?>

Mersin’de kadınlar ’meme kanseri’ konusunda bilinçlendiriliyor

Mersin büyükşehir belediyesi, kadınları 'meme kanseri' konusunda bilinçlendiriyor. Yenice yaşar bayboğan hizmet binasında düzenlenen programda, kadınlar meme kanserinin önemi ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgilendirildi.

Sağlık - 1 yıl önce

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadınları ’meme kanseri’ konusunda bilinçlendiriyor. Yenice Yaşar Bayboğan hizmet binasında düzenlenen programda, kadınlar meme kanserinin önemi ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgilendirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İçel Soroptimist Kulübünün ortak çalışması ile kadınlara yönelik ’mem kanseri’ konusunda bilgilendirme yapıldı. Yenice Yaşar Bayboğan hizmet binasında gerçekleşen programa, Yenice merkez ve çevre mahallelerden kadınlar katıldı. Slayt eşliğinde sunumun yapıldığı farkındalık toplantısında, ’meme kanserinde risk faktörü nedir?’ , ’meme kanserinin tanımı ve nasıl korunmak gerektiği’ konularında ayrıntılı bilgiler verilip, sorular yanıtlandı. "Her 8 kadından birinde meme kanseri görülüyor"

İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Saime Taşkın, Türkiye’de meme kanseri görülme sıklığının çok fazla olduğunu söyledi. Her 8 kadından birinde meme kanseri görüldüğünü ifade eden Taşkın, düzenledikleri programla kadınlara meme kanserinin önemi ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirme yaptıklarını kaydetti.

Kanser hastası olan katılımcılardan Serin Uğur da "Meme kanseri değilim ama mesane kanseriyim. Bu süreçleri çok iyi bilirim. Bu bilgilendirmenin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Böyle bir toplantının olması bizim için çok faydalı" dedi.

Yenice’den katılan Mühibe Kiriş ise meme kanserinin önemini bir kez daha anladığını dile getirerek, kadınlara yönelik bu tarz bilgilendirmelerin önemine dikkat çekti. Kendisinin 5 yıl önce test yaptırdığını vurgulayan Kiriş, "Her sene yaptırmam lazımmış; şimdi bir daha gitmeyi düşünüyorum" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

FETHİYE GÜNLÜKLÜ KOYU'NDAKİ YAPILAŞMA İPTAL EDİLDİ

2024-12-18 16:40 - Asayiş

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

MARMARİS'İN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ VE GÜZEL KALE SOKAKLARI

2024-12-12 16:09 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

Mersin’de otoban yol kenarları ağaçlandırılıyor

2024-12-14 10:25 - Gündem

Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, ortak çalışma alanlarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı

2024-12-14 10:37 - İnsan

Muğla’da 2025 Yılında Doğalgaz Sevinci

2024-12-13 14:06 - Gündem

Ankara Deneyap Proje Şenliği Sincan’da başladı

2024-12-15 14:18 - Teknoloji

İlgili Haberler

Türk Kızılay, 2025’te 3 milyon ünite kan bağışı hedefine ulaşarak rekora imza attı

17:21 - Sağlık

BURTOM Sağlık Grubu 2026 rotasını belirledi

15:53 - Sağlık

Uzman Psikologdan İlişki Sonrası İyileşme Uyarısı

13:22 - Sağlık

Besin alerjilerinde uzman uyarısı: Geç kalınan müdahale ölümcül olabilir

12:48 - Sağlık

Tekirdağ’da sağlık kadroları güçleniyor

12:41 - Sağlık

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık