?>

Manisa’da Mesir Macunlu yemekler yarıştı

Manisa büyükşehir belediyesi ile manisa gastronomi derneği organizasyonuyla 485. Uluslararası manisa mesir macunu festivali kapsamında "mesir macunlu yöresel lezzetler" yemek yarışması düzenlendi. Manisa’nın zengin mutfak kültürünü ön plana çıkarmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte murat selçuk, mutancana yemeği ile birinciliği kazandı.

Kültür Sanat - 8 ay önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Gastronomi Derneği organizasyonuyla 485. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında "Mesir Macunlu Yöresel Lezzetler" yemek yarışması düzenlendi. Manisa’nın zengin mutfak kültürünü ön plana çıkarmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte Murat Selçuk, mutancana yemeği ile birinciliği kazandı.

Her yarışmacının kendi seçtiği yemeği hazırladığı etkinliğin tek ve özgün kuralı, tariflerde Mesir Macunu kullanılmasıydı. Katılımcılara, yemeklerini hazırlamaları için 30 dakikalık süre tanındı. Bu süre içinde yarışmacılar, hem hayal güçlerini hem de geleneksel öğeler barındıran tariflerini jüriye sunmak üzere tamamladı. Yarışmanın jüri koltuğunda Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Vekili ve İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Doç. Dr. Turgay Bucak, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Gastronomi Derneği Başkanı Gizem Tarım ve Magnesia Gastronomi Aşçılar Derneği Başkanı Gürdeniz Ürkmez yer aldı. Jüri üyeleri, yarışmacıların hazırladığı yemekleri hem sunum hem de lezzet açısından değerlendirdi.

Yarışmaya Deniz Zıngıl, Mine Senan, İbrahim Karakuzu, Nuray Çiçek, Dilek İdigü, Erhan Demirel ve Murat Selçuk katıldı. Topalak Çorbası, Mesir Macunlu Kuzu İncik, Mutancana, Kuzu Etli Zeytinyağlı Enginar ve Kıymalı Mantı gibi yemekler, Mesir Macunu ile özgün şekilde harmanlanarak yarışmaya damga vurdu. Yarışma sonunda, mutancana yemeği ile birinciliği kazanan Murat Selçuk’a hamur yoğurma makinesi, ikincilik ödülünü alan Erhan Demirel’e airfryer ve üçüncü olan Nuray Çiçek’e filtre kahve makinesi hediye edildi. Ödüller, jüri üyeleri tarafından takdim edilirken tüm yarışmacılara madalya ve katılım sertifikası, jüri üyelerine ise teşekkür belgeleri verildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Grekoromen Güreş Milli Takımı, Kazakistan’dan 5 madalya ile döndü

2025-04-19 20:04 - Spor

Marmaris'te Türk Sanat Müziği Ziyafeti

2025-04-24 13:47 - Marmaris

Üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

2025-04-20 10:11 - Asayiş

Üzerinden tüfek ve tabanca çıktı

2025-04-20 09:42 - Asayiş

Gümüşhane’de Aile Yılı kapsamında veliler ve öğrenciler birlikte kitap okudu

2025-04-19 16:18 - Eğitim

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

Fırtına çatıları uçurdu, hasar tespit çalışmaları başladı

2025-04-24 12:55 - Gündem

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

Fenerbahçe Beko, seride durumu 2-0’a getirdi

2025-04-24 22:49 - Spor

Marmaris'te Yaban Domuzları Kediyi Parçaladı

2025-04-24 12:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Mardin’in geleneksel tatları Sinop’ta tanıtıldı

13:07 - Kültür Sanat

Pursaklar Belediyesi kadınlara 15 Temmuz Demokrasi Müzesi, Millet Camisi ve Millet Kütüphanesi gezisi düzenledi

13:00 - Kültür Sanat

Ankara’da "Yaşayan Miras Okulu" açıldı, Bakan Ersoy bu okulun yaygınlaştırılacağını duyurdu

12:52 - Kültür Sanat

Ümraniye Müzik Akademisi eğitimlerine aralıksız devam ediyor

12:33 - Kültür Sanat

Battalgazi’de asırlık hikayeleriyle Malatya türküleri gecesi

12:34 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Muğla Büyükşehir’den yerel kalkınmaya katkı

12:55 - Ekonomi

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim