Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, "Depremden biraz daha çıkalım, toparlanalım diye hızlı bir şekilde kitap fuarı Malatya’mızın hayatına girdi. Biz depremle, Covid’le sarsılan bu alanı yeniden ayağa kaldırmak istiyoruz" ifadesine yer verdi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli ise, "Tüm öğrencilerimize duyurularımız yaptık. Bütün Üniversite ailesi olarak fuara katılacağız" dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, "Bu fuar ilimize ciddi moral kaynağı olacağını ve şehrimizin geçmişine yakışır şekilde bir kültür faaliyeti olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. Son olarak konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz ise Kitap Fuarı’na her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Vali Yavuz, "Tüm Malatya ailesinin bu kitap fuarına sahip çıkması her şeyden önce amacına ulaşması bakımından fevkalade önemli görüyorum. Şehrimizde yapılan ve şehrimize katkı sunması umulan her ne proje faaliyet var ise bir Malatyalı olarak bunun başarısı için hep beraber gayet etmeliyiz. Netice itibariyle bireysel şehirlerin bireysel davranış içerisinde bulunan kişilerin sinerji oluşturmasının imkanı olmadığını her fırsatta söylüyorum. Yaptığımız her bir faaliyetin aslında zihinsel entelektüel ya da felsefi bir geri planı olması gerekir. Elimizden gelen her türlü desteği sunacağız. Yaptığımız her bir faaliyetin aslında zihinsel entelektüel ya da felsefi bir geri planı olması gerekir. Doğaçlama, plansız, aklınıza geldiği gibi iş yapan toplumlar, bireyler asla büyük değişim ve dönüşümleri gerçekleştiremezler. O nedenle biz her gün söylediğimiz sözün her bir yaptığımız bir işin bir felsefi tabanının olduğunu düşünmeliyiz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MİLLETVEKİLİ ERGUN '' OECD VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE, ENERJİ ENFLASYONUNDA ZİRVEDE''

2025-10-20 13:58 - Genel

Ergun “gıda fiyatları el yakıyor, vatandaşın sofrasına ateş düşmüştür”

2025-10-16 12:44 - Ekonomi

Marmarisli muhtar Ankara’da düzenlenen programa katıldı

2025-10-18 10:06 - Marmaris

Marmaris Siteler Mahalle Muhtarı Gülizar Pekpak’tan Ankara çıkarması

2025-10-16 15:55 - Marmaris

AK Parti Muğla İl Başkanlığı’na Cengizhan Güngör atandı

2025-10-17 19:32 - Gündem

Türkiye, gıda enflasyonunda Avrupa birincisi oldu

2025-10-21 14:59 - Ekonomi

Acıpayamlı kadın kuaför İngiltere’de Dünya 2.’si oldu

2025-10-17 09:29 - Magazin

Kütahya’da okul gezisi dönüşünde zehirlenen 28 öğrenci hastaneye kaldırıldı

2025-10-16 03:20 - Asayiş

Marmaris Meslek Okulları Teoriden Öteye Geçemiyor

2025-10-15 13:16 - Marmaris

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

2025-10-17 14:08 - Magazin

İlgili Haberler

Perde Erzincan’da kapandı: En iyi kısa filmler belli oldu

08:30 - Kültür Sanat

Sanatın ustaları Erzincan’da buluştu

08:20 - Kültür Sanat

Canbay & Wolker, Niğde Gastronomi Festivali’nde sahne aldı

22:36 - Kültür Sanat

Görevden alınan Kültür Müdüründen imalı veda; "Vefa, İstanbul’da sadece bir semtin adıymış"

22:01 - Kültür Sanat

Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Özel görevine başladı

20:48 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Psikolog Kanizi'den Akran Zorbalığı Uyarısı

17:30 - Sağlık

Vali Akbıyık: "Çam balında dünya birincisiyiz"

17:00 - Genel

TÜRSAB’tan Milas-Bodrum Turizmine Destek Ziyareti

15:42 - Turizm

Demos’un Sesi Muğla’da Yankılanacak

15:04 - Kültür Sanat

Datça’dan Bodrum’a Tüm Engeller Aşılıyor

15:04 - İnsan