?>

Marmaris'te Yürek Isıtan 23 Nisan Kutlaması

Muğla Marmaris'te emekli Salih Yazgan, her yıl olduğu gibi bu yıl da sokağını bayraklarla donatarak çocuklarla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladı.

Genel - 2 ay önce

Muğla’nın Marmaris ilçesinde emekli olduktan sonra her maaşından aldığı bayraklar ile oturduğu sokağı bayram yerine dönüştüren Marmaris’in ’23 Nisan Dedesi’ Salih Yazgan bu yıl da 12. kez coşkuyla 23 Nisan’ı çocuklarla kutladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Marmaris’in ’23 Nisan Dedesi’ veya ’Bayrak Dedesi’ olarak tanınan Salih Yazgan, oturduğu 105. Sokak’ta geleneksel hale getirdiği 23 Nisan kutlamalarını bu yıl da coşkuyla ve çeşitli etkinlikler ile gerçekleştirdi.

İlçede düzenlenen resmi programların ardından saat 16.00’da etkinliğine başlayan Yazgan’ın bu yıl 12.’sini düzenlediği 105. Sokak 23 Nisan Kutlama etkinliğinde yüzlerce çocuğa unutulmaz bir bayram yaşattı, onlarla oynadı ve adeta çocukluğuna geri döndü. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 105. Sokak, Türk bayraklarıyla donatılırken, çocuklara yüz boyama, dans ve illüzyon etkinlikleri yapıldı. Kutlamalar kapsamında Türk Chopper Marmaris üyeleri, çocuklara özel motor geçidi düzenledi. Zumba eğitmeni Funda Ertürkmen’in enerjik dans gösterileri çocuklara ritim ve eğlence dolu anlar yaşattı. Yüz boyama stantları, şarkılar, danslar ve çeşitli oyunlarla devam eden etkinlikte, ünlü illüzyonist Mandrake Kemal’in gerçekleştirdiği gösteri çocuklara unutulmaz anlar yaşattı. "Ben hala 7 yaşındayım"

70 yaşındaki emekli terzi Salih Yazgan düzenlediği program ile ilgili yaptığı açıklamada "Marmaris’te bugün çocukları 105. Sokak’ta topladık. Her şeyden önce şerefle, gururla söylemek isterim ki çok mutluyum. Ben hala 7 yaşındayım. Yaşım 70 ama içimdeki çocuk hiç büyümedi. O yüzden 23 Nisan benim için hep aynı heyecan, hep aynı neşe. Bugün çocukları izledim, içlerinden gelen coşkuyu gördüm. Her yerde 23 Nisan kutlandı belki ama bu sokakta, burada çocuklar çok daha mutlu oldular. En çok da bir çocuğun ’Biz okula gitmeyelim, her sene 23 Nisan’ı bu sokakta kutlayalım’ sözleri yüreğime dokundu. İşte bu söz beni onurlandırdı. İyi ki bu çocuklarla bir aradayım ve iyi ki bu bayram bizim. Ömrüm yettiği sürece, Cenab-ı Allah beni bu yatağa yatırmadıkça, bu çocukları bırakmayacağım. Çünkü ben büyümedim, çünkü ben bu bayrama aitim" sözleri ile daima çocuk kalacağını belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

Grekoromen Güreş Milli Takımı, Kazakistan’dan 5 madalya ile döndü

2025-04-19 20:04 - Spor

Üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

2025-04-20 10:11 - Asayiş

Üzerinden tüfek ve tabanca çıktı

2025-04-20 09:42 - Asayiş

Gümüşhane’de Aile Yılı kapsamında veliler ve öğrenciler birlikte kitap okudu

2025-04-19 16:18 - Eğitim

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

100 milyon liralık 17 araç, SASKİ filosuna eklenecek

2025-04-18 12:43 - Gündem

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

MARMARİS’TE 23 NİSAN DOLU DOLU KUTLANACAK

2025-04-19 16:29 - Marmaris

Güney Ege Turizmi Marmaris'te Birleşti

2025-04-19 14:22 - Turizm

İlgili Haberler

Bakan Göktaş: "Afyon mermeri sadece yurt içinde değil uluslararası alanda da tanınacak"

17:57 - Genel

Hizmet-İş’ten Altındağ Belediyesi önünde basın açıklaması

17:58 - Genel

Sultangazi’de tekstil atıklarıyla geleneksel el sanatları buluşuyor

17:07 - Genel

Mudurnu Kaymakamı veda yemeğinde göz yaşlarına hakim olamadı

16:53 - Genel

Buca Belediyesi çalışanları iş bırakma eyleminde

16:53 - Genel

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş