?>

Mersin’de pastırma yazı: Türkiye’nin en sıcak illeri arasında ilk sırlarda yer aldı

MERSİN'DE MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDEKİ SICAK HAVA NEDENİYLE PASTIRMA YAZI YAŞANIYOR

Gündem - 10 saat önce

Türkiye’nin birçok noktasında soğuk ve don etkili olurken, Mersin’de mevsim normallerinin üzerindeki sıcak hava nedeniyle pastırma yazı yaşanıyor. Son 5 gün içinde 20 derece ile sıcak iller arasında ilk sıralarda yer alan Mersin’de vatandaşlar Aralık ayında adeta yazdan kalma günler yaşıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre, son 5 günde Akdeniz bölgesinde yer alan illerden Mersin, Adana, Antalya, Kahramanmaraş, Hatay ve Gaziantep’te sıcaklık 20 dereceyi aştı. Aynı günlerde ise en soğuk iller Ağrı, Bitlis, Ardahan, Van, Erzurum ve Kars olurken bu şehirlerde sıcaklık - 15 ile - 20 arasından ölçüldü. Mersin bazı zaman aralıklarında ise Türkiye’nin en sıcak illeri arasında birinci sırada yer aldı. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, kentte yazdan kalma günlerin yaşanmasına neden oldu.Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar sahil ve parklarda vakit geçirdi. Vatandaşlar, Aralık ayında güneşlenmenin keyfini çıkarırken, sahil bandında ise oltasını alıp balık tutanların sayısının arttığı görüldü.

Millet Bahçesi plajında deniz kenarında vakit geçiren vatandaşlar, kimi zaman banklarda oturup sohbet etmeyi, kimi zaman ise yürüyüş yapmayı tercih etti. Kent genelinde mont yerine ince kıyafetlerle dolaşan vatandaşlar, kış mevsiminde olmalarına rağmen pastırma yazı havası yaşandığını dile getirdi. "Orası kışı yaşıyor, biz deniz sefasındayız"

Plaja balık tutmaya gelen Sami Demirkol, bir ay öncesine kadar Niğde’de olduğunu belirterek, Mersin ile diğer iller arasındaki hava farkına dikkat çekti. Demirkol, "Mersin’imiz cennet gibi bir yer. Görüyorsunuz sahilimiz, kordon boyu, her tarafımız mis gibi. Kuşlarımız aynı keza. Sahilde boş zamanımız olduğu müddetçe gelip burada balık avlıyoruz, eğleniyoruz, günümüzü geçiriyoruz. Ben kamyon şoförüyüm, Niğde’den Mersin’e lahana getirdim. Oranın havasıyla tabii ki buranın havası bir değil. Şu an orası kışı yaşıyor, biz gördüğünüz gibi deniz sefası. Millet denize girip çıkıyor. Daha düne kadar denize giriyorlardı" diye konuştu.

Plajda balık tutanlardan Zeki Akyel ise Aralık ayında yaşanan sıcak havaya dikkat çekerek, "Aralık ayında her yer çok soğukken bura halen baharı yaşıyor. Müthiş ya müthiş, neredeyse üstümdeki yeleği dahi çıkaracağım" ifadelerini kullandı. "Hakkari’de 2 metre kar, burada yaz havası"

1,5 senedir Mersin’de yaşayan Ömer Tatar da, "Hakkari Yüksekovalıyım, 1,5 seneye yakındır Mersin’deyim. Mersin’in havası bayağı güzel, bayağı sıcak. Gezmeye geldik zaten sahile. Şu anda Hakkari’ye gitsek 2 metre kar var ama burada Aralık ayında olmamıza rağmen yazı yaşıyoruz. Mersin bence çok güzel bir şehir" dedi.

Meteorolojinin son verilerine göre sıcak havanın bölgede bir süre daha aynı şekilde etkili olması bekleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla’da bir haftada 44 aranan şahıs yakalandı, 15’i tutuklandı

2025-12-15 14:21 - Asayiş

MİLLETVEKİLİ ERGUN “TÜRKİYE’NİN NÜFUSU KENDİNİ YENİLEYEMİYOR”

2025-12-17 14:29 - Genel

Prof. Dr. Türkan Saylan konser ve söyleşiyle anıldı

2025-12-15 14:13 - İnsan

Urla’da yanan orman için umut yeşerdi: 500 meşe palamudu toprakla buluştu

2025-12-13 20:02 - Gündem

MARMARİS’TE HAFTA SONU YOĞUNLUĞU

2025-12-13 13:22 - Marmaris

MARMARİS’TE "MEYDAN PROJESİ" TARTIŞMASI BÜYÜYOR

2025-12-17 14:33 - Marmaris

MARMARİS DEVLET HASTANESİ’NDE GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKATI  

2025-12-13 10:53 - Marmaris

Sahte Borsa Çetesine 3 İlde Darbe

2025-12-15 14:09 - Asayiş

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ünsal Bahçeci son yolculuğuna uğurlandı

2025-12-18 17:34 - Asayiş

Vali Akbıyık yeni binayı yerinde inceledi

2025-12-13 15:46 - Genel

İlgili Haberler

Bursa, suyunu konuştu

19:20 - Gündem

Yer altının gizemli canlısı Manisa’da ortaya çıktı

17:01 - Gündem

Batman’da dev turna balığı ilgi odağı oldu

15:50 - Gündem

Yüksekova’da buz sarkıtları 2 metreyi geçti

15:37 - Gündem

Tokat’ta "Temizlik Hepimizin Sorumluluğu" sosyal deneyi ilgi gördü

15:25 - Gündem

Günün Manşetleri

Kayıp yaşlı adam 14. günde ölü bulundu

16:05 - Asayiş

Sahte altın oyununu kuyumcunun dikkati bozdu

14:55 - Asayiş

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

14:53 - Ekonomi

Geleneksel Lezzetler 2026’da Sofralara Dönüyor

14:06 - Sağlık

Tescilli Maraş kelle paça kış mevsiminin vazgeçilmezi

13:12 - Ekonomi