?>

MATSO’da ilk yardım bilgilendirme semineri

Manavgat ticaret ve sanayi odası (matso) akademi ve seçkin akdemi ilk yardım eğitim merkezi işbirliğiyle matso hizmet binasında ilkyardım bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Sağlık - 7 ay önce

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MATSO) Akademi Seçkin Akdemi İlk Yardım Eğitim Merkezi iş birliğiyle ilk yardım bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör hayat kurtarmanın temel taşlarından biri olan ilk yardımın önemini vurguladı. Güngör, “Unutmayalım ki, doğru zamanda yapılacak bir müdahale, bir insanın hayatını kurtarabilir” dedi. Bilinçli ilk yardım müdahalesinin çok önemli olduğuna değinen Başkan Güngör, “Bu seminerde edineceğiniz bilgilerle hem kendinize hem de çevrenizde ilk müdahale gerektirecek durumlarda, mağdur olan kişiye de zarar vermeden bilinçli olarak yapılan ilk yardımla siz de bir insan hayatı kurtarabilirsiniz” diye konuştu.

Seçkin Akdemi İlk Yardım Eğitmenleri Hülya Kocaman ve Naciye Saraç, seminerde ilk yardımla ilgili hayat kurtaracak bilgiler uygulamalı olarak anlatılırken, ilk müdahalenin sadece ilk yardım eğitimi almış kişiler tarafından yapılması gerektiğini vurguladı. Doğru sanılan yanlış müdahaleleri açıklayarak, bu davranışlardan uzak durulması gerektiği belirtildi. Seminerde, katılımcıların soruları da cevaplandırıldı.

Seminere; MATSO Başkanı Güngör’ün yanı sıra Başkan Yardımcısı Ali Özen, meclis üyesi Ali Barlas, MATSO 4. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Ahmet Ali Ünal, Seçkin Akademi kurucusu Hakan Öksüz, Seçkin Akademi ilk yardım eğitmenleri Hülya Kocaman, Naciye Saraç ve MATSO üyeleri katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Van’da minibüsün ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmede 24 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-28 13:37 - Asayiş

Narkotik dedektör köpeği Tony, araçtaki zulada eroin ve metamfetamin buldu

2024-11-22 13:43 - Asayiş

Serdivan’da internet artık Wi-Free

2024-11-23 10:35 - Genel

Muğla’ya yağmur sonrası soğuk hava uyarısı

2024-11-22 07:50 - Gündem

KEDİLERİN ANNESİ JEANNİE’DEN YARDIM ÇIĞLIĞI

2024-11-27 14:16 - İnsan

Karaman’da otomobil römork ve bariyerlere çarptı: 4 yaralı

2024-11-21 15:59 - Asayiş

Judo gençler müsabakaları sona erdi

2024-11-26 19:14 - Spor

Yenişehir’e akıllı otopark ve öğrenci apartları müjdesi

2024-11-23 14:59 - Ekonomi

PAYLAŞILAMAYAN TENEKE TAVUĞUN EFSANE TADI

2024-11-22 13:43 - Gündem

Nasuh Mahruki için serbest bırakılma talebi

2024-11-27 11:31 - Gündem

İlgili Haberler

Prof. Dr. Veysel Nijat Baş: "Fazla kilo, çocuklarda Tip 2 Diyabeti tetikliyor"

12:02 - Sağlık

Türkiye’de eğitim gören İranlı üniversite öğrencilerine destek

11:55 - Sağlık

Pandemi Sonrası Kalp Krizi Vakalarında Artış

11:52 - Sağlık

Tütünsüz bir Erzurum için harekete geçtiler

11:33 - Sağlık

Keçiören Belediyesi’nden özel gereksinimli bireylere ağız ve diş sağlığı eğitimi

11:21 - Sağlık

Günün Manşetleri

Pandemi Sonrası Kalp Krizi Vakalarında Artış

11:52 - Sağlık

Öğrenciler Sınavda, Aileler Dışarıda Ter Döktü

11:41 - Eğitim

CHP Lideri, Acılı Aileyi Sınav Heyecanında Yalnız Bırakmadı

11:01 - Eğitim

Genç Kızı Bıçak Zoruyla Gasp Etti

10:53 - Asayiş

Milyonluk surat

10:12 - İnsan