?>

Manisa çiftçisi için yeni pazarlar bulunacak, mahsul toprakta kalmayacak

Manisa büyükşehir belediye başkanı ferdi zeyrek, şehzadeler ziraat odası başkanı hüseyin altındağ ve yönetimini makamında ağırladı. Ziyarette konuşan başkan zeyrek, üreticiye destek için altyapı çalışmalarına başladıklarını belirtirken, mahsulün toprakta kalmaması ve çiftçinin zenginleşmesi için planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ ve yönetimini makamında ağırladı. Ziyarette konuşan Başkan Zeyrek, üreticiye destek için altyapı çalışmalarına başladıklarını belirtirken, mahsulün toprakta kalmaması ve çiftçinin zenginleşmesi için planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi.

Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ ve yönetim kurulu üyeleri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e tebrik ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan Başkan Zeyrek, “Tarım, şehrimizde olmazsa olmaz. Üreticilerimizin, çiftçilerimizin sorunlarını siz de çok iyi biliyorsunuz. Yılda bir kere 250 liralık kelter vermek, seçim döneminde makine vermek, maalesef üreticiye destek değil. Üreticiye destek için altyapı çalışmalarına başladık. Onunla birlikte Gediz Tarımı Geliştirme Merkezi diye bir merkez kuracağız. 17 ilçede bu merkezi oluşturacağız. Ziraat mühendislerimiz ücretsiz toprak analizleri yapacak. Erken uyarı sistemi ile oradaki çiftçileri uyaracak. Hangi zamanda hangi ilaçlar atılacak, danışmanlık hizmeti verecek. Bir de toprakta kalan mahsulü satacak yeni pazarlar bulacağız. Kimsenin mahsulünün toprakta kalmaması gerekiyor, benim en büyük hayalim bu. Çuvaldaki üzüm para yapmıyor, o kuru üzümü 20-30 gramlık poşetlere koyduğunuz zaman katma değerli hale geliyor. Çiftçiyi zenginleştirmek lazım. 5 yıllık süreçte buna yönelik işletmeler kuracağız. Bu tesislere kooperatifler aracılığıyla çiftçiler sahip olacak. Sahibi bir tane şahıs ya da Manisa Büyükşehir Belediyesi olmayacak. Çiftçi hem üretirken, hem satarken kazansın. Bunları yapmak için göreve geldik. Bir kuruşun peşinden koşacağız, ne yiyeceğiz, ne de yedireceğiz. O adaleti ortaya koyacağız. Allah’ım inşallah bizlere yardımcı olsun” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ulucanlar’da ne canlar gitti

2024-05-06 11:10 - Gündem

100 YILLIK HASRET BÜYÜKŞEHİR İLE SONA ERİYOR

2024-05-06 13:52 - Gündem

FETHİYE’DE 40 DÖNÜMLÜK ALANA YENİ OTOGAR YAPILACAK

2024-05-03 13:24 - Gündem

Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi

2024-05-05 23:13 - İnsan

DİŞ HEKİMLERİNE YEŞİL PASAPORT İÇİN VEKİL DESTEĞİ

2024-05-04 13:35 - Sağlık

EGELİ İŞ İNSANLARINDAN AZERBAYCAN’A ÇIKARMA

2024-05-06 16:10 - Gündem

Marmaris’te bir inat uğruna öğrenciler perişan

2024-05-01 18:34 - Marmaris

DALYAN’DA MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN

2024-05-06 11:33 - Gündem

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

2024-05-05 22:31 - Genel

SEKTÖRDE BİR İLK: EVCİL HAYVAN MAMASI DERNEĞİ KURULDU

2024-04-30 16:53 - Genel

İlgili Haberler

ASO Başkanı Ardıç: "2026 yılı için açıklanan asgari ücretin tüm çalışanlara ve işverenlere hayırlı olmasını diliyorum"

20:38 - Ekonomi

Çayeli Bakır’da 3. seviye acil durum tatbikatı gerçekleştirildi

18:06 - Ekonomi

Edremit Tarıma Dayalı OTB’de dev adım

17:39 - Ekonomi

DTO’da iş insanlarına yeni bakış açıları anlatıldı

17:34 - Ekonomi

DSO’da yılın son meclis toplantısı gerçekleştirildi

17:32 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Muğla Büyükşehir’den yerel kalkınmaya katkı

12:55 - Ekonomi

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim