?>

Milasta alternatif turizm toplantısı

MUĞLA’NIN MİLAS İLÇESİNDEKİ ALTERNATİF TURİZM POTANSİYELİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK TOPLANTIDA DÖRT MEVSİM SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM POTANSİYELİ MASAYA YATIRILDI.

Kültür Sanat - 3 yıl önce

Muğla Valisi Orhan Tavlı, başkanlığında Milas ilçesinde bulunan Beçin Kalesi ve Ören Yeri ile Milas Alatepe yamaç paraşütü alanında yapılacak çalışmalar ile ilgili durum değerlendirmesinde bulunmak üzere Vali Yardımcıları, kaymakamlar, ilgili kurum müdürleri ve kazı başkanlarının katılımı ile toplantı düzenlendi.

Toplantıda UNESCO Dünya Miras Geçici Listesinde yer alan Menteşeoğulları Beyliği’nin başkenti ve Türk-İslam dönemi yerleşiminde önemli merkezlerden biri olan Beçin Kalesi ve Ören Yeri’nde yapılacak çevre düzenlemesi, aydınlatma, bilgilendirme tabelalarının tamamlanması gibi çalışmaların yapılması konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

Milas-Bafa’da bulunan Herakleia Antik Kentinde başlayan temizlik, kurtarma kazısı ve çevre düzenlemesi çalışmalarının son durumu hakkında bilgi verildi. Milas’ta bulunan bir diğer önemli antik kent Euromos Antik Kentinde restorasyon çalışmalarının devam ettiği, Zeus Mabedinin sütunları dikilmekte olduğu bildirildi.

Milas ilçesi Ören Mahallesinde yaklaşık 650 metre yükseklikte ve Karia Yürüyüş Rotası üzerinde bulunan Alatepe yamaç paraşütü alanının etkin tanıtımı ve çevre düzenlemesi konusunda yapılacak çalışmalar görüşüldü.

Muğla’nın sahip olduğu potansiyeli harekete geçirmek için tüm taraflarla ortak akıl ve iş birliği içerisinde çalıştıklarını belirten Vali Orhan Tavlı, ilimiz turizm destinasyonlarının ve alternatif turizm potansiyelinin ön plana çıkarılması amacıyla yapılan etkin tanıtımı çalışmalarıyla dört mevsim sürdürülebilir turizm hedefine kısa sürede ulaşılacağını ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Devlet Hastanesinin başhekimi atandı

2022-01-14 09:30 - Sağlık

Tatlıtuğ çiftinden Bodrumda anlamlı destek

2022-01-14 15:30 - Magazin

Ağız ve diş sağlığına dikkat çekmek için 850 km pedal çevirecekler

2022-01-15 13:00 - Sağlık

36 gün yoğun bakımda Covid tedavisi gören Rus turist taburcu edildi

2022-01-14 16:30 - Sağlık

Muğla Pandemi Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

2022-01-15 21:30 - Sağlık

Pandemi döneminde uyku sorunları arttı

2022-01-12 12:00 - Sağlık

Tıp camiasını heyecanlandıran yeni bir gelişme daha

2022-01-13 11:30 - Sağlık

Büyükşehir sağlık hizmetleriyle vatandaşın kapısını çalıyor

2022-01-11 16:00 - Sağlık

TFF 3. Lig: Fethiyespor: 1 - Kırıkkale Büyük Anadoluspor: 0

2022-01-16 18:30 - Spor

Fethiyespor ikinci yarının ilk maçı için hazırlıklarını sürdürüyor

2022-01-12 13:30 - Spor

İlgili Haberler

Tarihi namazgahta bayram namazı

18:41 - Kültür Sanat

Mardin’de farklı dine mensup vatandaşlar bayramlaşma programında buluştu

18:09 - Kültür Sanat

Siirt’te bayram coşkusu

17:51 - Kültür Sanat

Başkan Doğan’ın Kurban Bayramı mesajı

16:03 - Kültür Sanat

Bodrum sahillerinde ‘bayram’ yoğunluğu

14:23 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Akvaryum merakı artıyor

10:39 - Genel

Firari Uyuşturucu Hükümlülerine Operasyon

10:38 - Asayiş

Normal doğum anne ve bebek sağlığı için önemli

10:36 - Sağlık

Kurban Bayramında acemi kasaplara müjde

10:34 - İnsan

Ayçiçek Yağı Fabrikasında Patlama

10:16 - Asayiş