?>

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bir günde 8 bin 500 hasta başvuruyor

MALATYA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ, KENT GENELİNDEKİ HASTA YÜKÜNÜN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ ÜSTLENİYOR. HASTANEYE BİR GÜNDE YAKLAŞIK 8 BİN 500 HASTA BAŞVURU YAPIYOR.

Sağlık - 4 ay önce

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kent genelindeki hasta yükünün büyük bölümünü üstleniyor. Hastaneye bir günde yaklaşık 8 bin 500 hasta başvuru yapıyor.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Gönültaş, 6 Şubat 2023 depremlerinin yıl dönümünde yaptığı değerlendirmede, hastanenin Malatya’daki sağlık hizmetlerinde merkezi bir rol üstlendiğini belirtti. Gönültaş, Malatya’da hasta yoğunluğunun önemli bir kısmının Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından karşılandığını söyledi. 6 Şubat depremlerini Malatya’da yaşadığını ifade eden Gönültaş, sağlıkçıların da depremzede olmasına rağmen kentte sağlık hizmetlerinin aksamadan sürdürüldüğünü kaydetti. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kent merkezindeki en büyük sağlık kuruluşu olduğunu ifade eden Gönültaş, "Hastanemiz Malatya’da tanı ve tedavi süreçlerinde hasta yükünün büyük bölümünü karşılayan bir kurumdur. Yaklaşık bin 55 yatak kapasitemiz ve 167 yoğun bakım yatağımız bulunuyor" dedi.

Başhekim Doç. Dr. Fatih Gönültaş, hastaneye günlük poliklinik ve acil servis başvuruları dahil olmak üzere yaklaşık 8 bin ila 8 bin 500 hastanın müracaat ettiğini belirterek, yoğunluğun büyük bir ekip çalışmasıyla yönetildiğini söyledi. Gönültaş, sağlık hizmetlerinin hekiminden hemşiresine, teknik personelinden destek ekiplerine kadar tüm çalışanların özverisiyle yürütüldüğünü kaydetti. Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile yapılan afiliyasyonun sağlık hizmetlerine önemli katkılar sunduğunu kaydeden Gönültaş, akademik kadronun desteğiyle daha önce sevk edilen birçok hastanın artık Malatya’da tedavi edilebildiğini söyledi.

Hasta sayısındaki artış ve değişen hasta profiline de değinen Gönültaş, teknik altyapı ve personel açısından bir eksiklik yaşanmadığını, artan nüfus ve hizmet talebi nedeniyle Malatya’nın daha büyük bir hastaneye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ PARTİLİ ERGUN: “TÜRKİYE’DE KAYIP ÇOCUKLARLA İLGİLİ NE POLİTİKA VAR NE DE VERİ!”

2026-02-04 12:12 - Genel

Menteşe’nin Meyve Ambarında Su Krizi

2026-02-03 13:45 - Gündem

Çıkan yangında ev küle döndü

2026-02-01 13:04 - Asayiş

Milyonlarca kez dinlenen Tom Odell İstanbul’da sahne alacak

2026-02-03 12:38 - Magazin

‘Barış Manço Anma Gecesi’ 4 Şubat’ta

2026-02-01 09:15 - Magazin

Tarkan’ı 9 gündür süren konser serisinde yaklaşık 50 bin kişi dinledi

2026-02-04 16:50 - Magazin

ERGUN “MENTEŞE’DEKİ TOKİ PROJESİ 3,5 YILDIR ORTADA YOK”

2026-01-31 16:16 - Genel

Mehmet Çevik’ten uyuşturucu açıklaması

2026-01-31 10:42 - Magazin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan ’yeni anayasa’ vurgusu

2026-02-01 18:43 - Siyaset

Karadeniz Ereğli’de unutulmaz konser

2026-02-06 10:06 - Magazin

İlgili Haberler

Hisarcık’ta çöp konteynerlerinde temizlik ve dezenfeksiyon çalışması

18:25 - Sağlık

Tunceli’de "Her Gebeye Bir Ebe" uygulaması başarıyla yürütülüyor

17:39 - Sağlık

Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde MS hastalığına dikkat çeken etkinlik

17:26 - Sağlık

Oktay Kaynarca’nın adı Malatya Kan Alma Birimi’ne verildi

15:28 - Sağlık

PSA testi prostat hastalıklarında kritik rol oynuyor: Erken teşhis hayat kurtarıyor

14:55 - Sağlık

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem