?>

MASKİ’den Urganlı’ya altyapı yatırımı

Manisa su ve kanalizasyon idaresi (maski) genel müdürlüğü, turgutlu ilçesine bağlı urganlı mahallesi’nde yaşanan su taşkını ve kanalizasyon sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla 1 kilometrelik yağmur suyu hattı döşeme çalışmasına başladı. Proje kapsamında 30 adet yağmur suyu ızgarası da monte edilecek.

Gündem - 5 ay önce

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgutlu ilçesine bağlı Urganlı Mahallesi’nde yaşanan su taşkını ve kanalizasyon sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla 1 kilometrelik yağmur suyu hattı döşeme çalışmasına başladı. Proje kapsamında 30 adet yağmur suyu ızgarası da monte edilecek.

MASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarla mahalledeki altyapı yetersizliklerinden kaynaklanan taşkın, kötü koku ve sağlık risklerinin giderilmesi hedefleniyor. Yağışlı havalarda büyük sorunlara yol açan mevcut altyapının yenilenmesiyle birlikte bölge sakinleri de rahat nefes alacak. "Canla başla çalışıyorlar"

Mahalle Muhtarı Şaban Duman, MASKİ ekiplerinin sahada yoğun şekilde çalıştığını belirterek, "MASKİ, sorunlarımızı yerinde tespit edip eksiklikleri gidermek için burada. Buradaki en büyük problem, yağmur suyu hattının olmamasıydı. Kanalizasyon hatları gelen suyu taşıyamadığı için mahalleli sık sık mağdur oluyordu. Bu çalışma, merhum Ferdi Başkanımızın öncülüğünde başlamıştı. Şimdi Besim Başkanımız bu çalışmaları sürdürüyor, bayrağı daha ileriye taşıyor" ifadelerini kullandı. Mahalle sakinleri memnun

Mahalle sakini Yadigar Taşgan ise yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Evimize sürekli pis su doluyordu. Yağmur az da yağsa aynı şeyi yaşıyorduk. Bu yatırım için emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ferdi Başkan’ın hakkı ödenmez. Dutlulu Başkanımızdan da aynı kararlılıkla hizmet bekliyoruz" dedi.

Bir diğer mahalle sakini Muharrem Ünlü de "Yağmur suları evlerimize kadar giriyordu, evimiz pislik içinde kalıyordu. Şimdi bu çalışmayla inşallah bu çile sona erecek. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

İbrahim Ünlü ise yaşadığı zorluğu şu sözlerle anlattı: "Her yağmurda lağım suları doluyordu. Yoldan gelen su ile birlikte lağım da avluya giriyordu. Hatta bir defasında gelen misafirimiz pencereden çıkmak zorunda kaldı. Belediyemize teşekkür ediyoruz, başka bir isteğimiz yok."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

MİLAS BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

2025-07-14 13:09 - Ulaşım

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Dil öğrenmek için girdiği uygulamada hayatının aşkını buldu

2025-07-13 21:10 - İnsan

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

2025-07-12 09:41 - Asayiş

SAKAR GEÇİDİ'NDE OTOBÜS ŞOFÖRÜ AĞIR YARALANDI

2025-07-14 15:31 - Asayiş

Akyaka Yine Tatilcilerin Gözdesi Oldu

2025-07-15 16:03 - Turizm

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

İlgili Haberler

Sinop’ta deniz yüzeyindeki kirlilik vatandaşları endişelendirdi

18:08 - Gündem

Kara tablo, 6 yılda yeşil örtüye dönüştü

17:59 - Gündem

Atakum’da kaldırım işgaline geçit yok

18:03 - Gündem

MUĞLA’DA HASTANELER VE OKULLARDA Kİ TEMİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM YOK MU?

17:19 - Gündem

Sındırgı’da dev sazan balığı yakalandı

16:55 - Gündem

Günün Manşetleri

FETÖ’den hapis cezası ile aranan şahıs polis tarafından yakalandı

15:31 - Asayiş

Şehit Babası Mustafa Bayraktar son yolculuğuna uğurlandı

15:25 - İnsan

Doğu yine dondu

14:44 - Gündem

Engelli ve ailelerinin yaşam kalitesini artırma çalıştayı

14:23 - Eğitim

TBB’den Milas Belediyesi’ne Paletli Ekskavatör Desteği

14:09 - Genel