?>

Mersin’de ücretsiz kuaförlük kursu ile istihdama destek

Mersin büyükşehir belediyesi, mercek meslek edindirme ve eğitim merkezleri bünyesinde açtığı ücretsiz kuaförlük kursu ile saç tasarımı tutkunlarına hem meslek kazandırıyor hem de istihdama katkı sağlıyor.

Eğitim - 5 saat önce

Mersin Büyükşehir Belediyesi, MERCEK Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezleri bünyesinde açtığı ücretsiz kuaförlük kursu ile saç tasarımı tutkunlarına hem meslek kazandırıyor hem de istihdama katkı sağlıyor.

Mersin’de meslek edinmek isteyenleri ve kalifiye eleman arayan sektör temsilcilerini, açtığı birbirinden değerli kurslarla bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi, MERCEK Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezleri ile ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Sektörlerin ihtiyaç duyduğu mesleklerde eğitimler düzenleyerek istihdamın da artmasını sağlayan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Halkkent MERCEK’te açtığı ‘Kuaförlük Kursu’ ile saç tasarımı tutkunlarına hizmet veriyor. Saç analizinden kesime, fönden saç boyamaya kadar meslekle ilgili her aşama hakkında eğitim verilen kurs, pratik eğitim ile de destekleniyor. 18 yaşından büyük herkese kapılarını açan kuaförlük kursu, ücretsiz olması nedeniyle de her kesim tarafından rağbet görüyor. "Vatandaşlarımızın meslek edinmesini ve istihdama katılmasını amaçlıyoruz"

Vatandaşların meslek edinmesi ve istihdama katılması için birçok kurs açtıklarını söyleyen MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi Koordinatörü Gül Kadem Maya, "Güzellik ve saç kesim eğitimleri de bu alanlardan bir tanesi. Güzellik bakımı hizmetleri hiçbir zaman bitmeyecek bir ihtiyaç" dedi. Saç kesiminin inceliklerini kursiyerlere öğrettiklerini söyleyen Maya, "Saç kesimi sadece makası alıp saçı kesmek üzerine olan bir iş değil. Saç analizini yapmak, müşterinin beklentisini karşılamak, kat vermek gibi birçok alanda kursiyerlerimizin gelişim göstermelerini bekliyoruz. Dolayısıyla biz burada eğitimlerde; ‘Makasını eline al, fönünü, fırçanı al ve işe başla’ demiyoruz. Bütün detaylarıyla onlara bu işin eğitimini veriyoruz" ifadelerini kullandı. "Kursu başarıyla bitirenler, kendi iş yerlerini de açabilirler"

Kursiyerlerin sertifikalarını alarak mezun olduklarını ve dilerlerse kendi işyerlerini dahi açabildiklerini vurgulayan Maya, "İsterlerse kuaför salonlarında direkt işe de başlayabiliyorlar. Evde kendi çevresine bu işi yapıp da para kazanan, ev ekonomisine katkıda bulunan kursiyerlerimiz var" dedi. Kursa katılım şartlarını da açıklayan Maya, "18 yaş üzerindeki tüm vatandaşlarımız, ‘mercek.mersin.bel.tr’ adresinden Halkkent MERCEK Şubesi’ni seçip, güzellik alanındaki kurslarımıza başvurularını yapabilirler" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE DEVLET HASTANESİ ALARM VERİYOR

2025-08-06 13:45 - Marmaris

Marmaris’te Yaz Tatilinin Vazgeçilmezi Tekne Turları

2025-08-05 13:57 - Marmaris

Otel havuzunda boğulan 9 yaşındaki çocuk Eskişehir’de toprağa verildi

2025-08-07 18:44 - Asayiş

MARMARİS’TE AKŞAM YOĞUNLUĞU

2025-08-09 12:52 - Genel

Marmaris ve Datça'ya Yoğun Turist Akını

2025-08-05 09:31 - Genel

BODRUM'DAKİ CİNAYETİN ZANLISINDAN İLGİNÇ SAVUNMA

2025-08-08 11:21 - Asayiş

MARMARİS'TE FRENİ BOŞALAN KAMYON KAZA YAPTI

2025-08-08 10:25 - Asayiş

Marmaris'in Gururu Can Karadinç

2025-08-07 16:50 - Marmaris

NAİM SIDRA, 18 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ

2025-08-06 11:30 - Asayiş

MARMARİS AÇIKLARINDA 20 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

2025-08-06 11:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Vali Çelik başarılı öğrencileri kabul etti

14:48 - Eğitim

Rektör Kent: "Çünkü biz, senin başarı hikayene inanıyoruz"

13:38 - Eğitim

SUBÜ Denizcilik MYO bir simülatöre daha kavuştu

12:53 - Eğitim

Gaziantep’te dezavantajlı mahallelere okul, sağlık ve altyapı yatırımı

12:16 - Eğitim

Müdür Yılmaz: "Öğrencilerimizle birlikte daha güçlü bir gelecek için sahadayız"

11:04 - Eğitim

Günün Manşetleri

Uzmanlardan Deprem Sonrası Çocuk Psikolojisi Uyarısı

14:27 - Sağlık

Basın İlan Kurumu’nun Eski Genel Müdürü Yakup Karaca Vefat Etti

13:46 - Gündem

Uyuşturucudan 59 kişi hakkında işlem yapıldı

13:31 - Asayiş

Yaz Aylarında Böbrek Sağlığı İçin Öneriler

11:47 - Sağlık

Yaz aylarında artan cilt lekelerine dikkat

11:37 - Sağlık