?>

METİP alanındaki çocuklar için özel etkinlik

Yeşilırmak elektrik dağıtım a. ş. (yedaş), ordu’da fındık hasadında çalışan mevsimlik tarım işçilerinin konakladığı metip alanındaki çocuklar için etkinlik düzenleyerek, onlara keyifli bir deneyim yaşattı.

İnsan - 5 ay önce

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), Ordu’da fındık hasadında çalışan mevsimlik tarım işçilerinin konakladığı METİP alanındaki çocuklar için etkinlik düzenleyerek, onlara keyifli bir deneyim yaşattı.

Her yaz, Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen mevsimlik tarım işçileri, fındık hasadı süresince Ordu’daki METİP alanlarında konaklıyor. Bu süreçte çocuklarının eğitimlerinden geri kalmamaları için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından yürütülen projede, Pikolo Derneği uygulayıcı kuruluş olarak görev alıyor. Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle 4-15 yaş arasındaki çocuklara Türkçe, matematik, İngilizce, resim, müzik ve okul öncesi dersler veriliyor.

YEDAŞ da geçen yıl olduğu gibi bu yıl da projeye destek vererek çocuklara keyifli bir gün yaşattı. Etkinliğe katılan YEDAŞ ekipleri, yanlarında getirdikleri toplar ve balonlarla çocukların yüzünü güldürdü. Profesyonel tiyatroculardan oluşan ekibin sunduğu sahne performansları, birbirinden eğlenceli yarışmalar ve dans gösterileri çocukların günlerine renk kattı. Proje kapsamında eğitimlerinden uzak kalmamaları sağlanan minikler, bu etkinlikle hem oyun oynayarak hem de birlikte vakit geçirerek günlerini dolu dolu geçirdi.

YEDAŞ Ordu Bölge Müdürü Mustafa Öztürk, çocuklara yönelik yapılan etkinliğin kendileri için mutluluk verici olduğunu söyledi. Öztürk, "Hizmet verdiğimiz bölgelerde yalnızca elektrik dağıtım hizmeti sunmakla kalmıyor; insana, doğaya ve yaşama dokunan projelere de önem veriyoruz. Mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitimden uzak kalmaması için yürütülen bu değerli çalışmaya katkı sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Onların gözlerindeki ışık ve gülüşleri, tüm emeklerimizin en kıymetli karşılığı oldu" dedi.

Etkinliğin en çok ilgi gören bölümlerinden biri, çocuklara özel olarak sahnelenen "Bremen Mızıkacıları" tiyatro gösterisiydi. Renkli kostümler ve eğlenceli sahnelerle sunulan oyun, minik izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Çocuklar, tiyatronun ardından müzik eşliğinde oynanan çeşitli oyunlara katılarak birlikte dans etti ve günün enerjisini doyasıya paylaştı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye Zorkun Çocuk Şenliği’nde Demet Akalın rüzgarı

2025-08-10 17:14 - Magazin

Uzmanlardan Deprem Sonrası Çocuk Psikolojisi Uyarısı

2025-08-11 14:27 - Sağlık

BÜYÜKŞEHİR’DEN ULAŞIMDA ÖĞRENCİYE TAM DESTEK

2025-08-08 14:18 - Ulaşım

Hakkarili dağcılar rehberliğinde Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı

2025-08-11 09:44 - Gündem

Ali Koç'tan Lösemi Hastası Rüzgar'a Unutulmaz Davet

2025-08-13 13:35 - Spor

Marmaris Açıklarında 14 Düzensiz Göçmen Yakalandı

2025-08-07 11:47 - Marmaris

Kaymakam Kaya, MHP heyetini ağırladı

2025-08-12 14:44 - Marmaris

Marmaris'in Sorunları Sokak Röportajına Yansıdı

2025-08-09 13:24 - Marmaris

Otel havuzunda boğulan 9 yaşındaki çocuk Eskişehir’de toprağa verildi

2025-08-07 18:44 - Asayiş

MARMARİS’TE AKŞAM YOĞUNLUĞU

2025-08-09 12:52 - Genel

İlgili Haberler

Tatvan’da şehir merkezine inen kurt görüntülendi

23:58 - İnsan

Kütahya’da ’Salı Sohbetleri’ne ilgi

23:59 - İnsan

Başkan Özlü "2026 icra yılı olacak"

22:14 - İnsan

Bartın’dan Suriye ve Filistinlilere destek

20:32 - İnsan

Gaziantep’te tır ve kamyonların şehir merkezine girişi kısıtlandı

20:07 - İnsan

Günün Manşetleri

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan

Buzlanma zincirleme kazaya neden oldu

13:23 - Asayiş

Kargo kutusundan muz çıktı: 127 yıl hapis cezası bulunan dolandırıcı yakalandı

12:40 - Asayiş

Damda kar temizlerken düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

12:37 - Asayiş