?>

Manisa’da biyoteknik mücadele yaygınlaşıyor

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KİRAZ ÜRETİMİNDE BÜYÜK ZARARA YOL AÇAN ‘KANADI NOKTALI SİRKE SİNEĞİ’ İLE BİYOTEKNİK MÜCADELE KAPSAMINDA ÜRETİCİLERE 160 BİN ADET ELMA SİRKESİ DAĞITIMINA BAŞLADI. PROJENİN İLK DAĞITIMI DEMİRCİ İLÇESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Ekonomi - 2 ay önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kiraz üretiminde büyük zarara yol açan ‘Kanadı Noktalı Sirke Sineği’ ile biyoteknik mücadele kapsamında üreticilere 160 bin adet elma sirkesi dağıtımına başladı. Projenin ilk dağıtımı Demirci ilçesinde gerçekleştirildi.

Çevre dostu tarımı ve sürdürülebilir üretimi hedefleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi, kiraz bahçelerini tehdit eden zararlılara karşı biyoteknik yöntemlerle mücadelesine devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen projeyle kimyasal ilaç kullanımının azaltılması, ekosistemin korunması ve ihracatta engel teşkil eden ilaç kalıntısı sorunun ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu, düşük maliyetli ve sürdürülebilir bir yöntem olan biyoteknik mücadele yöntemi ile üreticilere destek oluyor. Toplam 11 ilçede 160 bin elma sirkesi dağıtılacak

Proje kapsamında Akhisar, Alaşehir, Demirci, Gördes, Salihli, Sarıgöl, Selendi, Soma, Şehzadeler, Turgutlu ve Yunusemre ilçelerinde bulunan 106 mahallede toplam 31 bin 942 dekarlık kiraz üretim alanda faaliyet gösteren 2 bin 653 üreticiye 160 bin adet kükürtsüz elma sirkesi dağıtılacak.

Demirci’de düzenlenen ilk dağıtım töreninde 826 üreticiye 18 bin 144 şişe sirke teslim edildi. Dağıtım törenine Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yılmaz Usta, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Demirci İlçe Şefi Melih Kuru, Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. "Demirci öncelikli ilçelerimizden"

Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yılmaz Usta, biyoteknik mücadelenin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Çevreye zarar vermeyen, gıdada kalıntı bırakmayan ilaçsız yöntemi destekliyoruz. Kırsal Hizmetler Dairesi olarak Demirci, Gördes, Köprübaşı ve Selendi gibi ilçelerimiz öncelik verdiğimiz ilçeler arasında. Bu yıl 160 bin şişe elma sirkesi alımı gerçekleştirdik. Toplam 32 bin dekarlık alanda Suzuki olarak bilinen kanadı noktalı sirke sineğiyle mücadele edeceğiz. Üreticilerimize afetsiz ve verimli bir sezon diliyorum."

Demirci Kargınışıklar Mahalle Muhtarı Osman Altun, desteklerin üreticiye önemli katkı sağladığını belirterek, "Daha önce de bu sirkeleri kullandık. Ürünlerimizin kalitesi arttı. Ürünlerimizi rahatlıkla ihracata gönderdik. Desteklerden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Yiğitler Mahalle Muhtarı Hayrettin Karakaya da uygulamanın olumlu sonuç verdiğini ifade ederek, "Önceki yıllarda kirazlarımızda ciddi kurt sorunu yaşanıyordu. Büyükşehir Belediyemizin sağladığı destek sayesinde bu sorun büyük ölçüde çözüldü. Başkanımız Besim Dutlulu’ya teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

YENİLENEN ÇARŞI TURİSTLERİN GÖZDESİ OLDU

2026-05-05 18:01 - Marmaris

1 milyar dolarlık pazar, 50 milyon oyuncu: Türkiye’de gaming büyüyor

2026-05-07 10:41 - Teknoloji

Askeri limana taş götüren kamyon devrildi

2026-05-06 15:05 - Asayiş

MUĞLA’DA GELECEĞİN SPORCULARI BİLİMSEL TARAMAYLA KEŞFEDİLİYOR

2026-05-06 11:30 - Spor

Gül serada 5, çiçekçide 50-100 lira

2026-05-06 10:42 - Ekonomi

Yaşlı adam evinde ölü bulundu

2026-05-06 10:19 - Asayiş

Sinop’ta pazar yoğunluğuna otoparklı çözüm

2026-05-07 12:27 - Gündem

Göz kuruluğu ve göz hastalıklarında lazer tedavi yöntemlerinin önemi artıyor

2026-05-07 11:52 - Sağlık

Bayburt’ta öğrencilere "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" eğitimi verildi

2026-05-07 11:37 - Sağlık

El-Cezeri’nin mirası Cizre’deki Bilim Fuarında devam ettirildi

2026-05-07 10:25 - Teknoloji

İlgili Haberler

ATSO Başkan Adayı Hatice Öz: "Antalya hak ettiği yerde değil"

21:40 - Ekonomi

Kütahya’da "Yeşil Vatan" 7/24 koruma altında

18:08 - Ekonomi

Sakarya’da fındık işçilerinin 2026 yılı yevmiyesi belli oldu

17:09 - Ekonomi

Fındık üreticileri hasat hazırlığına başladı: "Rekolte düştü"

16:52 - Ekonomi

Alanya keçiboynuzu Antalya’yı temsil edecek

16:50 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim