?>

Mersin’de 84 milyon avroluk atıksu projesi için meclisten yetki çıktı

Mersin büyükşehir belediye meclisinin 1. Olağanüstü toplantısı ile meski’nin ağustos ayı olağanüstü genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Ekonomi - 4 saat önce

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 1. olağanüstü toplantısı ile MESKİ’nin ağustos ayı olağanüstü genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Toplantılarda 84 milyon Avro’luk dış finansmanla hayata geçirilecek atıksu projeleri için yetki verildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 2025 Yılı 1. Olağanüstü Meclis Toplantısı ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün Ağustos Ayı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, 1. Başkan Vekili Ali Uyan başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen Olağanüstü Meclis Toplantısı ile MESKİ Genel Müdürlüğünün Ağustos Ayı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda 1’er madde görüşüldü.

MESKİ Yönetim Kurulu’nun 1 Ağustos 2025 tarihli ve 225 sayılı kararı doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan ‘Atakent-Atayurt-Arkum Ortak Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı’, ‘Silifke 2. Kademe Atıksu Arıtma Tesisi’, ‘Karaduvar 2. Kademe Atıksu Arıtma Tesisi’, ‘Tarsus 2. Kademe Atıksu Arıtma Tesisi’, ‘Yeşilovacık Atıksu Arıtma Tesisi’, ‘Yenice Atıksu Arıtma Tesisi’, ‘Çeşmeli-Kargıpınarı Derin Deniz Deşarjı’, ‘Kızkalesi Derin Deniz Deşarjı’, ‘Bozyazı Derin Deniz Deşarjı’ projelerini içeren ‘Mersin Atıksu Yönetimi ve Ekolojik Denge Projesi’ kapsamında toplam maksimum 84 milyon Avro’luk borçlanmaya ilişkin olarak Mersin Büyükşehir Belediyesince garantör olunması ve garantörlük kapsamında her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesi için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yetkili kılınması ile ilgili gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

MESKİ Ağustos Ayı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda ise ‘Mersin Atıksu Yönetimi ve Ekolojik Denge Projesi’nin finansman ihtiyacının karşılanması maksadıyla toplam 84 milyon Avro’ya kadar olan dış finansmanın temin edilmesi ve kredi anlaşmalarının idare adına imzalamak üzere Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve MESKİ Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Seçer ile birlikte MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz’a yetki verilmesi ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi.

İlgili maddelerin oylanmasının ardından toplantılar sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’de ’Yaz Şenlikleri’ başladı

2025-08-03 11:09 - Kültür Sanat

Çankırı’da akan bu sular okyanuslardan 8 kat daha tuzlu

2025-08-02 12:56 - Gündem

Yerlilerden Turistlere Marmaris Rehberi

2025-07-31 15:39 - Marmaris

MARMARİS’TE DEVLET HASTANESİ ALARM VERİYOR

2025-08-06 13:45 - Marmaris

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ KADEM METE’DEN ONAT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ    

2025-08-02 11:57 - Genel

Marmaris’te Yaz Tatilinin Vazgeçilmezi Tekne Turları

2025-08-05 13:57 - Marmaris

Marmaris'te Araç Yangını Ormana Sıçramadan Söndürüldü

2025-08-03 00:48 - Asayiş

Ömer Çelik'ten Özgür Özel'e Filistin Eleştirisi

2025-08-02 18:05 - Siyaset

Marmaris açıklarında 2 göçmen kaçakçısı yakalandı

2025-08-02 11:15 - Asayiş

Marmaris ve Datça'ya Yoğun Turist Akını

2025-08-05 09:31 - Genel

İlgili Haberler

Servisçi esnafının sorunları TŞOF’ta masaya yatırıldı

18:08 - Ekonomi

Bozkır’a süt tanklı kamyon desteği

17:53 - Ekonomi

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özdemir’den KOBİ tanımının güncellenmesine destek

17:31 - Ekonomi

Söke TARİŞ Başkanı Özer; "Ekmeğimizde tuzu olan herkese minnettarız"

17:18 - Ekonomi

GSO ve İKA iş birliğinde yerel kalkınma hamlesi teşvik programı bilgilendirme toplantısı düzenlendi

16:45 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Beşiktaş, St. Patrick’s Maçı Hazırlıklarını Tamamladı

14:31 - Spor

Görevli Zabitaya Mukavemet ve Tehdit

13:05 - Asayiş

Cinayet Firarisi Saklandığı Konteynerde Yakalandı

13:01 - Asayiş

Sahte Diploma Çetesi Çökertildi

12:59 - Asayiş

Yunan Sahil Güvenlik Tacizine, Türk Ekipleri Müdahale Etti

12:50 - Genel