?>

MUĞLA’DA HASTANELER VE OKULLARDA Kİ TEMİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM YOK MU?

Muğla il genelindeki hastanelerde ve okullarda yaşanan hijyen eksikliği, vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Gündem - 7 ay önce

Muğla il genelindeki hastanelerde ve okullarda yaşanan hijyen eksikliği, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Özellikle Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatan bir hastanın çektiği görüntüler “pes” dedirtti. Kırık yataklar, temizlenmeyen koridorlar ve tuvaletler ile bakımsız hasta odaları, “Zaten hasta olan vatandaşları daha da mı hasta etmek istiyorlar?” sorusunu gündeme getirdi.

 

Hastanede tedavi gören bir vatandaş yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Günlerdir aynı odadayım, tuvaletler çok kötü durumda. Hasta Yatakları kırık, koltuklar yırtık ve kırık insan buraya iyileşmeye geliyor ama psikolojik olarak daha da çöküyor.”

   

Bir başka hasta yakını ise duruma tepki göstererek,

“Burası Muğla’nın en büyük hastanelerinden biri. Böyle bir manzara kabul edilemez. Temizlik personeli mi yetersiz, denetim mi yok bilmiyoruz ama bu şartlar insan sağlığını tehdit ediyor” dedi.

 

“Okullarda da manzara farklı değil!”

 Hijyen sorunu sadece hastanelerle sınırlı değil. Muğla il genelindeki okullarda ve özellikle Marmaris’teki okullarda da durumun can sıkıcı olduğu belirtiliyor. Sınıflarda sıraların, ortak kullanım alanlarının ve okul tuvaletlerinin yeterince temizlenmediği ve mikrop saçtığı ifade ediliyor.

 

Marmaris’te çocuğu okula giden bir veli,

“Çocuklarımızın kullandığı tuvaletler çok kötü. Sabun yok, yerler pis. Çocuklar okuldan mikrop kapıp eve geliyor” personel yetersizliğinden dolayı velilerin tepkisi çığ gibi büyüyor.

 

Bir öğretmen ise ismini vermeden,

“Temizlik personeli sayısı yetersiz. Mevcut personel yetişemiyor. “Defalarca bildirmemize rağmen kalıcı bir çözüm üretilmedi” ifadelerini kullandı.

Problem Personel Eksikliği mi, Denetimsizlik mi?

 

Vatandaşlar, yaşanan hijyen sorunlarının nedeninin personel eksikliği mi yoksa denetimsizlik mi olduğunu sorgularken, yetkililerin bu duruma neden hâlâ kalıcı bir çözüm bulamadığını merak ediyor. Hastaneler ve okullar gibi toplum sağlığını doğrudan ilgilendiren alanlarda yaşanan bu eksikliklerin bir an önce giderilmesi isteniyor.

 

Muğlalılar, başta İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere yetkilileri göreve davet ederek, denetimlerin artırılmasını ve temizlik sorunlarının acilen çözüm talep ettiklerini bildirdiler.

Haftanın Öne Çıkanları

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

2025-12-12 12:43 - Magazin

Espressolab’den Tommy Cash sürprizi

2025-12-17 12:27 - Magazin

Muğla’da bir haftada 44 aranan şahıs yakalandı, 15’i tutuklandı

2025-12-15 14:21 - Asayiş

Türkiye güzelini seçti

2025-12-18 10:25 - Magazin

Petek Dinççöz’ün makyajsız hali göz doldurdu

2025-12-12 16:11 - Magazin

Kütahya’da ’Türk Halk Müziği Yetenek Sınavı’ düzenlendi

2025-12-15 09:32 - Magazin

Damadın arkadaşı düğün hediyesi olarak 100 bin liralık köpek hediye etti

2025-12-12 14:29 - Magazin

Bu kelimeyi herkes kullanıyordu... Artık Mehmet Çevik’ten izin alacaklar

2025-12-14 12:07 - Magazin

Marmaris Devlet Hastanesi’nde gerçeğini aratmayan tatbikat

2025-12-12 17:25 - Asayiş

MİLLETVEKİLİ ERGUN “TÜRKİYE’NİN NÜFUSU KENDİNİ YENİLEYEMİYOR”

2025-12-17 14:29 - Genel

İlgili Haberler

Çekirge paniğine uzman yorumu: "İstila söz konusu değil"

17:07 - Gündem

Alanya Kestel Mahallesinde çalışmalar etap etap sürüyor

17:05 - Gündem

Bolu’nun fındık rekoltesi için sahadan veri toplandı

17:08 - Gündem

Muş’ta leylek yavruları büyük göç öncesi ilk uçuş antrenmanına başladı

17:05 - Gündem

İnönü Belediyesi’nden park ve sosyal alanlara kamelya desteği

16:54 - Gündem

Günün Manşetleri

Ağaçlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü

13:16 - Asayiş

Mutfak tüpünden sızan gaz anne ve iki çocuğunu hastanelik etti

12:25 - Asayiş

6 ayda 306 bin turist Kapadokya’yı kuş bakışı izledi

12:02 - Genel

7 yıl sonra kemikleri bulunan kadının davasında ağırlaştırılmış müebbet talebi

11:53 - Asayiş

Anne adaylarına yaz uyarısı: "Susuzluk erken doğum riskini artırabilir"

10:49 - Sağlık