?>

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kar yağışına karşı 13 ilçede 7/24 teyakkuzda

MERSİN’DE YÜKSEK KESİMLERDE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞINA KARŞI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 13 İLÇEDE 135 İŞ MAKİNESİ VE 250 PERSONELLE 7/24 HAZIR BEKLEYEREK YOL AÇMA, TUZLAMA VE KAR KÜREME ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR.

Gündem - 2 gün önce

Mersin’de yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışına karşı Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede 135 iş makinesi ve 250 personelle 7/24 hazır bekleyerek yol açma, tuzlama ve kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, kış aylarının gelmesiyle kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının hayata olumsuz etkilerine karşı mücadeleye hazır. Güçlü ekipmanları ve tecrübeleriyle etkin çalışmalarını sürdüren ekipler, vatandaşların olumsuz etkilenebileceği her duruma seri şekilde müdahale ederek, 7/24 özveriyle görev yapıyor. Özellikle yüksek kesimlerde ikamet eden vatandaşların mağduriyet yaşamaması için seri müdahalelerine devam eden ekipler, yol açma, tuzlama, kar küreme çalışmalarında özveri ile görev yapıyor. Vatandaşlardan gelen ihbarlara karşı teyakkuzda olan ekipler, olumsuzluk ortaya çıkan her durumda Mersinlilerin yanında oluyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tüm araçları ve tecrübesiyle karla mücadeleye hazır

Kış dönemine hazırlık kapsamında tüm tedbirlerini önceden alan ekipler, yolları ulaşıma açık tutmak ve vatandaşların herhangi bir zorluk yaşamaması için çalışmalarını birçok araç ve iş makinesi ile gerçekleştiriyor. Greyder, dozer, yükleyici, kar küreme ve tuzlama aracı ile çalışan ekipler, olabilecek olumsuzlukları önleyerek en kısa sürede yolları açıyor. 13 ilçede 135 iş makinesi ve 250 personel ile göreve hazır olan belediye ekipleri, koordineli çalışma sistemi ile sorunların önüne geçiyor. ‘Alo 185’ Teksin Çağrı Merkezi üzerinden gelen tüm yardım çağrılarına yetişen Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, çalışmalarına gece gündüz devam ediyor. "Kar küreme araçlarımızı 13 adete çıkardık"

Ekiplerin günün her saati vatandaşların hizmetinde olduğunu dile getiren Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Ahmet Serkan Ataman, güçlü ekipmanlar ile seri müdahalelerin önemini vurguladı. 13 ilçede görevde olduklarını ifade eden Ataman, "Karla mücadele için dört merkez ilçemizde 32 araç ve 65 personel, 13 ilçemizin toplamında ise 135 iş makinası ve 250 personel ile 7/24 çalışmalarımız devam ediyor. Vahap Başkanımız ilk göreve geldiğinde 1 adet olan kar küreme ekipmanımızı 13 adete çıkarmış bulunuyoruz. Böylelikle her bir ilçemizde en az bir kar küreme aracımız, greyderler ve iş makinaları ile beraber çalışıyor" diye konuştu. Karla mücadelenin yanında vatandaşların yaşayabileceği her türlü olumsuzluğa karşı mücadele ettiklerini sözlerine ekleyen Ataman, "Bizler Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile birlikte hizmet odaklı hareket ederek vatandaşlarımızın yanında ve sürekli teyakkuz halinde olan birimleriz. Kar, kış, yağmur her türlü şartta memnuniyetle çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris ADD’den Kadın Hakları İçin Anma Töreni

2025-12-05 11:05 - Marmaris

İYİ PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TÜRKİYE’DE GIDA FİYATLARI DÜNYA GENELİNİN 7 KAT ÜZERİNDE’’

2025-12-08 12:38 - Genel

Muğla’ya mevsimin ilk karı yağdı

2025-12-06 16:31 - Gündem

Marmaris'te Park Sorununa Elektrikli Çözüm

2025-12-04 14:25 - Marmaris

Marmaris’te Amatör Denizciler Bağlama Ücretlerine İsyan Ediyor

2025-12-04 13:10 - Marmaris

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ ÖNEŞ DERİCİ İKTİDARA VE MADEN ŞİRKETLERİNE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

2025-12-08 15:18 - Genel

MARMARİS’TE ÜÇ GEZİ TEKNESİ KARAYA OTURDU

2025-12-05 13:36 - Marmaris

Marmaris’te son 24 saatte 60 kilogram yağış düştü

2025-12-06 14:29 - Gündem

Marmaris Belediyesi’nin yaptığı işlemler haksız bulunarak mahkemeden geri döndü

2025-12-04 12:44 - Ekonomi

Marmaris’te Kadınların Seçme Hakkı İçin Anlamlı Buluşma

2025-12-09 11:25 - Marmaris

İlgili Haberler

Ahlat’ta kar yağışı

01:16 - Gündem

Karabet Geçidi trafiğe kapatıldı

23:07 - Gündem

Vali Akbıyık, çevre dostu yeni binayı inceledi

20:21 - Gündem

Başkale’de kar yağışı etkili oldu

19:40 - Gündem

Van’da Kurubaş Geçidi’nde yoğun kar yağışı ve sis etkili oldu

19:24 - Gündem

Günün Manşetleri

Otomobilin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

16:32 - Asayiş

19 yaşındaki genç Sokak ortasında defalarca bıçaklandı

16:17 - Asayiş

Petek Dinççöz’ün makyajsız hali göz doldurdu

16:11 - Magazin

Muğla Büyükşehir Meclisi Yılda 455 Karar Aldı

15:59 - Siyaset

Kanser tanıları yapay zekayla analiz edecek

15:57 - Eğitim