?>

Mamasın Barajında su miktarı son 10 yılın en düşük seviyesinde

Aksaray belediye başkanı evren dinçer, son yılların en kurak ve yağışsız dönemini geçiren aksaray’da su tasarrufu öneminin bir kez daha ortaya çıktığını açıkladı. Aksaray’ın su ihtiyacını karşılayan mamasın barajında su seviyesinin giderek azaldığını belirten başkan dinçer, mamasın barajında su seviyesinin son 10 yılın en düşük seviyesinde olduğunu belirterek, “suyumuzu tasarruf kullanmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Gündem - 2 yıl önce

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, son yılların en kurak ve yağışsız dönemini geçiren Aksaray’da su tasarrufu öneminin bir kez daha ortaya çıktığını açıkladı. Aksaray’ın su ihtiyacını karşılayan Mamasın Barajında su seviyesinin giderek azaldığını belirten Başkan Dinçer, Mamasın Barajında su seviyesinin son 10 yılın en düşük seviyesinde olduğunu belirterek, “Suyumuzu tasarruf kullanmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

165 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip Mamasın Barajı, Aksaray içme suyunu karşılayan en önemli kaynakların başında yer alıyor. Mamasın Barajı, nisan ve mayıs aylarında tarımsal sulamada kullanılıyor ve durum böyle olunca barajın su seviyesi bu aylarda kimi noktalarda dip seviyelere ulaşacak kadar düşüyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer, Mamasın Barajında su seviyesinin düşmeye devam ettiğini açıkladı ve tehlikenin ciddi boyutta olduğunu söyledi. Başkan Dinçer, “Mamasın Barajındaki su seviyemiz yüzde 20 civarında. İçinde bulunduğumuz bugünlerde şehrimizin günlük su tüketim miktarı arttı. Barajdaki su miktarı her geçen gün azalmaya devam ediyor. Barajımızdaki su miktarı son 10 yılın en düşük seviyesinde” dedi.

Ülke genelinde yaşanan kuraklıktan en çok etkilenen illerin başında Aksaray’ın da olduğunu söyleyen Başkan Dinçer, “Meteoroloji verilerine göre son yıllarda en az yağış alan illerin arasında Aksaray birinci sırada. Kış mevsiminde kar yağışının olmaması ve bu yılki beklenen yağış miktarı göz önünde bulundurulduğunda şehrimiz kuraklık tehdidi ile karşı karşıya” şeklinde konuştu. Başkan Dinçer, su tasarrufu konusunda sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Kıymetli hemşerilerim, hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu şu günlerde su tüketim oranımız saniyede 680 litreden yaklaşık yüzde 20 artarak 800 litreye kadar çıktı. İçme suyu kaynağımız Mamasın Barajında su seviyesi yaklaşık yüzde 20 düzeyinde. Bu nedenle su tasarrufunu çok önemli hale geldi. Alacağımız basit tedbirlerle evimizde ve iş yerlerimizde günlük yüzde 20 su tasarrufu yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

Suyun tasarruflu kullanması noktasında çağrıdan bulunan Başkan Dinçer, Aksaray Belediyesi olarak bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ve suyun daha dikkatli kullanılması için sürekli farkındalık çalışması yürüttüklerini sözlerine ekledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Boykot Olmayan Ayakkabı Markaları Hangileri? Yerli Ayakkabı Markaları Listesi

2024-06-24 14:53 - Gündem

Hametan Krem Nedir? Ne İşe Yarar?

2024-06-24 17:17 - Genel

MARMARİS’TE DOMUZ TEHDİDİ

2024-06-22 14:56 - Marmaris

Yumoş İsrail malı mı ?

2024-06-22 16:15 - Genel

Türk Malı İçecekler 2024 (Tam Liste)

2024-06-24 11:37 - Genel

MARMARİS'TE DOLUNAY BAKANI HAYRAN BIRAKTI

2024-06-22 14:44 - Marmaris

DATÇA YOLUNDAKİ EŞEK VE ATLARA DİKKAT

2024-06-20 15:57 - Yaşam

LEZZETLİ BALIKTA PÜF NOKTA: MEVSİMİNİ BİLMEK

2024-06-25 13:33 - İnsan

MARMARİS’TE DOMUZ SORUNU GİDEREK ARTIYOR

2024-06-24 10:38 - Marmaris

“TATVAN TRENİ” 24 HAZİRAN’DA YOLA ÇIKIYOR

2024-06-20 16:05 - Turizm

İlgili Haberler

Taksim karla kaplandı

14:12 - Gündem

Osmangazi Belediyesi’nden karla mücadelede kesintisiz mesai

14:08 - Gündem

Başkentte etkili olan kar yağışı Eymir Gölü’nde kartpostallık görüntüler oluşturdu

13:56 - Gündem

Hakkari-Şırnak kara yoluna çığ düştü

13:28 - Gündem

Bitlis kara gömüldü, 335 köy yolu kapalı

13:30 - Gündem

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan